Enigma dezlegată! Tofilat dezvăluie cine a pătruns în toiul nopții în sediul CFM: Au închis în WC doi gardieni

07 Nov. 2022, 14:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Nov. 2022, 14:35 // Actual //  Lupu Eduard

Între timp, am stabilit cine a pătruns în toiul nopții în incinta CFM – nimeni altul decât vicedirectorul general al CFM, responsabil pe securitate. Este vorba de Vitalie Bojor, potrivit directorului CFM, Oleg Tofilat.

”Bravul” nostru coleg –  împreuna cu o persoană necunoscută, care s-a prezentat drept angajat al unui organ de forță – și-au făcut apariția cam la miez de noapte. Timp de câteva ore, practic au privat de libertate doi gardieni ai CFM i-au închis în încăperea de serviciu, sechestrându-le telefoanele si interzicându-le să comunice, să iasă la WC sau să fumeze”, scrie Tofilat pe pagina sa de Facebook.

Grupul de anchetă internă își continuă activitatea, iar bravul nostru securist nocturn este suspendat din funcție până se clarifică lucrurile.

În data de 4 noiembrie, persoane necunoscute au pătruns în sediul CFM. „Succesele CFM de ultimul timp nu le dau pace elementelor mai puțin responsabile din societate. În noaptea de ieri un ins sau câțiva au pătruns în incinta administrației CFM, deconectând sistemele de securitate rudimentare de care dispunem. La momentul actual nu am claritate nici cât timp au petrecut, nici cu ce s-au ocupat la noi”, a comenta directorul CFM acțiunilor celor care au pătruns în sediul companiei.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău