Ex-șef Raiffeisen Elveția, condamnat la închisoare. A decontat și cheltuit 200.000 de franci în cluburi de striptease

13 Apr. 2022, 13:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Apr. 2022, 13:12 // Actual //  Lupu Eduard

Judecătorii elvețieni l-au găsit miercuri vinovat de fraudă pe fostul director general al Raiffeisen Elveția, Pierin Vincenz, condamnându-l la aproape patru ani de închisoare, la finalul unui proces care s-a concentrat pe facturile sale uriașe la cluburile de striptease și pe decontările făcute de acesta pe banii companiei, transmite Reuters.

În urma unuia dintre cele mai mediatizate procese de infracționalitate corporatistă din Elveția din ultimele decenii, tribunalul districtual din Zurich l-a condamnat pe Vincenz, fostul „bancher al anului” elvețian, acesta fiind acuzat că a câștigat milioane de euro prin afaceri ilicite în perioada în care a fost director general al băncii.

Vincenz, în vârstă de 65 de ani, care a fost achitat de mai multe capete de acuzare, a fost, de asemenea, amendat cu 840.000 de franci elvețieni (900.600 de dolari), tribunalul considerându-l vinovat de utilizarea cheltuielilor de afaceri în scopuri private.

Avocatul său a declarat pentru Reuters că Vincenz, care neagă orice abatere, va face apel împotriva verdictului, după ce a fost condamnat la 3 ani și 9 luni de închisoare. Toți cei șapte inculpați din procesul, care a început în ianuarie, au negat acuzațiile aduse împotriva lor.

Procurorii au cerut aproape 70 de milioane de franci elvețieni în total de la inculpați, precum și sancțiuni financiare și pedepse cu închisoarea cuprinse între doi și șase ani pentru toți inculpații, cu excepția unuia dintre ei.

Cazul s-a axat pe conflicte de interese privind afacerile dintre mai multe firme în care au fost implicați Vincenz și un alt inculpat. Ambii bărbați au fost, de asemenea, acuzați de fals.

Procesul, care a fost mutat de la un tribunal la teatrul Volkshaus din Zurich din cauza interesului public intens, a avut ca subiect și presupusa sa utilizare abuzivă a cheltuielilor companiei.

Vincenz a declarat în fața instanței că o notă de cheltuieli de aproape 200.000 de franci elvețieni pentru vizite la cluburi de striptease a fost în mare parte legată de afaceri, în timp ce o cină de 700 de franci cu o femeie pe care a cunoscut-o pe aplicația de întâlniri Tinder a fost justificată pentru că o avea în vedere pentru un post în domeniul imobiliar.

Alți inculpați au fost acuzați de comportament anticoncurențial și de complicitate privind contracte preferențiale, prin care procurorii susțin că au făcut milioane de euro.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău