VIDEO PORT MALL: Peste 100.000 de vizitatori în primul weekend

26 Oct. 2023, 17:49
 // Categoria: Slider // Autor:  Palade Maria
26 Oct. 2023, 17:49 // Slider //  Palade Maria

PORT MALL, cel mai mare mall din Moldova, a sărbătorit o deschidere spectaculoasă vineri seara, 20 octombrie,  în cadrul unui eveniment destinat prietenilor, partenerilor de afaceri și presei.

Private Opening Party a adunat o listă selectă de artiști și personalități marcante, iar evenimentul a captivat publicul cu un spectacol impresionant de muzică, artă și experiențe gastronomice de excepție. PORT MALL a fost vizitat de peste 100.000 de oameni în primul weekend.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de portmall.md (@port_mall_md)

Anatolie Golea, fondator PORT MALL, a prezentat istoria proiectului, vorbind despre momentele și următoarea etapă de dezvoltare.

PORT MALL este rezultatul unui vis îndrăzneț și al unui angajament puternic față de prieteni, parteneri, comunitate și viitor.

Am deschis ușile celui mai mare mall din Moldova, care se extinde pe o suprafață de 32.000 de metri pătrați comerciali, atrăgând, în premieră, 12 branduri cu renume mondial. Acum începem cea de-a doua etapă de dezvoltare.

Continuăm și negocierile cu alte companii mult așteptate de publicul din Republica Moldova, care au nevoie de acest spațiu comercial extins pentru a veni în țara noastră. Apreciez încrederea, eforturile și dedicația echipei și partenerilor în dezvoltarea acestui proiect care schimbă percepția.

Tatiana Golea, co-fondator PORT MALL a evidențiat plus valoarea pe care au adus-o dezvoltatorii acestui proiect: un concept care pune în prim plan o viață în confort și necesitățile umane.

PORT MALL este mai mult decât un spațiu dedicat shoppingului și distracțiilor – este despre frumusețe, senzații, gusturi – o viață trăită în confort, pentru toate categoriile de vârstă și toate necesitățile persoanelor care ne trec pragul.

Când mă refer la confort zic și despre zonele special amenajate din magazinele partenerilor, unice, special create pentru vizitatorii PORT MALL, cum ar fi spațiu pentru alăptare, mese de înfășat pentru bebeluși, teren de joacă și cafenea chiar și în interior la magazinele vestimentare. PORT MALL este despre și pentru oameni.

Mircea Păun, director general PORT MALL a subliniat eforturile și rezultatele întregii echipe, oferind detalii și despre transportul gratuit.

La dezvoltarea PORT MALL au muncit 6.573 de oameni. Sunt mândru și recunoscător echipei pentru eforturile depuse și pregătiți să devenim punctul de întâlnire al dezvoltării, inovației și confortului.

 Am pregătit pentru oaspeții noștri o parcare extinsă, cu o capacitate de 1.000 de mașini și transport gratuit – trei autocare care vor circula, la fiecare 30 de minute, din sectoarele Ciocana, Rîșcani și cartierul Poșta Veche.

Suntem aici, în centrul de gravitație al Chișinăului, pregătit să găzduiască peste 15.000 de persoane pe zi.

Evenimentul de deschidere privată a PORT MALL a avut loc în data de 20 octombrie 2023. O experiență plină de surprize muzicale a fost oferită de recitalul de pian susținut de Anatolie Lapicus și Iurie Mahovici. O serie de momente artistice remarcabile, precum spectacolul de desene pe nisip, susținut de Daria Pushankina, au precedat turul PORT MALL.

Expoziția de artă și spectacolul gastronomic realizat de celebrul bucătar Shef Shigheki Iimura au completat cu succes programul artistic, oferind o experiență culinară desăvârșită și rafinată.

Seara a fost încheiată prin concertul de celebrare, susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, și recitalul special oferit de Irina Rimes.

În primul weekend, peste 100.000 de oameni au vizitat PORT MALL, bucurându-se de senzații, experiențe și shopping de calitate.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:03 // Actual //  Lupu Eduard

O studiu al analiștilor de la compania elvețiană de consultanță UBS arată nivelurile bogăției personale în Europa, evidențiind diferențele semnificative între statele din regiune. Averea per adult, exprimată în dolari americani, include atât componenta financiară, cât și cea nefinanciară, cea din urmă constând preponderent în terenuri și proprietăți imobiliare.

Potrivit economiștilor de la UBS, alegerea medianei, în detrimentul mediei, oferă o imagine mai realistă a distribuției averii, evitând distorsionarea provocată de prezența celor extrem de bogați. Astfel, jumătatea de vest a Europei se remarcă prin bogății mai mari în comparație cu jumătatea de est, iar discrepanțele pot fi, în parte, explicate prin nivelurile salariilor medii și costul vieții.

Cu o avere medie de 360.715 USD în Luxemburg și 413.193 USD în Islanda, aceste țări conduc topul bogăției personale în Europa. În contrast, Turcia și Rusia se evidențiază ca fiind singurele state cu o avere medie sub 10.000 de dolari, cu 5.488 USD, respectiv 8.595 USD.

Adulții din Republica Moldova au o avere de 10.131 USD și sunt mai bogațiț față de cei din Federația Rusă – 8.595 USD, dar mai săraci față de cei din România – 21.545 USD. O avere sub 10.000 USD au 49,8% dintre populația adultă, o avere de la 10.000 USD până la 100.000 USD au 47,3% dintre cei adulți și doar 2,8% au o avere de pînă la 1.000.000 USD.

Măsurată în USD nominal, averea privată netă totală a scăzut cu 11,3 trilioane USD (–2,4%) până la 454,4 trilioane USD la sfârșitul anul. Averea pe adult a scăzut, de asemenea, cu 3.198 USD (–3,6%) pentru a ajunge la 84.718 USD per adult la sfârșitul anului 2022. O mare parte din asta declinul vine din aprecierea dolarului american în raport cu multe alte valute. Dacă cursurile de schimb sunt menținute constante la Ratele 2021, apoi bogăția totală a crescut cu 3,4% și bogăția per adult cu 2,2% în 2022. Aceasta este încă cea mai lentă creștere a averii la cursuri de schimb constante din 2008. Păstrarea cursuri de schimb constante dar luând în considerare efectele inflaţiei duce la o pierdere reală a averii de –2,6% în 2022.

La nivel regional, pierderea bogăției globale a fost puternic concentrată în regiuni mai bogate precum America de Nord şi Europa, care împreună au pierdut 10,9 trilioane USD. Asia Pacific a înregistrat pierderi de 2,1 trilioane USD, în timp ce în America Latină s-a atestat o creștere a averii cu 2,4 trilioane USD, ajutată de o medie de 6% aprecierea monedei în raport cu dolarul american. Capul listei la diminuarea averii în termeni de țară în 2022 este Statele Unite, urmate de Japonia, China, Canada și Australia. Cea mai mare creștere la celălalt capăt a fost înregistrată în Rusia, Mexic, India și Brazilia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău