„Dialog cu chișinăuienii”. Ce activități culturale vor avea loc în acest weekend în sectoarele Râșcani și Centru

28 Mai 2021, 18:15
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mai 2021, 18:15 // Slider //  Dumitrita Culiuc

În acest weekend se vor desfășura manifestări cultural-artistice din cadrul Proiectului „Dialog cu chișinăuienii”, în spațiile publice din Capitală, sectoarele Râșcani și Centru. Organizatorii au pregătit un program cultural pentru zilele de 29 și 30 mai, iar la deschiderea evenimentelor vor participa și invitați speciali, scrie Realitatea.md.

Sâmbătă, la ora 11:00, în scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfânta Amintire” va fi organizat evenimentul „Prin muzică, dans, pictură, poezie – noi creăm Armonie”.

Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, în program se anunță: Expoziție de pictură cu genericul „Ploi de gânduri colorate”; Concert susținut de colectivele de elevi și profesori ai Școlii de Arte „Valeriu Poleakov”; Atelier de artă teatrală; Atelier de artă decorativă (quilling); Atelier de pictură; Interpreți vocaliști și muzică instrumentală.

Duminică, 30 mai, în Parcul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, între orele 11:00-14:00, în preajma Aleei Pictorilor, va avea loc manifestarea cultural-artistică cu genericul „Tinere talente”, cu participarea elevilor Școlii de Muzică „Eugen Doga”.

În program: Odă maestrului Eugen Doga – melodii din repertoriul compozitorului; expoziție de lucrări ale elevilor Școlii de Arte Plastice „Alexei Șciusev”; Concert de totalizare susținut de colectivele de elevi și profesori ai Școlii de Muzică „Eugen DOGA”

La deschiderea evenimentului de duminică din Parcul Catedralei, va fi prezent și maestrul Eugen Doga.

Activitățile care vor avea loc în următoarele zile au drept scop valorificarea potențialului artistic al comunităților de artă, prin comunicarea între generațiile de artiști și tinerii cu potențial din aceeași breaslă, promovarea valorilor artistice autohtone, precum și stimularea interesului publicului spectator pentru recunoașterea creațiilor artistice autentice.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 15:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 15:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Rudele unui bărbat care a murit după ce s-a infectat cu COVID-19 dau în judecată stațiunea Ischgl Austria. Familia cere despăgubiri de 100.000 de euro, din partea autorităților austriece. Stațiunea este acuzată de familia decedatului de faptul că nu ar fi introdus la timp restricțiile împotriva coronavirusului.

Procesul în care rudele unui fost jurnalist, infectat cu COVID, cer despăgubiri statului austriac începe astăzi. Bărbatul, în vârstă de 72 de ani, a făcut o formă severă a bolii și a murit.

Astfel, soția și fiul pacientului decedat spun că oficialii austrieci sunt de vină pentru decesul bărbatului, pentru că nu au impus restricții la timp. Iar pentru asta cer despăgubiri de 100.000 euro.

Potrivit informațiilor, acolo a fost un adevărat focar de infecție, însă autoritățile au primit în continuare turiști. Reclamanții sunt susținuți de Asociația pentru Protecția Consumatorului, care critică îi critică în special pe cancelarul autriac și pe ministrul sănătății de la acea vreme.

Parchetul din Insbruck i-a anchetat pe primarul din Ischgl și patru funcționari din Tirol pentru punere în pericol și neglijență în limitarea răspândirii infecției. Însă, dacă vor fi sau puși sub acuzare, va decide Ministerul Justiției. Până când se va lua o decizie în cazul procesului penal, este posibil ca procedura civilă să fie suspendată.

Șeful Asociației pentru Protecția Consumatorului spune că are mai multe acțiuni colective și se așteaptă la aproximativ 3.000 de plângeri împotriva statului austriac. Asta pentru că știm că stațiuinile de schi din Austria au rămas deschise în plin val trei al pandemiei. Iar până acum s-a dovedit că peste 10.000 de turiști s-au infectat în vacanță, la Ischgl.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală