Încă o lovitură pentru oligarhii ruși: Iahturile lor de lux nu sunt în siguranță nici în Fiji

03 Mai 2022, 17:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2022, 17:18 // Actual //  Lupu Eduard

Înalta Curte din Fiji a acordat permisiunea Statelor Unite să confişte iahtul care se pare că îi aparţine oligarhului rus Suleiman Kerimov, relatează CNN, citat de News.ro.

Navei, numită Amadea, i-a fost interzis să părăsească apele Republicii Insulelor Fiji de la mijlocul lunii aprilie, după ce Biroul Procurorului Şef din Fiji (DPP) a solicitat reţinerea iahtului şi a solicitat înregistrarea mandatului SUA.

Judecătorul Deepthi Amaratunga a decis că Statele Unite pot să confişte iahtul, se arată într-un comunicat publicat marţi. Iahtul este înregistrat la Millemarin Investments Ltd, dar SUA susţin că este deţinut „în mod benefic” de Kerimov, potrivit unui purtător de cuvânt al DPP, care a adăugat că problema proprietarului va fi probabil rezolvată de o instanţă americană.

Potrivit televiziunii australiene ABC, avocatul apărării Feizal Haniff, care acţionează în numele Millemarin, a cerut instanţei suspendarea sentinţei.

Cine este Suleiman Kerimov, proprietarul super-iahtului „Amadea”

Kerimov, membru al Consiliului Federaţiei Ruse, a fost sancţionat de Departamentul de Trezorerie al SUA din 2018, ca răspuns la activitatea Rusiei în Peninsula Crimeea şi pentru sprijinul acordat preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

El a fost sancţionat şi de Marea Britanie şi Uniunea Europeană ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

Vestea vine la aproape o săptămână după ce preşedintele american Joe Biden a vorbit despre o propunere care ar face presiuni suplimentare asupra oligarhilor ruşi în urma războiului din Ucraina, inclusiv prin utilizarea banilor obţinuţi din vânzarea bunurilor lor confiscate pentru a finanţa apărarea Ucrainei.

Biden a mai spus că propunerea va consolida capacităţile de aplicare a legii SUA şi de a sechestra proprietăţile oligarhilor ruşi.

„Va crea noi proceduri accelerate de a confisca aceste proprietăţi şi se va asigura că, atunci când bunurile oligarhilor sunt vândute, fondurile pot fi folosite direct pentru a remedia daunele provocate de Rusia şi pentru a ajuta la reconstruirea Ucrainei”, a declarat preşedintele american.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău