Putin, dat jos și executat. E incredibil cine a cerut asta. Erau cei mai buni prieteni

13 Nov. 2022, 08:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Nov. 2022, 08:57 // Actual //  Lupu Eduard

Retragerea rușinoasă din Herson, singurul oraș important cucerit de Rusia în această campanie, i-a adus cele mai mare probleme lui Putin și ar putea însemna sfârșitul pentru actualul lider de la Kremlin.

După umilința trupelor ruse din Herson, Aleksandr Dughin, a declarat că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, trebuie executat și alungat de la putere. Acesta pune mândria Rusiei pe primul loc, fără să se gândească la consecințe.

Filozoful ultranaționalist rus Aleksandr Dughin, supranumit ideologul lui Vladimir Putin, a răbufnit și a cerut ca liderul de la Kremlin să fie răsturnat de la putere și chiar executat.

El a postat și un citat din „The Golden Bough” de Sir James Frazer, în care un rege este ucis pentru că nu a putut aduce ploaia în timpul secetei, semn că Vladimir Putin a făcut de râs Rusia. „Herson este predat. Un oraș rusesc a capitulat, capitala uneia dintre regiunile din Rusia – la fel cum ar fi Belgorod, Kursk, Donețk sau Simferopol. Dacă nu-ți pasă, atunci nu ești rus. Rușii strâng acum din dinți de durere, plâng și suferă ca și cum inimile le-au fost smulse, copiii, frații, mamele și soțiile le-au fost uciși în fața ochilor lor. Dacă nu te doare acum, nu ești nimic. Autoritățile sunt responsabile pentru asta. Care este sensul autocrației: Oferim conducătorului deplinătate absolută de putere ca să ne salvează pe toți, poporul, statul, oamenii, cetățenii, într-un moment critic”, a scris Dughin. „Autocrația are și un dezavantaj. Completitudinea puterii în caz de succes, dar și integralitatea responsabilității pentru eșec, soarta „regelui ploii”.

El nu a putut accepta înfrângerea Rusiei în războiul din Ucraina. „Surovikin (n.r – generalul care conduce trupele ruse din Ucraina) nu este politician, este responsabil de partea tehnică a războiului. Decizia nu este la el. Și niciun PR-ul nu-l va mai salva într-o situație critică, tehnologiile politice nu funcționează deloc. Istoria vorbește astăzi. Aceasta nu este o trădare, este un pas către Armaghedon. Condițiile victoriei Vestulului, această civilizație a Satanei, nu vor fi niciodată acceptabile pentru Moscova. Asta înseamnă că tactic armele nucleare și armele nucleare strategice vor rămâne“, a continuat filozoful ultranaționalist.

Și Vladimir Soloviov, considerat propagandistul favorit al președintelui rus Vladimir Putin, a avut un mesaj dur după retragerea armatei ruse din Herson.„Prea multe gunoaie au mințit. Au mințit de sus până jos. Despre ce aveau în ascunzători. Despre starea vehiculelor. Despre cât de mulți miliari sunt pe front. Și niciunul nu a fost împușcat. Niciun nenorocit nu a fost prins de urechi. Nu s-a terminat singur. Nu a scris niciun raport”, sunt câteva dintre cuvintele grele transmise într-o emisiune radio și în mediul online de propagandistul de la Moscova. Un detașament de luptă de dreapta din armata rusă a calificat retragerea forțelor Moscovei din Herson drept o „trădare a poporului rus”, potrivit Ziare.com.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău