„Dialog cu chișinăuienii”. Ce activități culturale vor avea loc în acest weekend în sectoarele Râșcani și Centru

28 Mai 2021, 18:15
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
28 Mai 2021, 18:15 // Slider //  MD Bani

În acest weekend se vor desfășura manifestări cultural-artistice din cadrul Proiectului „Dialog cu chișinăuienii”, în spațiile publice din Capitală, sectoarele Râșcani și Centru. Organizatorii au pregătit un program cultural pentru zilele de 29 și 30 mai, iar la deschiderea evenimentelor vor participa și invitați speciali, scrie Realitatea.md.

Sâmbătă, la ora 11:00, în scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfânta Amintire” va fi organizat evenimentul „Prin muzică, dans, pictură, poezie – noi creăm Armonie”.

Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, în program se anunță: Expoziție de pictură cu genericul „Ploi de gânduri colorate”; Concert susținut de colectivele de elevi și profesori ai Școlii de Arte „Valeriu Poleakov”; Atelier de artă teatrală; Atelier de artă decorativă (quilling); Atelier de pictură; Interpreți vocaliști și muzică instrumentală.

Duminică, 30 mai, în Parcul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, între orele 11:00-14:00, în preajma Aleei Pictorilor, va avea loc manifestarea cultural-artistică cu genericul „Tinere talente”, cu participarea elevilor Școlii de Muzică „Eugen Doga”.

În program: Odă maestrului Eugen Doga – melodii din repertoriul compozitorului; expoziție de lucrări ale elevilor Școlii de Arte Plastice „Alexei Șciusev”; Concert de totalizare susținut de colectivele de elevi și profesori ai Școlii de Muzică „Eugen DOGA”

La deschiderea evenimentului de duminică din Parcul Catedralei, va fi prezent și maestrul Eugen Doga.

Activitățile care vor avea loc în următoarele zile au drept scop valorificarea potențialului artistic al comunităților de artă, prin comunicarea între generațiile de artiști și tinerii cu potențial din aceeași breaslă, promovarea valorilor artistice autohtone, precum și stimularea interesului publicului spectator pentru recunoașterea creațiilor artistice autentice.

Realitatea Live

25 Mai 2024, 07:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
25 Mai 2024, 07:00 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Citigroup, HSBC şi Barclays le vor cere angajaţilor să revină la birou 5 zile pe săptămână, pe măsură ce noile reglementări din domeniul financiar îngreunează lucratul remote, scrie Bloomberg.

Aceste bănci sunt cunoscute ca fiind cele mai flexibile în privinţa muncii de la distanţă, însă Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), principalul organ de supraveghere al industriei, vrea să reinstaureze anumite reguli utilizate de pandemie.

Este vorba de nişte reglementări cu privire la supravegherea angajaţilor şi inspecţii la locul de muncă. Regulile au fost relaxate la începutul pandemiei pentru a putea oferi flexibilitate angajaţilor din industria financiară, însă acum FINRA vrea ridicarea acestor excepţii.

Mişcarea îî va afecta cel mai mult pe angajaţii Barclays, unde câteva mii de lucrători din investment banking vor trebui să se întoarcă la birou sau să călătorească pentru a se întâlni cu clienţii. Totodată, aproximativ 600 de angajaţi ai Citigroup şi 530 ai HSBC vor fi nevoiţi să revină la serviciu fizic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău