Dosarul Casa Modei: Avocatul lui Russu cere pronunțarea hotărârii: Se cheltuie banii publici din cauza unui test fals

19 Iul. 2021, 10:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
19 Iul. 2021, 10:15 // Actual //  Otilia Cotruța

Avocatul Societății Comerciale „Continental Business Invest” SRL – entitatea juridică căreia îi aparține Casa Modei, este de părerea că Judecătoria Ciocana ar trebui să se expună cât mai rapid în cazul celor două imobile la care pretindeVeaceslav Platon. În caz contrar, vom avea o examinare repetată realizată în temeiul unui test fals – proces care implică cheltuieli judiciare și utilizarea banilor plătiți de contribuabili la bugetul de stat.

„Aceste ședințe de la Judecătoria Ciocana nici nu trebuiau să aibă loc, având în vedere că dosarul „Casa Modei și fostului sediu ASITO” a fost întors în instanța de fond în baza unui test anti-COVID fals. Dar dacă tot s-a ajuns aici, ar fi logic și firesc ca procesul să se încheie cât mai curând, în caz contrar ne apropiem de concluzia  că instanța cheltuie banii publici pe desfășurarea unor ședințe lipsite de temei și logică juridică”, a declarat avocatul Sergiu Istrati.

Sursa citată face referire și la un al doilea argument: „Clientul meu este martor într-un alt dosar penal în care Platon este parte vătămată și pretinde că-i aparțin aceste imobile. Iată de ce ședința de astăzi ar trebui să fie ultima. E lesne pentru toată lumea că cele două imobile la care pretinde în mod cinic și fraudulos Veaceslav Platon aparțin și trebuie să rămână în posesia proprietarului legal, domnul Vladimir Russu. Nu poți aplica măsuri de constrângere într-un dosar penal în privința unei persoane care are statut de martor. Admitere plângerii lui Platon ar însemna revenirea la situația dinaintea ordonanței Procurorului General din 06 mai”, a conchis Istrati.

Precizăm că astăzi, 19 iulie 2021, are loc o nouă ședință de judecată după ce dosarul „Casa Modei” și al fostului sediu „Asito” au fost întoarse la Judecătoria Ciocana. Ședința va începe la ora 15:00.

Avocații Societății Comerciale „Continental Business Invest” SRL îndeamnă comunitatea juridică, arcul guvernamental și societatea civilă să urmărească evoluțiile cauzei penale. La rândul lor, avocații lui Veaceslav Platon au afirmat în repetate rânduri că sediile  aparțin clientului lor și ele trebuie să revină în posesia acestuia.

Amintim că în luna iunie, curent, Curtea de Apel „a interpretat legea în beneficiul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon și a admis recursul avocaților săi, cauza penală fiind întoarsă în instanța de fond, la un alt complet de judecată”. „Continental Business Invest” SRL consideră că hotărârea în cauză este una ilegală, având în vedere că deciziile judecătorilor de instrucție sunt de cele mai multe ori irevocabile. Un alt argument asupra căruia atrage atenția SC „Continental Business Invest”, este faptul că decizia Curții de Apel se sprijină, în fond, pe un test fals anti-Covid, prezentat instanței de către avocații lui Platon cu intenția de a-și argumenta absența la ședința de judecată.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău