„Dai un RON, salvezi TAROM„ – Angajații companiei statului de peste Prut vor să o scoată din prăpastie

20 Sept. 2023, 09:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Sept. 2023, 09:42 // Actual //  Lupu Eduard

Angajaţii TAROM vor să demareze o campanie de donaţii pentru salvarea companiei aeriene. Aceasta ar urma să se numească „DAI 1 RON! SALVEZI TAROM”, iar sindicalişti spun că succesul campaniei ar însemna renaşterea brand-ului.

Narcis Pascu, preşedintele Sindicatului Unit Tarom a explicat, în direct la Antena 3 CNN, cum s-a ajuns la această situație.

„În situația aceasta s-a ajuns datorită faptului că toate guvernările din ultimii 33 de ani au avut numiri politice la compania TAROM, numiri politice care nu au făcut bine absolut deloc.

Gândiți-vă că TAROM, oriunde vă duceți dvs. în lume, vedeți avionul TAROM și vedeți România. De fapt, toate conducerile politice au căpușat această companie în ultimii 33 de ani. Și s-a ajuns la o situație în care compania trăiește de astăzi pe mâine.

Campania noastră presupune niște lucruri foarte simple. Angajații TAROM, foști angajați ai companiei TAROM, membre de sindicat, inclusiv cetățenii României care doresc să salveze brandul, brandul de țară TAROM, pot face donații într-un cont pe care noi, Sindicatul Unit TAROM, îl vom specifica pe toate căile de mass-media, tot ceea ce înseamnă publicitate, în așa fel încât, la un anumit moment dat, dacă comitetul de conducere al sindicatului și Adunarea Generală va decide că este necesar și o subscriere publică de capital, vom face toate demersurile pentru ca TAROM să vândă către angajații săi, către cetățenii României, o parte dintre acțiunile sale.

Avem toate speranțele cetățenii României că vor să salveze compania TAROM. Compania TAROM nu mai poate fi salvată de către guvernanți. În cei 33 de ani și-au bătut joc de acest brand al României. Deci numai salariații companiei TAROM și cetățenii mai pot salva compania.”, a declarat liderul sindical, la Antena 3 CNN.

„Compania TAROM se disociază de apelul pentru donații inițiat de un sindicat. În acest moment, considerăm că datoria TAROM este față de români, nu invers

TAROM transmite un mesaj ferm de disociere față de un demers de donații publice inițiat de unul dintre sindicatele companiei. Datoria noastră este față de pasageri și de români în general, față de cei care aleg serviciile companiei și cărora suntem datori să le oferim tot ce avem mai bun în schimbul încrederii pe care o investesc în noi. Un demers menit să inverseze acest raport nu este nici util, nici binevenit. Compania TAROM trebuie să se reconsolideze și să se revitalizeze, urmând un plan clar de restructurare. Și va reuși.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:30 // Actual //  Lupu Eduard

Piaţa bursieră din India este pe cale să ia locul Hong Kong-ului în topul celor mai mari burse din lume, într-o creştere despre care analiştii spun că atestă optimismul investitorilor cu privire la perspectivele economice ale celei mai populate ţări din lume.

Potrivit World Federation of Exchanges, o asociaţie comercială a pieţelor bursiere reglementate public, capitalizarea totală a pieţei companiilor indiene listate la bursă era de 3,7 miliarde de dolari la sfârşitul lunii octombrie, faţă de 3,9 miliarde de dolari pentru Hong Kong.

Preţul acţiunilor indiene a crescut în noiembrie ca urmare a câştigurilor solide şi a proiecţiilor optimiste de creştere, ceea ce a pus grupul său bursier pe cale să devină al şaptelea cel mai mare din lume, după New York Stock Exchange, Nasdaq, Shanghai, Euronext, Japonia şi Shenzhen.

Indicele Nifty 50 al marilor companii din India a crescut cu 8,1% în ultima lună, atingând maxime recorduri în această săptămână, în timp ce indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 6,7% în aceeaşi perioadă, pe măsură ce economia chineză se răceşte.

În ultimul deceniu, indicii bursieri ai Indiei şi Chinei „au evoluat destul de mult mână în mână”, ca parte a unei poveşti generale a pieţelor emergente, a declarat Abhiram Eleswarapu, şeful departamentului de acţiuni indiene la BNP Paribas din Hong Kong.

Aceştia au început să difere în ultimii trei ani, a spus Eleswarapu. „Indicii bursieri din China au fost, în general, în scădere … în timp ce cel din India a mers într-un singur sens, adică în sus”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău