Consecințele divorțului Bill și Melinda Gates asupra fundației de caritate. Ar putea avea nevoie de directori externi

28 Mai 2021, 18:05
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mai 2021, 18:05 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Potrivit unui raport al The Wall Street Journal, Bill Gates și Melinda French Gates ar putea face schimbări în administrația fundației de caritate de 50 de miliarde de dolari. Ei ar putea avea nevoie să aducă noi directori externi.

Jurnalul a raportat că French Gates a presat schimbări de guvernanță la Fundația Bill & Melinda Gates în ultimele săptămâni pentru a o proteja după divorțul planificat.

Fundația are în prezent trei administratori: Gates, French Gates și investitorul miliardar Warren Buffett. Cuplul discută atât despre adăugarea unui consiliu, cât și despre aducerea directorilor externi, a raportat The Journal, citând surse familiare cu cuplul.

Fundația are peste 1.600 de membri ai personalului și este una dintre cele mai mari fundații filantropice din lume, cu o dotare de 49,8 miliarde de dolari începând cu 2019.
Fundația, pe care cuplul a înființat-o în 2000, nu a făcut încă nicio modificare în guvernarea sa, a declarat CEO-ul Mark Suzman.

Și cuplul, care și-a anunțat divorțul pe 3 mai după 27 de ani de căsătorie, intenționează să lucreze împreună la fundație, a adăugat Suzman.
Gates și French Gates sunt, de asemenea, co-președinții fundației și oferă direcție strategică și planificare pe termen lung, în timp ce Suzman se ocupă de funcționarea zilnică în calitate de CEO.
Liderii fundației vor să-și protejeze reputația în urma anunțului de divorț, au declarat oamenii pentru The Journal. Aceștia au adăugat că unii beneficiari de subvenții au contactat fundația cu întrebări despre legăturile lui Gates cu agresorul sexual condamnat Jeffrey Epstein.

Reputația lui Gates a fost lovită de un val de scandaluri care au apărut de la anunțul divorțului – inclusiv o afacere de birou, acuzațiile privind un comportament „incomod” la locul de muncă și legăturile cu Epstein. Un număr tot mai mare de rapoarte sugerează o relație stâncoasă între cuplul filantrop din ultimii ani, în contrast cu declarațiile lor publice.

În declarațiile potrivite care anunțau divorțul, cuplul spusese că își vor continua munca împreună după divorț, iar un reprezentant al fundației a declarat pentru New York Post că „nu sunt planificate modificări ale rolurilor lor sau ale organizației”.

Dar Suzman a declarat pentru The Journal că el, Gates, French Gates și Buffett discutau despre opțiunile de „consolidare a durabilității și

Fundația a finanțat activități în domenii precum sănătatea globală, asistența de urgență, educația și sărăcia, acordând anual subvenții de aproximativ 5 miliarde de dolari și a investit aproximativ 1,75 miliarde de dolari în eforturile de ajutor COVID-19.

Gates a renunțat la funcția de CEO al Microsoft în 2008 pentru a se concentra asupra fundației și a părăsit consiliile Microsoft și Berkshire Hathaway în martie 2020, afirmând același motiv.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.