Energocom ieftinește curentul cu 10%! O nouă reducere la tarifele pentru populație?

25 Ian. 2024, 07:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Ian. 2024, 07:04 // Actual //  Lupu Eduard

Victor Bînzari, directorul general interimar al S.A Energocom, a dezvăluit în cadrul emisiunii Rezoomat de la Rlive TV că compania are în plan o reducere semnificativă a prețului la energia electrică. Potrivit acestuia, Energocom, în calitate de furnizor central, intenționează să solicite o micșorare de tarif de aproximativ 10%, programată să intre în vigoare până la începutul lunii februarie.

În explicațiile sale, Bînzari a subliniat că decizia de a cere această scădere se bazează pe o metodologie clară. Conform acestei metodologii, atunci când compania atinge un profit cuantificat peste 5-6% din activitatea desfășurată, este obligată să reducă tarifele pentru a evita devieri pozitive. Momentan, Energocom a atins această etapă și consideră necesară o reducere de 10% pentru a se conforma acestor reguli.

Anunțul vine în contextul în care consumatorii se confruntă cu creșteri ale costurilor la energie, iar inițiativa companiei ar putea aduce un beneficiu semnificativ utilizatorilor de electricitate în perioada imediat următoare. Energocom se pregătește să transmită oficial solicitarea săptămâna aceasta sau, cel târziu, săptămâna viitoare, evidențiind dorința de a contribui la stabilizarea prețurilor și la facilitarea accesului la energie electrică pentru comunitate.

Deocamdată nu este clar dacă distribuitorii de energie Premier Energy și FEE Nord vor cere o reducere a tarifelor pentru consumatorii casnici.

Ultima reducere a tarifelor la energia electrică a fost operată în data de 10 noiembrie.

Astfel, consumatorii casnici care sunt deserviți de Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L achită 2,39 lei/kWh, cu 18 bani/kWh mai puțin decât tariful anterior.

Iar consumatorii casnici care sunt deserviți de S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” achită 2,88 lei/kWh, cu 32 bani/kWh mai puțin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău