(DOC) Afacerile gigantului Google s-au cifrat la sute de miliarde de dolari

02 Feb. 2022, 15:04
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
02 Feb. 2022, 15:04 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Compania americană Alphabet, care grupează Google, YouTube și celelalte afaceri din jurul lor, au avut venituri în creștere și au angajat personal suplimentar în 2021, al doilea an al pandemiei COVID-19.

Potrivit datelor financiare neauditate, publicate marți, Alphabet a avut venituri de 257,6 miliarde de dolari în anul 2021, în creștere cu peste 75 de miliarde de dolari (41%) față de 2020.

Cea mai mare parte a veniturilor a fost obținută de pe piața SUA – 117,8 miliarde dolari, urmată de EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) – 79,1 miliarde dolari,  APAC (Asia-Pacific)- 46,1 miliarde dolari, restul piețelor americane -14,4 miliarde dolari, scrie startupcafe.ro.

Profitul net al colosului tech sare astfel de 76 de miliarde de dolari pe anul 2021, în creștere cu aproape 36 de miliarde de dolari (90%) față de anul 2020.

Alphabet a continuat să facă angajări și în pandemie. Compania a încheiat anul 2021 cu o echipă de 156.000 de angajați, în creștere cu peste 21.000 de oameni (15,6%) față de anul 2020.

Numai în trimestrul al patrulea, Alphabet a avut venituri de 75,3 miliarde de dolari și profit de 20,6 de miliarde de dolari, din toate business-urile sale. Cele mai mari venituri le-a produs motorul de căutare Google și afacerile de publicitate din jurul său (43,3 miliarde dolari). Reclamele de pe YouTube au adus companiei venituri de 8,6 miliarde de dolari, iar Google Network, 9,3 miliarde de dolari. De asemenea, afacerea de servicii cloud a Google a făcut venituri de 5,5 miliarde de dolari.

În schimb, ultimele 3 luni ale anului 2021 au venit și cu amenzi și ale astfel de costuri de business: 1,76 miliarde dolari (cu 76% în creștere față de trimestrul patru din 2020).

În momentul de față, listată de bursa Nasdaq, compania Alphabet are o valoare de piață de peste 1800 de miliarde de dolari.

Realitatea Live

27 Feb. 2024, 15:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 15:48 // Actual //  Lupu Eduard

Primele achitări a restanțelor salariale acumulate vor fi efectuate deja în luna martie. Așteptăm în timpul apropiat un plan de acțiuni, pe termen scurt și mediu, în viziunea echipei consolidate de la CFM, a declarat Roman Cojuhari, directorul APP.

„Am lucrat productiv în echipă. Domnul Oleg Tofilat a preluat mandatul cu niște găuri enorme istorice în buget și cu mare efort a normalizat situația, în măsura în care acest lucru era posibil, la moment. După mai mult de doi ani de activitate în această funcție, decizia de a pleca a fost înțeleasă și acceptată. Mai mult, i-am propus să se alăture de echipa APP ca să influențeze procesele de debirocratizare la CFM”, susține directorul APP.

Cojuhari spune că discută cu noul administrator al CFM, Serghei Tomșa pentru a rezolva definitiv problema cu restanțele la salarii. Surse sunt mai multe: împrumuturi bancare, valorificarea activelor neutilizate, dar și bani alocați din bugetul de stat, grație procesului anunțat de reorganizare a CFM, care va permite ca structura CFM să fie întreținută de către stat.

Situația la CFM a început să se agraveze după august 2022 când a început să scadă tranzitul de marfă din Ucraina după redeschdereas portului de la Odesa. „Fondul de rulment al companiei este negativ, iar pe fundalul reducerii traficului de mărfuri pe calea ferată se acumulează lunar deficit de capitalr”.

Pierderile estimative al CFM au constituit 147,7 milioane de lei în anul 2023.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău