DEX economic: Ce înseamnă un ecosistem de start-up?

09 Feb. 2022, 15:37
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
09 Feb. 2022, 15:37 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Un ecosistem de start-up este format din oameni, startupuri aflate în diferite stadii de dezvoltare și diverse tipuri de organizații care interacționează între ele cu scopul de a crea noi startupuri.

Aceste organizații pot fi împărțite în continuare în categorii: universități, organizații de finanțare, organizații de sprijin (cum ar fi incubatoare, acceleratoare, spații de co-working etc.), organizații de cercetare, organizații prestatoare de servicii (cum ar fi juridice, servicii financiare etc.) și corporații mari.

Elemente unui ecosistem de start-up:

  • Idei de start-up, startupuri în diferite stadii;
  • Invenții și cercetări;
  • Antreprenori, startupperi şi membri ai echipei;
  • Business angels;
  • Start-up mentori/consilieri.

Silicon Valley este cel mai mare ecosistem de startup-uri în 2021. Acesta găzduiește 7.894 scaleups. În altă parte, este nevoie de un întreg continent sau țară, cum ar fi Europa sau China, pentru a furniza cifre similare.

Silicon Valley are de aproximativ 5 ori mai multe scaleups decât Israelul (așa-numita „Startup Nation”), fiind punctul de plecare al companiilor tehnologice celebre ca Apple, Google, HP, Intel, Adobe, eBay.

Sursa: Telegram/antreprenor.md

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 16:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 16:37 // Actual //  Lupu Eduard

Creşterea economiei americane a încetinit până la 1,6% în ritm anual în primul trimestru din 2024, comparativ cu un avans de 3,4% înregistrat în ultimele trei luni ale anului trecut, potrivit unei estimări preliminare publicate joi de Departamentul american al Comerţului, transmite Reuters.

Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau, în medie, la o creştere a Produsului Intern Brut de 2,4%, estimările variind între 1% şi 3,1%.

În primele trei luni ale acestui an, creşterea economiei americane a fost susţinută în principal de cheltuielile de consum. Acestea au urcat cu 2,5%, după un avans de 3,3% în ultimul trimestru al anului trecut. Investiţiile fixe şi cheltuielile guvernamentale la nivel local şi la nivelul statelor au ajutat şi ele la creşterea economiei, în timp ce diminuarea investiţiilor private şi majorarea importurilor au avut un efect negativ asupra PIB-ului.

Săptămâna trecută, Fondul Monetar Internaţional şi-a îmbunătăţit estimările referitoare la avansul economiei americane în acest an, până la 2,7%, de la 2,1% cât prognoza în luna ianuarie, graţie performanţelor peste aşteptări în ceea ce priveşte numărul noilor locuri de muncă şi cheltuielile de consum. În primele trei luni ale acestui an economia americană a creat, în medie, 276.000 de noi locuri de muncă în fiecare lună, faţă de o medie de 212.000 de noi locuri de muncă în fiecare lună din trimestrul octombrie-decembrie 2023.

Până acum, economia americană a dezminţit scenariile pesimiste vehiculate la finele lui 2022, după campania agresivă de majorare a dobânzilor Rezervei Federale.

În prezent, SUA performează mult mai bine decât alte economii avansate, graţie faptului că firmele şi-au refinanţat datoriile, iar consumatorii au profitat de dobânzile mici de dinaintea debutului ciclului de înăsprire a politicii monetare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău