(DOC) Afacerile gigantului Google s-au cifrat la sute de miliarde de dolari

02 Feb. 2022, 15:04
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Feb. 2022, 15:04 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Compania americană Alphabet, care grupează Google, YouTube și celelalte afaceri din jurul lor, au avut venituri în creștere și au angajat personal suplimentar în 2021, al doilea an al pandemiei COVID-19.

Potrivit datelor financiare neauditate, publicate marți, Alphabet a avut venituri de 257,6 miliarde de dolari în anul 2021, în creștere cu peste 75 de miliarde de dolari (41%) față de 2020.

Cea mai mare parte a veniturilor a fost obținută de pe piața SUA – 117,8 miliarde dolari, urmată de EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) – 79,1 miliarde dolari,  APAC (Asia-Pacific)- 46,1 miliarde dolari, restul piețelor americane -14,4 miliarde dolari, scrie startupcafe.ro.

Profitul net al colosului tech sare astfel de 76 de miliarde de dolari pe anul 2021, în creștere cu aproape 36 de miliarde de dolari (90%) față de anul 2020.

Alphabet a continuat să facă angajări și în pandemie. Compania a încheiat anul 2021 cu o echipă de 156.000 de angajați, în creștere cu peste 21.000 de oameni (15,6%) față de anul 2020.

Numai în trimestrul al patrulea, Alphabet a avut venituri de 75,3 miliarde de dolari și profit de 20,6 de miliarde de dolari, din toate business-urile sale. Cele mai mari venituri le-a produs motorul de căutare Google și afacerile de publicitate din jurul său (43,3 miliarde dolari). Reclamele de pe YouTube au adus companiei venituri de 8,6 miliarde de dolari, iar Google Network, 9,3 miliarde de dolari. De asemenea, afacerea de servicii cloud a Google a făcut venituri de 5,5 miliarde de dolari.

În schimb, ultimele 3 luni ale anului 2021 au venit și cu amenzi și ale astfel de costuri de business: 1,76 miliarde dolari (cu 76% în creștere față de trimestrul patru din 2020).

În momentul de față, listată de bursa Nasdaq, compania Alphabet are o valoare de piață de peste 1800 de miliarde de dolari.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău