Cum să avem facturi mai mici la energie. Polonezii au găsit soluția simplă

22 Feb. 2022, 14:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Feb. 2022, 14:49 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Peste 90% dintre polonezi spun că își limitează consumul de energie, iar peste 80% consideră conservarea energiei un factor crucial în comportamentul pro-mediu, arată un nou sondaj, scrie polskieradio.pl.

Facturile mari la energie și preocuparea pentru mediu sunt principalele motive pentru faptul că polonezii economisesc energie, arată studiul realizat de sondajul IBRiS.

Oamenii tind să opteze pentru măsuri de economisire a energiei care nu le afectează confortul de trai, dar le aduc unele economii reale, potrivit sondajului.

Pentru a economisi energie, polonezii își sting luminile, decuplează dispozitivele electronice atunci când acestea nu sunt folosite și își optimizează utilizarea aparatelor precum ceainic, mașini de spălat ori mașini de spălat vase, a spus Magda Smokowska de la Asociația Electricității din Polonia.

Alte măsuri prietenoase cu mediul presupun utilizarea becurilor și a aparatelor electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic, pentru a reduce facturile de energie electrică, arată studiul.

Polonezii sunt, de asemenea, din ce în ce mai conștienți de amprenta lor de carbon, potrivit Michał Kowalczyk, șeful IBRiS.

Acest lucru promovează decizii de cumpărare mai conștiente privind energia, iar publicul polonez este „mai ecologic” în ceea ce privește obiceiurile și preferințele de zi cu zi, a spus el.

Realitatea Live

11 Dec. 2023, 07:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Dec. 2023, 07:58 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se va întâlni marţi la Washington cu liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, în timp ce republicanii blochează un important pachet de ajutor pentru Ucraina, a declarat duminică o sursă din Congres, citată de AFP.

„Speaker-ul Johnson se va întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, marţi, la Capitoliu”, a afirmat sursa, într-un moment în care membrii republicani ai Congresului cer concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite în schimbul votului lor pentru adoptarea unui pachet de ajutor.

Preşedintele Joe Biden, îl va primi marţi la Casa Albă pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre „nevoile urgente ale Ucrainei”, a făcut cunoscut duminică purtătoarea de cuvânt a administraţiei americane, Karine Jean-Pierre.
„În contextul în care Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al SUA în acest moment critic”, a declarat Karine Jean-Pierre, în timp ce Congresul american blochează adoptarea unui nou ajutor pentru Ucraina.

Miercuri, Congresul de la Washington a eşuat în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari cerut cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău