Gavrilița se spală pe mâni în privința scumpirii pâinii: Am depus toate eforturile, dar Franzeluța e în pierdere

02 Feb. 2022, 15:20
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
02 Feb. 2022, 15:20 // Slider //  Lupu Eduard

Am depus toate eforturile pentru menținerea prețurilor pe loc din noiembrie, dar ele nu a fost schimbate din 2015. Or, întreprinderea activează în pierdere, asta a declarat premierul Natalia Gavrilița în debutul ședinței după ce cel mai mare producător de pâine Franzeluța anunța, ieri, că va majora prețul la tot sortimentul de pâine.

Prețul pâinii sociale va rămâne același. Iar volumul producției pâinii sociale va crește cu 50%. Ce putem face noi este să creștem plățile pentru populația vulnerabilă. Noi deja am majorat pensiile și alocațiile pentru persoanele social vulnerabile. Angajamentul este să căutăm noi posibilități pentru a rămâne alături de populație”, a explicat premierul.

Ieri, 1 februarie, întreprinderea Franzeluța a anunțat că va majora prețul pentru tot sortimentul de pâine, începând cu luna februarie a anului 2022. Astfel, se scumpesc practic toate tipurile de pâine, cu excepția celei sociale.

În legătură cu implementarea noilor tarife la gaze naturale, combustibil și energie electrică, S.A. Franzeluța a decis suplinirea volumului de producție a  pâinii sociale în rețeaua de magazine specializate. Astfel, începând cu 1 Februarie, curent, producerea pâinii sociale „Chișinău” va fi majorată cu 54%, fără a modifica prețului final pentru consumatori”, se arată în comunicatul emis de compania de stat.

Franzeluța este cea mai mare companie de panificație controlată de stat. Ultimele date financiare ale companiei arătă modest. În anul 2019 cifra de afaceri a fost de 617,3 mii de lei, iar profitul de 6,4 mii de lei.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 14:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 14:45 // Actual //  Lupu Eduard

Locuitorii din Găgăuzia își pot retrage banii de pe cardurile MIR emise de băncile din Federația Rusă, potrivit informațiilor Sberbankului transnistrean, citate de rupor.md.

„Deservim cardurile MIR rusești. Chiar și cetățenii străini pot retrage bani de la orice sucursală bancară din Transnistria. Pentru a face acest lucru e nevoie de un card de migrație și un pașaport. La efectuarea unei operațiuni de către cetățeni străini se percepe un comision de 2%. Banii pot fi ridicați în ruble transnistrene și ruble rusești”, se arată ă mesajul băncii.

Anterior, Președintele Adunării Populare din Găgăuzia Dmitrii Konstantinov declara că peste 8 mii de pensionari și bugetari din Găgăuzia au primit primele plăți pe cardurile bancare MIR.

Într-o reacție pentru BANI.MD, Biroul de Reintegrare susține că: „pe teritoriul Republicii Moldova sistemul de plăți cu carduri este autorizat de către Banca Națională a Moldovei, care, din câte se cunoaște nu a emis asemenea autorizații. În același timp, perimetrul transnistrean urmare a nereglementării conflictului nu poate fi supravegheat efectiv și este inaccesibil pentru desfășurarea activității instituțiilor bancare licențiate de Banca Națională a Moldovei”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău