Consecințele divorțului Bill și Melinda Gates asupra fundației de caritate. Ar putea avea nevoie de directori externi

28 Mai 2021, 18:05
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mai 2021, 18:05 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Potrivit unui raport al The Wall Street Journal, Bill Gates și Melinda French Gates ar putea face schimbări în administrația fundației de caritate de 50 de miliarde de dolari. Ei ar putea avea nevoie să aducă noi directori externi.

Jurnalul a raportat că French Gates a presat schimbări de guvernanță la Fundația Bill & Melinda Gates în ultimele săptămâni pentru a o proteja după divorțul planificat.

Fundația are în prezent trei administratori: Gates, French Gates și investitorul miliardar Warren Buffett. Cuplul discută atât despre adăugarea unui consiliu, cât și despre aducerea directorilor externi, a raportat The Journal, citând surse familiare cu cuplul.

Fundația are peste 1.600 de membri ai personalului și este una dintre cele mai mari fundații filantropice din lume, cu o dotare de 49,8 miliarde de dolari începând cu 2019.
Fundația, pe care cuplul a înființat-o în 2000, nu a făcut încă nicio modificare în guvernarea sa, a declarat CEO-ul Mark Suzman.

Și cuplul, care și-a anunțat divorțul pe 3 mai după 27 de ani de căsătorie, intenționează să lucreze împreună la fundație, a adăugat Suzman.
Gates și French Gates sunt, de asemenea, co-președinții fundației și oferă direcție strategică și planificare pe termen lung, în timp ce Suzman se ocupă de funcționarea zilnică în calitate de CEO.
Liderii fundației vor să-și protejeze reputația în urma anunțului de divorț, au declarat oamenii pentru The Journal. Aceștia au adăugat că unii beneficiari de subvenții au contactat fundația cu întrebări despre legăturile lui Gates cu agresorul sexual condamnat Jeffrey Epstein.

Reputația lui Gates a fost lovită de un val de scandaluri care au apărut de la anunțul divorțului – inclusiv o afacere de birou, acuzațiile privind un comportament „incomod” la locul de muncă și legăturile cu Epstein. Un număr tot mai mare de rapoarte sugerează o relație stâncoasă între cuplul filantrop din ultimii ani, în contrast cu declarațiile lor publice.

În declarațiile potrivite care anunțau divorțul, cuplul spusese că își vor continua munca împreună după divorț, iar un reprezentant al fundației a declarat pentru New York Post că „nu sunt planificate modificări ale rolurilor lor sau ale organizației”.

Dar Suzman a declarat pentru The Journal că el, Gates, French Gates și Buffett discutau despre opțiunile de „consolidare a durabilității și

Fundația a finanțat activități în domenii precum sănătatea globală, asistența de urgență, educația și sărăcia, acordând anual subvenții de aproximativ 5 miliarde de dolari și a investit aproximativ 1,75 miliarde de dolari în eforturile de ajutor COVID-19.

Gates a renunțat la funcția de CEO al Microsoft în 2008 pentru a se concentra asupra fundației și a părăsit consiliile Microsoft și Berkshire Hathaway în martie 2020, afirmând același motiv.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 18:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 18:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primii 1% dintre câştigătorii americani evită impozite de aproximativ 163 miliarde de dolari în fiecare an, au declarat cercetătorii de la Departamentul Trezoreriei într-un raport publicat miercuri, scrie Business Insider.

Acest lucru contează pentru aproximativ 28% din totalul decalajului fiscal din SUA, o măsurare a impozitelor datorate în comparaţie cu impozitele colectate. Decalajul total este de aproximativ 600 de miliarde de dolari anual şi va aduce guvernului pierderi de venituri de 7 trilioane de dolari în următorul deceniu, a declarat departamentul.

O mare parte a disparităţii este determinată de capacitatea americanilor bogaţi de a se proteja de plata impozitelor. Contribuabilii cu venituri mai mari pot recurge la contabili, pregătitori de impozite sau alte servicii pentru a-şi reduce datoria fiscală reală. Aceşti americani ştiu, de asemenea, că guvernul are puţine resurse pentru a contracara o astfel de evaziune, scrie Ziarul Financiar.

Această practică contribuie la alimentarea inegalităţilor economice din întreaga ţară, au declarat reprezentaţii departamentului. Exacerbând decalajul fiscal, americanii bogaţi îi obligă pe parlamentari să aleagă între deficitele bugetare mai mari sau majorările fiscale pentru a putea finanţa programele sociale. Ambele opţiuni sunt din punct de vedere istoric nepopulare şi tind să împiedice Congresul să susţină indemnizaţiile de şomaj, timbrele alimentare şi cheltuielile legate de infrastructură.

Administraţia Biden are un plan pentru a opri decalajul fiscal. Totuşi, convingerea Congresului de a acţiona rămâne o luptă dură.

Casa Albă încearcă să consolideze aplicarea impozitelor pentru a compensa o parte din costul propunerii sale de infrastructură de 3,5 trilioane de dolari. Trezoreria estimează că investiţia  de 80 de miliarde de dolari propusă de Biden pentru IRS (Internal Revenue Service) ar putea aduce încă 700 de miliarde de dolari în decurs a 10 ani.

Finanţarea lui Biden ar pune, de asemenea, un accent mai mare pe decalajele fiscale ale celor mai bogaţi americani. Numărul agenţilor dedicaţi combaterii evaziunilor fiscale a scăzut cu 35% în utlimul deceniu, potrivit Trezoreriei. Bugetul IRS a scăzut cu 20%, în timp ce auditurile au scăzut cu 42% din 2010 până în 2017. Potrivit unei fişe informative de la Casa Albă, din 2011 până în 2018 a existat o scădere cu 80% a ratei de audit pentru cei care câştigă peste 1 milion de dolari pe an.

Măsura de evaziuni fiscale a americanilor bogaţi ar putea fi chiar mai mare decât estimările Trezoreriei. Charles Retting, comisar IRS, a declarat că decalajul fiscal ar putea depăşi 1 trilion de dolari.

Aşteptările din reforma IRS ar putea depăşi estimările iniţiale. Casa Albă a solicitat, de asemenea, utilizarea informaţiilor de la instituţiile financiare pentru a impune impozitele pe venit. Creşterea bugetului IRS şi extinderea setului de instrumente ar putea genera până la 1,6 trilioane de dolari în venituri fiscale neîncasate în următorul deceniu, a declarat Trezoreria, mai mult decât dublul jackpotului de 700 de miliarde de dolari estimat de adminsitraţia Biden.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală