(DOC) Averea lui Cavcaliuc, în ultimii doi ani: Salariu de 200.000 $, îndemnizații de la MAI și Mercedes de zero lei

27 Mai 2021, 16:31
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Mai 2021, 16:31 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Gheorghe Cavcaliuc – liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), fosstu șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), a câștigat sume impresionante în ultimii doi ani. Potrivit declarației de avere din perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020 depuse la Comisia Electorală Centrală (CEC), Cavcaliuc a obținut o leafă de 198.000 de dolari, convertiți în lei ar fi peste trei milioane și jumătate. Suma a fost obținută în urma activității acestuia în cadrul holdingului miliardarului Anatol Stati în calitate de șef al serviciului de securitate, scrie Replicamedia.

Alți peste 106 mii de lei, liderul PACE i-a avut ca salariu fiind în funcția de șef-adjunct al IGP. La plecarea din acest fotoliu, la data de 15 iunie 2019 când PDM, condus pe atunci de Vlad Plahotniuc, a anunțat că se retrage în opoziție, a obținut peste 165 de mii de lei ca indemnizație la eliberare și alți 71 de mii de lei i s-au oferit pentru concediu neutilizat.

Averea lui Gheorghe Cavcaliuc s-a mai completat cu 176.400 de lei pensie de la IGP și 116.040 de EURO în urma vânzării a două apartamente înregistrate pe numele copiilor săi minori.

Fostul adjunct al IGP locuiește într-o vilă, de 179,9 metri pătrați, ce a fost dobândită în anul 2019. Despre acest imobil s-a relatat în nenumărate rânduri în presă.

Gheorghe Cavcaliuc conduce un Mercedes fabricat în 2016 și dobândit un an mai târziu, iar valoarea automobilului – zero lei indică în declarație.

Liderul PACE ar deține imobile și bunuri materiale înscrise pe copiii săi și rude. Presa a realizat numeroase investigații despre averile nedeclarate ale lui Gheroghe Cavcaliuc.

Realitatea Live

02 Oct. 2023, 07:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2023, 07:38 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele turc Recepp Tayyip Erdogan reproşează duminică, 1 octombrie, faptul că Turcia şi-a ”respectat toate promisiunile”, spre deosebire de Uniunea Europeană, iar ”dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, n-are decât”.

”Turcia nu mai aşteaptă nimic de la Uniunea Europeană, care ne face să aşteptăm la poarta sa de peste 40 de ani”, a tunat şeful statului turc.

”Noi ne-am respectat toate promisiunile pe care le-am făcut UE, însă ei n-au respectat aproape niciuna de-a lor”, a denunţat Erdogan în sesiunea inaugurală a Parlamentului.

El a subliniat că ”nu va tolera nicio cerinţă nouă sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei.

”Dacă nu dau înapoi în anumite nedreptăţi, ca impunerea de vize, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează toate greşelile (…), atunci ei vor pierde integral dreptul de a-şi exprima aşteptări politice, economice sau militare din partea noastră”, a ameninţat el.

”Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, va fi decizia lor”, a tunat el.

Puciul din 2016

Furia preşedintelui turc provine de la ultima hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a criticat săptămâna aceasta Turcia, căreia-i reproşează că a condamnat un bărbat din cauza apartenenţei la o organizaţie teroristă armată bazându-se pe simpla utilizare a aplicaţiei de mesagerie criptată ByLock.

ByLock este considerată de către Ankara un instrument de comunicare privilegiat al celor care se fac vinovaţi de puciul eşuat din 2016, soldat cu 250 de morţi, urmat de arestări masive şi epurări fără precedent în istoria modernă a Turciei.

Guvernul turc a atribuit puciul uşuat organizaţiei Fetö – acroninul folosit de Ankara pentru a desemna mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, un fost aliat al lui Erdogan.

”Hotărârea CEDO este ultima picătură care umple paharul”, a denunţat Recepp Tayyip Erdogan.

”Membrii organizaţiei teroriste şi suţinătorii lor care sunt încurajaţi de această hotărâre nu trebuie să-şi facă speranţe zadarnice. Această hotărâre nu aduce nici alinare membrilor sceleraţi ai Fetö”, a subliniat el.
”Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut”, a subliniat Erdogan.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău