Curs valutar
 • EUR
  21.4725
  0.367%
 • USD
  17.7262
  0.0051%
 • RUB
  0.2394
  0.5013%
 • RON
  4.3594
  0.4037%
 • UAH
  0.6420
  0.0623%

Meghan Markle „se gândește să candideze la funcția de președinte”. În ce condiție va candida

16 Mart. 2021, 08:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Fetco Veronica
16 Mart. 2021, 08:00 // Actual //  Fetco Veronica

Există din ce în ce mai mult că Meghan Markle s-ar putea hotărî să candideze la președinția SUA în 2024 dacă Joe Biden nu va dori un al doilea mandat.

Un veteran al echipei lui Tony Blair, cu legături puternice cu Washingtonul, susține că ducesa de Sussex a intrat în legătură cu democrați seniori, scrie The Mirror.

Aceeași sursă menționează că ea dorește să facă o campanie, precum și echipe pentru strângerea de fonduri pentru o potențială campanie.

Speculațiile apar după aprecierea interviului pentru Oprah Winfrey împreună cu soțul ei, prințul Harry, în care a vorbit despre comentarii rasiste din partea familiei regale și a amintit și de gânduri ale sale de suicid.

Potrivit sursei, în anumite cercuri laburiste și democrate circulă zvonuri legate de „ambițiile politice ale lui Meghan și de potențialii săi susținători”.

Dacă actuala ducesa de Sussex, în vârstă de 39 de ani, care a făcut saltul de la Hollywood la regalitate, ar intra și în politică, după cum se zvonește, ea ar putea deveni prima femeie președinte a SUA.

În timpul alegerilor din SUA din 2020, Meghan i-a îndemnat pe alegători să „respingă discursul instigator la ură”, o critică directă la adresa fostului președinte, Donald Trump, care a spus că „nu este un fan” al lui Meghan.

Un prieten al Ducesei a declarat anul trecut pentru revista Vanity Fair că unul dintre motivele pentru care ea nu a renunțat la cetățenia americană când s-a căsătorit cu prințul Harry a fost acela de a menține deschisă opțiunea de a intra în politică în SUA.

Conform experților, Markle va trebuie să renunțe la titlul princiar, în cazul în care va dori să ocupe funcții publice, fiindcă altfel ar intra în conflict cu jurământul de loialitate față de SUA.

Sursa respectivă a mai spus că s-a presupus că ducesa vrea să candideze la alegerile din 2024, când președintele Joe Biden va avea 82 de ani și va decide dacă vrea să candideze pentru un al doilea mandat.

Meghan a fost încurajată de prietenii săi în ambițiile sale politice, descriind o astfel de ascensiune a sa spre celebritate ca „întruchiparea visului american”.

Realitatea LiveConferință de presă organizată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Dezbateri IPN „Atitudinea societății față de UE: motive obiective și manipulări politice și geopolitice”
Evenimentul de donare a echipamentelor personale de protecție pentru personalul medical, din partea UE și a Germaniei
Eveniment Public Online: Politica externă a Republicii Moldova: o diplomație inteligentă pentru o țară mai puternică
Conferință de presă cu genericul “ODIMM – 14 ani în susținerea sectorului IMM”
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 17 mai 2021
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
17 Mai 2021, 10:59
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Otilia Cotruța
17 Mai 2021, 10:59 // Bănci şi Finanţe //  Otilia Cotruța

Bitcoin a ajuns luni la cel mai jos nivel înregistrat în ultimele trei luni. Se întâmplă după ce investitorii au început să vândă criptomoneda, în urma aluziilor făcute în weekend de Elon Musk, care a dat de înțeles că ia în calcul sau chiar a vândut deja o parte din stocurile sale de monedă virtuală, scrie Reuters.

Bitcoinul a scăzut cu mai mult de 9% luni, până la 42.185 de dolari, cel mai jos nivel din 8 februarie, în vreme de ether, moneda blockchain-ului ethereum, a scăzut cu 8%, până la 3.227 de dolari. Dogecoin a scăzut aproape 7%, până la 0,48 de dolari, toate trei monedele ajungând la niveluri minime record.

Săptămâna trecută, Elon Musk a anunțat că Tesla nu va accepta bitcoin ca metodă de plată, din cauza îngrijorărilor de mediu legate de energia necesară pentru a procesa astfel de tranzacții. Duminică el și-a apărat decizia, sugerând că Tesla și-a vândut deja deținerile de Bitcoin, scrie Digi24.ro.

Răspunzând unui cont de Twitter cu numele de CryptoWhale, care a scris că „Deținătorii de bitcoin o să-și tragă palme în trimestrul următor, când o să afle că Tesla și-a vândut și-a vândut deținerile de bitcoin. La câtă ură și-a atras @elonmusk, nu l-aș condamna”, Elon Musk a scris: „Într-adevăr”.

Nu este clar dacă proprietarul Tesla a confirmat astfel vânzările ori s-a referit doar la faptul că și-a atras multe critici.

Elon Musk a anunțat săptămâna trecută pe Twitter că Tesla nu va mai accepta plata în Bitcoin pentru automobile. El și-a motivat decizia prin faptul că “mineritul de Bitcoin afectează mediul înconjurător”. Piața criptomonedelor a pierdut 365 de miliarde de dolari după acest anunț.

„Tesla a suspendat achiziționarea de automobile cu plata prin moneda Bitcoin. Suntem îngrijorați în privința utilizării crescute a combustibililor fosili pentru mineritul de Bitcoin”, ar fi motivul pentru care Tesla nu mai acceptă plata cu această monedă virtuală.


 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso