Meghan Markle „se gândește să candideze la funcția de președinte”. În ce condiție va candida

16 Mart. 2021, 08:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Fetco Veronica
16 Mart. 2021, 08:00 // Actual //  Fetco Veronica

Există din ce în ce mai mult că Meghan Markle s-ar putea hotărî să candideze la președinția SUA în 2024 dacă Joe Biden nu va dori un al doilea mandat.

Un veteran al echipei lui Tony Blair, cu legături puternice cu Washingtonul, susține că ducesa de Sussex a intrat în legătură cu democrați seniori, scrie The Mirror.

Aceeași sursă menționează că ea dorește să facă o campanie, precum și echipe pentru strângerea de fonduri pentru o potențială campanie.

Speculațiile apar după aprecierea interviului pentru Oprah Winfrey împreună cu soțul ei, prințul Harry, în care a vorbit despre comentarii rasiste din partea familiei regale și a amintit și de gânduri ale sale de suicid.

Potrivit sursei, în anumite cercuri laburiste și democrate circulă zvonuri legate de „ambițiile politice ale lui Meghan și de potențialii săi susținători”.

Dacă actuala ducesa de Sussex, în vârstă de 39 de ani, care a făcut saltul de la Hollywood la regalitate, ar intra și în politică, după cum se zvonește, ea ar putea deveni prima femeie președinte a SUA.

În timpul alegerilor din SUA din 2020, Meghan i-a îndemnat pe alegători să „respingă discursul instigator la ură”, o critică directă la adresa fostului președinte, Donald Trump, care a spus că „nu este un fan” al lui Meghan.

Un prieten al Ducesei a declarat anul trecut pentru revista Vanity Fair că unul dintre motivele pentru care ea nu a renunțat la cetățenia americană când s-a căsătorit cu prințul Harry a fost acela de a menține deschisă opțiunea de a intra în politică în SUA.

Conform experților, Markle va trebuie să renunțe la titlul princiar, în cazul în care va dori să ocupe funcții publice, fiindcă altfel ar intra în conflict cu jurământul de loialitate față de SUA.

Sursa respectivă a mai spus că s-a presupus că ducesa vrea să candideze la alegerile din 2024, când președintele Joe Biden va avea 82 de ani și va decide dacă vrea să candideze pentru un al doilea mandat.

Meghan a fost încurajată de prietenii săi în ambițiile sale politice, descriind o astfel de ascensiune a sa spre celebritate ca „întruchiparea visului american”.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 09:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
27 Iul. 2021, 09:07 // Actual //  Otilia Cotruța

Pentru a avea o carieră de succes în IT, Universitatea de Stat din Moldova – cel mai mare centru universitar din Republica Moldova – te invită să depui dosarul la concursul de Admitere 2021 la Facultatea de Matematică și Informatică, și la Facultatea de Fizică și Inginerie. 

IT la Facultatea de Matematică și Informatică, USM

Fiind student la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Stat din Moldova, studenții au acces la 10 laboratoare de ultimă generație pentru seminare, laboratoare și lucrări practice. De asemenea, studenții au acces la circa 170 de calculatoare puse la dispoziție, care pot fi utilizate în procesul instructiv-educațional, inclusiv de cercetare.

Totodată, pe lângă activitățile didactice desfășurate de către studenți, cadrele didactice ale facultății dezvoltă mereu o activitate de cercetare.

Astfel, în cadrul facultății cu regularitate își desfășoară lucrările multiple seminare științifice de profil:  Analiză matematică; Ecuații diferențiale; Matematica de calcul; Cibernetică matematică și cercetări operaționale; Programarea calculatoarelor; Modelare, metode matematice, produse program; Tehnologii, produse ți sisteme informaționale.

IT la Facultatea de Fizică și Inginerie, USM

O altă facultate din cadrul USM care generează profesioniști în domeniul IT, doctori în științe, doctori habilitați, este Facultatea de Fizică și Inginerie. Aceasta este unica din Republica Moldova care pregătește specialiști în domeniul fizicii generale.

În cadrul facultății, viitorii studenți au posibilitatea de a studia Tehnologii informaționale; Fizică; Energetică netradițională; Calculatoare și rețele; Automatică și informatică; Ingineria și managementul calității; Hidrologie și Meteorologie. Toate specializările enumerate au loc în laboratoare performante atât pentru instruire teoretică, cât și practică.

Facultatea de Fizică și Inginerie acoperă tot domeniul fizicii generale și a domeniului de specializare. În cadrul celor trei cicluri de studiu – licență, masterat și doctorat, studenții au posibilitatea să efectueze cercetări în domeniile Fizicii teoretice și experimentale, Calculatoare și rețele, Automatică și informatică, dar și domenii ce țin de diferite materiale și structuri, chiar din primul an de licență.

Specialiștii pregătiți la facultate activează cu succes în diverse ramuri ale economiei naționale, fiind promotori ai progresului în domeniul fizicii computaționale.

Studenții USM beneficiază de o bază tehnico-materială modernă, care corespunde standardelor internaționale. Universitatea pune la dispoziția studenților 6 blocuri de învățământ, 10 cămine, o bibliotecă universitară dotată cu săli de lectură, un Palat al Sporturilor, o Casă de Cultură, cantine, baze de practică și de agrement.

Cum poți obține o carieră de succes în domeniul IT

Dacă îți dorești o carieră de succes în domeniul IT, cu cel mai mare salariu pe economie, urmează-ți studiile la Facultatea de Matematică și Informatică și Facultatea de Fizică și Inginerie a Universității de Stat din Moldova. Pentru a facilita depunerea dosarelor la concursul de Admitere, USM a creat platforma EADMITERE. De menționat că oferta educațională cu privire la toate facultățile poate fi consultată aici: Broșurile facultăților USM sau pe site, selectând compartimentul Licență-specialități și respectiv Masterat-specialități.

Universitatea de Stat din Moldova este recunoscută în arealul învățământului universitar internațional și este integrată într-o puternică rețea de cooperare internațională, fiind membră a Asociaţiei Internaționale a Universităților (IAU), Agenției Universitare a Francofoniei(AUF) și a Asociaţiei Eurasiatice a Universităților (AEU).

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare ale universităților din Moldova”, ce se desfășoară cu sprijinul Proiectului TEKWILL, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală