După 11 luni de război, a doua armată a lumii va face „schimbări majore”

17 Ian. 2023, 17:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Ian. 2023, 17:34 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia, considerată a doua forță militară din lume, a anunțat marți că va face „schimbări majore” în rândul forțele sale armate din 2023 până în 2026, promițând să își reorganizeze structura militară după luni de eșecuri pe câmpul de luptă din Ucraina, notează Reuters. Anunțul vine în ziua în care Serghei Șoigu a pretins că a vizitat militarii implicați în războiul din Ucraina, fără să precizeze locația exactă.

Pe lângă reformele administrative, Ministerul rus al Apărării a declarat că va consolida capacitățile de luptă ale forțelor sale navale, aerospațiale și de rachete strategice.

„Numai prin consolidarea structurilor cheie ale forțelor armate este posibilă garantarea securității militare a statului și protejarea noilor entități și instalații critice ale Federației Ruse”, a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu.

Și în 2023, Rusia este considerată a doua armată a lumii în topul Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori, precum aparatura militară sau numărul trupelor.

Rusia se zbate pentru o victorie pe câmpul de luptă

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că schimbările sunt necesare din cauza „războiului prin procură” dus în Ucraina de către Occident, care a trimis armament greu Kievului pentru a rezista în fața forțelor rusești.

Ministerul rus al Apărării, care s-a confruntat cu critici interne dure pentru ineficiența demersului de a prelua controlul asupra unor suprafețe mari din Ucraina, a promis în decembrie că își va mări personalul militar la 1,5 milioane de oameni.

Moscova a făcut numeroase schimbări la conducerea militară în cele 11 luni de când a lansat ceea ce numește „operațiune militară specială”, în timpul căreia forțele rusești au cucerit inițial zone mari din sudul și estul Ucrainei, dar de atunci au suferit o serie de înfrângeri și retrageri dureroase.

Săptămâna trecută, Șoigu l-a numit pe generalul Valeri Gerasimov, șeful Statului Major al armatei, să preia conducerea campaniei din Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că a preluat controlul asupra orașului Soledar, un orășel de extracție a sării din regiunea ucraineană Donețk, care a fost timp de câteva săptămâni în centrul unui asalt rusesc.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

12 Sept. 2024, 17:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
12 Sept. 2024, 17:16 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Comisia Națională a Pieței Financiare a autorizat emisiunea suplimentară de acțiuni a gigantului JLC, cu 11,2 milioane de lei (200 049 de acțiuni ordinare nominative).

Capitalul companiei după majorare va constitui 68,2 milioane de lei divizat în 1 218 429 de acțiuni.

Ultimele date arată că în 2023, JLC a contabilizat un profit de 694,1 milioane de lei și o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei.

JLC SA deţine peste 68% din capitalul celui de-al doilea producător de lactate din Moldova, Incomlac din Bălţi.

Din grup mai fac parte reţeaua de magazine Jardi, compania de construcţii Monolit, gospodării agricole cu peste 2.000 de hectare de terenuri agricole, dar şi fabrici de lactate în Ucraina, Kazahstan şi România.

Despre Vladimir Jardan care stă în spatele grupului se cunosc puţine, el preluând o parte din afacerile din domeniul lactatelor prin intermediul unui fond de investiţii creat în perioada privatizării contra bonuri patrimoniale în anii 90 ai secolului XX.

Vladimir Jardan a avut conexiuni şi cu băncile implicate în furtul miliardului. Astfel înainte de introducerea administrării specială de către Banca Naţională a Moldovei (BNM) şi iniţierii procedurii de lichidare a Băncii Sociale, milionarul Vladimir Jardan, deţinea direct 0,72% din acțiunile instituției, dar împreună cu acțiunile deținute de firmele Jardi, JLC, Logos-Grup și Incomlac avea 5,28%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău