Europa revine la restricții. Tulpina Delta anulează măsurile de relaxare în multe țări

13 Iul. 2021, 09:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Iul. 2021, 09:09 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cu toate că în întreaga Europă au început să fie relaxate restricțiile, varianta Delta a coronavirusului dă planurile peste cap. Țările care s-au trezit cu o explozie a numărului de cazuri anulează măsurile de relaxare.

Printre acestea este și Olanda care a reintrodus restricțiile în restaurante și la evenimente, la doar două săptămâni după ce le anulase. Asta după ce rata de infectare a crescut de zece ori în acest interval.

De asemenea și Cipru – țara unde numărul de cazuri de COVID a atins maximul pentru acest an – a limitat din nou numărul clienților în localuri și al participanților la evenimente.

Portugalia le impune turiștilor să prezinte un certificat de vaccinare, un test negativ ori să dovedească faptul că au avut coronavirus, dacă vor să fie cazați sau să ia masa în anumite zone.

Nemții și francezii, sfătuiți să evite călătoriile în Spania

Spania are cea mai mare rată de infectare din Europa continentală. Iar în acest sens, Germania și Franța și-au avertizat cetățenii să evite călătoriile în Spania. Ibericii se luptă cu cea mai mare rată de infectare din toată Europa Continentală, în plin sezon turistic.

Malta e primul stat din UE care își închide granițele pentru nevaccinați. Comisia Europeană încearcă să convingă Malta să se răzgândească.

Turismul aduce miliarde de euro și în bugetul Maltei și totuși, țara a decis să închidă granițele pentru cei care nu sunt vaccinați. O decizie în premieră pentru un stat din UE, pe care Comisia Europeană încearcă să o anuelze. Malta are o populație de aproximativ o jumătate de milion de oameni și o rată de vaccinare, cu ambele doze, de aproape 80%.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 10:05
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 10:05 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Acum două sute de ani, s-a născut conglomeratul francez de luc, Louis Vuitton. Pentru a sărbători, casa a dezvăluit o nouă colecție de bijuterii, care este un omagiu adus formidabilului fondator și impactului său asupra industriei de modă, în general.

Colecția de 90 de piese este creată de directorul artistic pentru bijuterii și ceasuri a lui Louis Vuitton, Francesca Amfitheatrof. Bătrâna, în vârstă de 53 de ani a analizat arhivele casei pentru a se asigura că moștenirea Vuitton a fost reflectată cu acuratețe și îndemânare.

Denumită în mod corespunzător, colecția Bravery, este alcătuită din opt capitole care prezintă viața Louis Vuitton cronologic. Gândiți-vă la asta ca la o biografie descrisă cu cele mai prețioase pietre și metale. Colierele sunt elementul central al fiecărui capitol și simbolizează momentele-cheie din viața Vuitton. Colecția include, de asemenea, inele, cercei și broșe.

Primul capitol, La Constellation d’Hercule, a fost numit pentru constelația sub care s-a născut Vuitton la 4 august 1821. Colierul este confecționat din tanzanit, tsavorit și opali australieni care reprezintă cerul nopții plin de stele.

Următoarea etapă majoră a venit atunci când Vuitton a plecat de acasă la vârsta de 13 ani, la doar câțiva ani după ce mama sa a murit. I-a trebuit trei ani să călătorească 250 de mile de la regiunea rurală Jura din estul Franței până la Paris, în timp ce își perfecționa ambarcațiunile de-a lungul drumului. Această situație este descrisă în izbitorul colier La Flêche, care are trei rânduri de platină, aur galben și aur alb, în ​​întregime pavate cu diamante și smaralde columbiene pentru a reprezenta pădurile.

„Împins de curiozitatea sa despre lume, el s-a angajat în acea călătorie incredibilă prin Franța. De aceea am numit această colecție Bravery, a spus Amfitheatrof într-un comunicat.

Piesa de rezistență, totuși, este colierul Le Mythe pe trei rânduri (de sus) care combină mai multe semnături Louis Vuitton, inclusiv modelul Damier (șah), știfturi și motive inspirate de încuietori pentru trunchi și icoana florii. Incrustat cu safire, smaralde și diamante, acesta reprezintă Vuitton punând bazele casei sale, care este acum un tur de forță global în valoare de aproape 15 miliarde de dolari. Cu siguranță merită sărbătorit.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală