„Dialog cu chișinăuienii”. Ce activități culturale vor avea loc în acest weekend în sectoarele Râșcani și Centru

28 Mai 2021, 18:15
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mai 2021, 18:15 // Slider //  Dumitrita Culiuc

În acest weekend se vor desfășura manifestări cultural-artistice din cadrul Proiectului „Dialog cu chișinăuienii”, în spațiile publice din Capitală, sectoarele Râșcani și Centru. Organizatorii au pregătit un program cultural pentru zilele de 29 și 30 mai, iar la deschiderea evenimentelor vor participa și invitați speciali, scrie Realitatea.md.

Sâmbătă, la ora 11:00, în scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfânta Amintire” va fi organizat evenimentul „Prin muzică, dans, pictură, poezie – noi creăm Armonie”.

Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, în program se anunță: Expoziție de pictură cu genericul „Ploi de gânduri colorate”; Concert susținut de colectivele de elevi și profesori ai Școlii de Arte „Valeriu Poleakov”; Atelier de artă teatrală; Atelier de artă decorativă (quilling); Atelier de pictură; Interpreți vocaliști și muzică instrumentală.

Duminică, 30 mai, în Parcul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, între orele 11:00-14:00, în preajma Aleei Pictorilor, va avea loc manifestarea cultural-artistică cu genericul „Tinere talente”, cu participarea elevilor Școlii de Muzică „Eugen Doga”.

În program: Odă maestrului Eugen Doga – melodii din repertoriul compozitorului; expoziție de lucrări ale elevilor Școlii de Arte Plastice „Alexei Șciusev”; Concert de totalizare susținut de colectivele de elevi și profesori ai Școlii de Muzică „Eugen DOGA”

La deschiderea evenimentului de duminică din Parcul Catedralei, va fi prezent și maestrul Eugen Doga.

Activitățile care vor avea loc în următoarele zile au drept scop valorificarea potențialului artistic al comunităților de artă, prin comunicarea între generațiile de artiști și tinerii cu potențial din aceeași breaslă, promovarea valorilor artistice autohtone, precum și stimularea interesului publicului spectator pentru recunoașterea creațiilor artistice autentice.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.