Criza criptomonedelor. Peste 600 de milioane de dolari au dispărut de la FTX

13 Nov. 2022, 08:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Nov. 2022, 08:32 // Actual //  Lupu Eduard

FTX, platforma de criptomonede aflată în faliment asistat, are probleme mari. În 24 de ore, 662 de milioane de dolari „au dispărut”, într-o scurgere misterioasă pe care compania o investighează.

Incidentul alimentează furia clienţilor împotriva FTX şi împinge autorităţile americane să ridice ştacheta în industria monedelor digitale, care a fost considerată opacă de ani de zile.

Casa Albă monitorizează prăbuşirea FTX şi consideră că falimentul confirmă necesitatea unor reguli mai stricte pentru a proteja consumatorii „E nevoie de reguli, cazul arată slăbiciunea întregului sector”, tună secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, într-un interviu pentru Bloomberg.

Teama autorităţilor este aceea de un efect de contagiune la alte companii cripto şi, prin urmare, de o criză industrială capabilă să submineze încrederea consumatorilor şi să alimenteze volatilitatea pieţei. Din fericire, notează Yellen, „industria cripto nu este profund integrată cu sectorul bancar şi nu reprezintă o ameninţare la adresa stabilităţii financiare”.

„Anomalii” după ce s-a intrat în faliment: avea 5 milioane de clienţi în toată lumea

Potrivit analiştilor, peste 660 de milioane au dispărut din FTX în câteva ore prin „anomalii”, după ce a început procesul de faliment.

Furtul de monede ar putea accentua şi mai mult pierderile pentru clienţii FTX, ţinând cont şi de faptul că unele surse citate de Reuters emit ipoteza privind lipsa unei sume cuprinse între 1 şi două miliarde de dolari.

Sumă uluitoare care alimentează uimirea din jurul falimentului FTX, companie care până anul trecut avea peste 5 milioane de clienţi în toată lumea şi valora 32 de miliarde de dolari.

Sam bankman-Fried, fondatorul FTX, a sărăcit într-o săptămână, la un moment dat fiind un multimiliardar cu o avere de 16 miliarde de dolari.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău