Criză de cauciucuri pentru armata lui Putin. „Made in URSS” pe anvelopele unui lansator Grad

03 Mai 2022, 17:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2022, 17:28 // Actual //  Lupu Eduard

Fotografiile postate pe rețelele de socializare arată că anvelopele par să aibă marcaje de reșapare, încercarea de „întinerire” având loc cândva între căderea Uniunii Sovietice din 1991 și ziua de astăzi.

Trebuie spus că experții și producătorii recomandă ca niciun cauciuc să nu mai fie folosit după mai mult de zece ani de la data fabricației.

Nu numai faptul că poartă marca „Made in URSS” (în engleză ceea ce sugerează că au fost inițial produse de export) le dezvăluie vechimea, ci și modul cum arată acestea.

Acestea sunt crăpate, au zone arse de soare și prezintă și porțiuni descojite.

„Cineva a căutat în adâncul unui depozit undeva în Federația Rusă pentru a face rost de aceste anvelope din timpul Războiului Rece, pentru că nu mai era nimic altceva. Nu pui ceva atât de potențial periculos pe un sistem de armament major decât dacă ești disperat. Nici măcar dacă ești rus”, scrie pe Twitter, Trent Telenko, un utilizator pasionat de subiect, fost angajat al Departamentului Apărării din SUA

„Acesta, apropo, este motivul pentru care unitățile de informații tehnice colectează toate detaliile de fabricație ale echipamentelor capturate pentru a crea dosare despre unde/prin cine/când este fabricat echipamentul inamic.

Îți oferă informații despre economia inamicului pe care nu le poți găsi nicăieri altundeva. Cum ar fi aceea că Rusia duce lipsă de anvelope de camion”, adaugă acesta.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău