Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

Este oficial: prințul Harry s-a angajat în Silicon Valley. Ce companie i-a oferit postul de muncă

24 Mart. 2021, 12:30
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
24 Mart. 2021, 12:30 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Ducele de Sussex continuă să-și demonstreze independența financiară și încearcă să „ducă o viață normală”. În acest sens, vița regală a găsit un loc de muncă ca manager de top într-un startup american.

Este oficial! Ducele de Sussex s-a alăturat startup-ului BetterUp din Silicon Valley În calitate de Director de Impact. Wall Street Journal a fost primul care a raportat acest lucru, ulterior aceste informații au apărut pe site-ul oficial al organizației.

Ce reprezintă startupul BetterUp?

Compania oferă clienților servicii de coaching în domeniul sănătății mintale. Harry este prezentat ca un executiv de top pe site-ul companiei și este descris ca „un umanist, veteran de război, avocat pentru sănătatea mintală și mediu”.

Harry s-a alăturat startupului la câteva săptămâni după ce a acordat un interviu șocant pentru Oprah Winfrey, în care a detaliat decizia sa și motivele de a părăsi Marea Britanie și a renunța la rolul său de membru senior al familiei regale britanice.

În conversație, ducele și ducesa de Sussex au acordat o atenție deosebită stresului colosal pe care viața regală l-a avut asupra sănătății mintale. La BetterUp, Harry se așteaptă să fie implicat în decizii promoționale, în dezvoltarea de produse strategice și în programe filantropice, precum și în discursuri publice pe teme de sănătate mintală. După cum scrie The Wall Street Journal, startup-ul a refuzat să dezvăluie mărimea salariului lui Harry.

Prințul și-a prezentat motivele pentru aderarea la BetterUp pe blogul companiei, declarând că are o „pasiune de lungă durată pentru a ajuta oamenii”.

„Ceea ce mi-a atras atenția la BetterUp este că misiunea companiei de a elibera potențialul oamenilor din întreaga lume necesită inovație, influență și integritate. Echipa lor face această treabă de ani de zile.”

Harry a menționat, de asemenea, că a simțit beneficiile serviciilor Better UP: „Mi se pare de neprețuit să lucrez cu uncoach BetterUp. Am avut un mentor cu adevărat uimitor care mi-a dat sfaturi bune și mi-a deschis o perspectivă nouă.”

Reamintim că, pe lângă faptul că lucrează într-un startup, prințul Harry deține un parteneriat exclusiv cu Spotify pentru a crea podcast-uri Archewell Audio și un parteneriat cu Netflix.

Realitatea LiveJazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
15 Mai 2021, 11:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Mai 2021, 11:00 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Gestionarea finanțelor și stabilirea unui buget lunar poate fi o adevărată provocare.Dacă nu știți cu ce să începeți, strategia 50-30-20 te va ajuta. Iată cum lucrează regula.

Regula 50-30-20 împarte veniturile în trei mari categorii: necesități, dorințe și economii și investiții. Iată ce presupune fiecare dintre ele:

50% din salariu ar trebui să se îndrepte spre lucrurile de care aveți nevoie

Această categorie include toate costurile esențiale, cum ar fi chiria, plățile ipotecare, produsele alimentare, utilitățile, asigurările de sănătate, plățile datoriei și plățile auto.

Dacă cheltuielile necesare ocupă mai mult de jumătate din venituri, poate fi necesar să reduceți costurile sau să vă scufundați în fondul dorit.

20% din salariul ar trebui să se îndrepte spre economii și investiții

Această categorie include economii de lichide, cum ar fi un fond de urgență; economii de pensionare și orice alte investiții, cum ar fi un cont de brokeraj.

Experții recomandă în mod obișnuit să aveți suficient numerar în fondul de urgență pentru a acoperi cheltuieli de întreținere în valoare de trei până la șase luni. Unii sugerează, de asemenea, să vă construiți mai întâi economiile de urgență, apoi să vă concentrați pe investiții pe termen lung.

30% din salariul ar trebui să se îndrepte către lucrurile pe care le doriți

Această categorie finală include orice lucru care nu este considerat un cost esențial, cum ar fi călătoriile, abonamentele, restaurantul, cumpărăturile și distracția.

Această categorie poate include, de asemenea, upgrade-uri de lux: dacă achiziționați o mașină mai frumoasă în loc de una mai puțin costisitoare, de exemplu, aceasta intră în categoria dorințelor.

Nu există o abordare unică pentru gestionarea banilor, dar planul 50-30-20 poate fi o regulă utilă dacă vreți să începeți să gestionați veniturile.


 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso