Univer Art Fashion 2023! Vino să admiri colecțiile vestimentare ale absolvenților de la UPSC

28 Iun. 2023, 14:51
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iun. 2023, 14:51 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

În data de 30 iunie 2023, ora 19:00 în parcul „Valea Morilor”, va avea loc prezentarea de modă cu genericul „Univer Art Fashion 2023” organizată de facultatea Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”.

La eveniment vor fi prezentate colecțiile vestimentare ale absolvenților promoției 2023 specialitatea Modă – Design Vestimentar, realizate în colaborare cu coordonatorii Vasile Vozian, Eugen Reabenykiy și Ala Lupu-Leancă:

La eveniment vor fi prezentate colecțiile vestimentare ale absolvenților 2023:
● Slobodeniuc Anna – colecția „AuGust”, coordonator Eugen Reabenykyu;
● Savin Elisaveta – colecția „Earth Rangers”, coordonator Vasile Vozian;
● Cucu Maria Magdalena – colecția „Eclipsa Argintie”, coordonator Vasile Vozian;
● Ostrovscaia Eva – colecția „Poetry session”, coordonator Vasile Vozian;
● Nosatîi Ruxandra – colecția „AuGust”, coordonator Vasile Vozian;
● Morari Alexandra – colecția „Amprente eterne”, coordonator Vasile Vozian;
● Guțan Denis – colecția „Bones”, coordonator Vasile Vozian;
● Lefter Maria – colecția „Vato”, coordonator Ala Lupu-Leancă;
● Cocieru Svetala – colecția „Păpuși de porțelan”, coordonator Vasile Vozian
Absolvenți ai promoției 2022
● Coliban Valeria – colecția „Fantomele trecutului”, coordonator Vasile Vozian;
● Ostafi Elena – colecția „Vernisaj sculptural”, coordonator Vasile Vozian.

Mai bine de 20 ani Facultatea Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău pregătește specialiști calificați în domeniul Design vestimentar, capabili să răspundă tendințelor fashion, noilor provocări ale socialității contemporane. La eveniment va participa cu un repertoriu muzical interpreta de operă Galina Goncearova.

Intrarea este liberă.

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău