Capitala din Europa în care ar putea circula robotaxiuri. Când vor începe testările

12 Iul. 2021, 17:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Iul. 2021, 17:34 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Producătorul croat Rimac Automobili începe dezvoltarea unui proiect care este bazat pe vehicule autonome și robotaxiuri. Robotaxi, un vehicul fără șofer, va fi prezentat publicului la începutul anului viitor, a menționat compania.

Maşinile ar putea fi testate în Zagreb în 2024, dacă totul va decurge conform planului stabilit.

Mașinile autonome și robotaxiurile tind să devină centrul de atenție al viitorului atunci când vorbim de dezvoltarea tehnologiilor în raport cu traficul, iar proiectul lansat de Rimac Automobili are un potențial vizibil.

„Este ceva cu un potențial mare. A fost realizat un prototip robotaxi, oaspeții noștri l-au văzut astăzi, totuși trebuie să îl aducem la un nivel superior și să îl prezentăm așa cum ar trebui, probabil la începutul anului viitor. Ideea este că în 2024 vom lansa acel vehicul autonom pe străzile din Zagreb. Dacă nu vom reuși cu acest proiect, toți banii pe care i-am investit și îi vom investi vor cădea și asta înseamnă sute de milioane. Obiectivul nostru este să facem acest lucru până în 2024, împreună cu toate infrastructurile necesare ”, a declarat Rimac.

Cei de la Rimac au adus în fața publicului un prototip de vehicul autonom, dar aceștia recunosc că mai trebuie îmbunătățit ca să poată intra în funcțiune. Se estimează că acesta va fi gata la finalul anului următor.

 

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 17:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 17:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată câteva beneficii pe care le poți obține dacă aplici la program:

  • Participare la ateliere tematice pentru antreprenori și acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.
  • Acces la o rețea extinsă de persoane care gestionează cele mai de succes companii din R. Moldova.
  • Abordare individuală a afacerii tale, suport operațional și acces gratuit la instrumente digitale necesare.
  • Mentorat din partea specialiștilor locali și internaționali.

Companiile selectate în cadrul programului vor avea posibilitatea să-și prezinte ideile și afacerea în fața investitorilor privați din cadrul comunității Business Angels Moldova (BAM), precum și a investitorilor internaționali. Eventual, cei care vor reuși să convingă investitorii ar putea obține finanțare pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor. 

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Vrei să participi la cea de a cincea ediție a Programului XY Accelerator? Aplică aici

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul,  proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău