Criza criptomonedelor. Peste 600 de milioane de dolari au dispărut de la FTX

13 Nov. 2022, 08:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Nov. 2022, 08:32 // Actual //  Lupu Eduard

FTX, platforma de criptomonede aflată în faliment asistat, are probleme mari. În 24 de ore, 662 de milioane de dolari „au dispărut”, într-o scurgere misterioasă pe care compania o investighează.

Incidentul alimentează furia clienţilor împotriva FTX şi împinge autorităţile americane să ridice ştacheta în industria monedelor digitale, care a fost considerată opacă de ani de zile.

Casa Albă monitorizează prăbuşirea FTX şi consideră că falimentul confirmă necesitatea unor reguli mai stricte pentru a proteja consumatorii „E nevoie de reguli, cazul arată slăbiciunea întregului sector”, tună secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, într-un interviu pentru Bloomberg.

Teama autorităţilor este aceea de un efect de contagiune la alte companii cripto şi, prin urmare, de o criză industrială capabilă să submineze încrederea consumatorilor şi să alimenteze volatilitatea pieţei. Din fericire, notează Yellen, „industria cripto nu este profund integrată cu sectorul bancar şi nu reprezintă o ameninţare la adresa stabilităţii financiare”.

„Anomalii” după ce s-a intrat în faliment: avea 5 milioane de clienţi în toată lumea

Potrivit analiştilor, peste 660 de milioane au dispărut din FTX în câteva ore prin „anomalii”, după ce a început procesul de faliment.

Furtul de monede ar putea accentua şi mai mult pierderile pentru clienţii FTX, ţinând cont şi de faptul că unele surse citate de Reuters emit ipoteza privind lipsa unei sume cuprinse între 1 şi două miliarde de dolari.

Sumă uluitoare care alimentează uimirea din jurul falimentului FTX, companie care până anul trecut avea peste 5 milioane de clienţi în toată lumea şi valora 32 de miliarde de dolari.

Sam bankman-Fried, fondatorul FTX, a sărăcit într-o săptămână, la un moment dat fiind un multimiliardar cu o avere de 16 miliarde de dolari.

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău