După 3 luni pauză, prețurile apartamentelor revin pe creștere. GRAFICE – Prețul per mp în fiecare sector al Capitalei

07 Iun. 2021, 06:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
07 Iun. 2021, 06:55 // Actual //  Otilia Cotruța

Prețurile apartamentelor din capitală revin în creștere, după o pauză de aproximativ trei luni. Potrivit datelor publicate de Bursa Imobiliară LARA, în mediu, prețul apartamentelor noi s-a majorat cu aproximativ 1%, de la 653 de euro pentru un metru pătrat, la un preț mediu de 658 de euro pentru un metru pătrat.

Realitatea Live



18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.