Consecințele divorțului Bill și Melinda Gates asupra fundației de caritate. Ar putea avea nevoie de directori externi

28 Mai 2021, 18:05
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
28 Mai 2021, 18:05 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Potrivit unui raport al The Wall Street Journal, Bill Gates și Melinda French Gates ar putea face schimbări în administrația fundației de caritate de 50 de miliarde de dolari. Ei ar putea avea nevoie să aducă noi directori externi.

Jurnalul a raportat că French Gates a presat schimbări de guvernanță la Fundația Bill & Melinda Gates în ultimele săptămâni pentru a o proteja după divorțul planificat.

Fundația are în prezent trei administratori: Gates, French Gates și investitorul miliardar Warren Buffett. Cuplul discută atât despre adăugarea unui consiliu, cât și despre aducerea directorilor externi, a raportat The Journal, citând surse familiare cu cuplul.

Fundația are peste 1.600 de membri ai personalului și este una dintre cele mai mari fundații filantropice din lume, cu o dotare de 49,8 miliarde de dolari începând cu 2019.
Fundația, pe care cuplul a înființat-o în 2000, nu a făcut încă nicio modificare în guvernarea sa, a declarat CEO-ul Mark Suzman.

Și cuplul, care și-a anunțat divorțul pe 3 mai după 27 de ani de căsătorie, intenționează să lucreze împreună la fundație, a adăugat Suzman.
Gates și French Gates sunt, de asemenea, co-președinții fundației și oferă direcție strategică și planificare pe termen lung, în timp ce Suzman se ocupă de funcționarea zilnică în calitate de CEO.
Liderii fundației vor să-și protejeze reputația în urma anunțului de divorț, au declarat oamenii pentru The Journal. Aceștia au adăugat că unii beneficiari de subvenții au contactat fundația cu întrebări despre legăturile lui Gates cu agresorul sexual condamnat Jeffrey Epstein.

Reputația lui Gates a fost lovită de un val de scandaluri care au apărut de la anunțul divorțului – inclusiv o afacere de birou, acuzațiile privind un comportament „incomod” la locul de muncă și legăturile cu Epstein. Un număr tot mai mare de rapoarte sugerează o relație stâncoasă între cuplul filantrop din ultimii ani, în contrast cu declarațiile lor publice.

În declarațiile potrivite care anunțau divorțul, cuplul spusese că își vor continua munca împreună după divorț, iar un reprezentant al fundației a declarat pentru New York Post că „nu sunt planificate modificări ale rolurilor lor sau ale organizației”.

Dar Suzman a declarat pentru The Journal că el, Gates, French Gates și Buffett discutau despre opțiunile de „consolidare a durabilității și

Fundația a finanțat activități în domenii precum sănătatea globală, asistența de urgență, educația și sărăcia, acordând anual subvenții de aproximativ 5 miliarde de dolari și a investit aproximativ 1,75 miliarde de dolari în eforturile de ajutor COVID-19.

Gates a renunțat la funcția de CEO al Microsoft în 2008 pentru a se concentra asupra fundației și a părăsit consiliile Microsoft și Berkshire Hathaway în martie 2020, afirmând același motiv.

Realitatea Live

26 Mart. 2024, 17:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Mart. 2024, 17:35 // Actual //  Lupu Eduard

Cotaţiile futures la cacao au atins marţi un nivel fără precedent de peste 10.000 de dolari tona, continuând trendul ascendent care s-a resimțit în dublarea preţurilor de la începutul anului şi în scumpirea ciocolatei.

Potrivit Bloomberg, piaţa este perturbată de recoltele slabe obţinute de principalii cultivatori de boabe de cacao din Vestul Africii, ceea ce pune lumea pe o direcţie în care se va confrunta cu al treilea deficit anual de aprovizionare. În acest context, se înmulţesc îngrijorările că sectorul nu va putea să îşi asigure suficiente boabe de cacao, ceea ce reprezintă o veste proastă pentru consumatori, dacă producătorii de ciocolată vor continua să transfere costurile pe seama lor sau să vândă batoane de ciocolată mai mici sau care conţin mai puţină cacao.

Marţi, la bursa de la New York, cotaţiile futures la cacao au crescut cu până la 4,5% până la 10.080 dolari pe tonă, un nivel record.

În plus, există riscul ca situaţia de aprovizionare cu boabe de cacao să se înrăutăţească. Normele care urmează să intre în vigoare în Uniunea Europeană, destinate să împiedice vânzarea în magazine a produselor rezultate de pe urma defrişării pădurilor, ar putea face şi mai dificilă aprovizionarea cu materie primă a celor mai mari producători de ciocolată.

Acum, atenţia pieţelor este îndreptată spre Africa de Vest, unde în perioada următoare urmează să fie culeasă cea mai mică din cele două recolte anuale de boabe de cacao. Organismul de reglementare din Coasta de Fildeş, cel mai mare producător mondial, se aşteaptă la o recoltă mai mică de boabe de cacao în acest sezon.

Alţi cultivatori de cacao, precum Brazilia şi Ecuador, încearcă să îşi majoreze producţia, dar durează mai mulţi ani până când arborii nou plantaţi încep să producă, ceea ce amână momentul în care livrările mondiale se vor îmbunătăţi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău