Dosarul Casa Modei: Avocatul lui Russu cere pronunțarea hotărârii: Se cheltuie banii publici din cauza unui test fals

19 Iul. 2021, 10:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
19 Iul. 2021, 10:15 // Actual //  Otilia Cotruța

Avocatul Societății Comerciale „Continental Business Invest” SRL – entitatea juridică căreia îi aparține Casa Modei, este de părerea că Judecătoria Ciocana ar trebui să se expună cât mai rapid în cazul celor două imobile la care pretindeVeaceslav Platon. În caz contrar, vom avea o examinare repetată realizată în temeiul unui test fals – proces care implică cheltuieli judiciare și utilizarea banilor plătiți de contribuabili la bugetul de stat.

„Aceste ședințe de la Judecătoria Ciocana nici nu trebuiau să aibă loc, având în vedere că dosarul „Casa Modei și fostului sediu ASITO” a fost întors în instanța de fond în baza unui test anti-COVID fals. Dar dacă tot s-a ajuns aici, ar fi logic și firesc ca procesul să se încheie cât mai curând, în caz contrar ne apropiem de concluzia  că instanța cheltuie banii publici pe desfășurarea unor ședințe lipsite de temei și logică juridică”, a declarat avocatul Sergiu Istrati.

Sursa citată face referire și la un al doilea argument: „Clientul meu este martor într-un alt dosar penal în care Platon este parte vătămată și pretinde că-i aparțin aceste imobile. Iată de ce ședința de astăzi ar trebui să fie ultima. E lesne pentru toată lumea că cele două imobile la care pretinde în mod cinic și fraudulos Veaceslav Platon aparțin și trebuie să rămână în posesia proprietarului legal, domnul Vladimir Russu. Nu poți aplica măsuri de constrângere într-un dosar penal în privința unei persoane care are statut de martor. Admitere plângerii lui Platon ar însemna revenirea la situația dinaintea ordonanței Procurorului General din 06 mai”, a conchis Istrati.

Precizăm că astăzi, 19 iulie 2021, are loc o nouă ședință de judecată după ce dosarul „Casa Modei” și al fostului sediu „Asito” au fost întoarse la Judecătoria Ciocana. Ședința va începe la ora 15:00.

Avocații Societății Comerciale „Continental Business Invest” SRL îndeamnă comunitatea juridică, arcul guvernamental și societatea civilă să urmărească evoluțiile cauzei penale. La rândul lor, avocații lui Veaceslav Platon au afirmat în repetate rânduri că sediile  aparțin clientului lor și ele trebuie să revină în posesia acestuia.

Amintim că în luna iunie, curent, Curtea de Apel „a interpretat legea în beneficiul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon și a admis recursul avocaților săi, cauza penală fiind întoarsă în instanța de fond, la un alt complet de judecată”. „Continental Business Invest” SRL consideră că hotărârea în cauză este una ilegală, având în vedere că deciziile judecătorilor de instrucție sunt de cele mai multe ori irevocabile. Un alt argument asupra căruia atrage atenția SC „Continental Business Invest”, este faptul că decizia Curții de Apel se sprijină, în fond, pe un test fals anti-Covid, prezentat instanței de către avocații lui Platon cu intenția de a-și argumenta absența la ședința de judecată.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală