Faimosul producător de ciocolată Lindt & Sprüngli majorează dividendele. Ce profit a obținut

09 Mart. 2023, 10:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Mart. 2023, 10:17 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Grupul elveţian Lindt & Sprüngli, producătorul bomboanelor de ciocolată Lindor şi al faimoşilor iepuraşi de ciocolată înveliţi în folie de aur, a anunţat o creştere a profitului în 2022 şi de asemenea majorarea dividendelor, în pofida unui an dificil în care inflaţia a afectat apetitul consumatorilor pe o serie de pieţe importante, transmite Reuters.

Vânzările Lindt & Sprüngli au înregistrat anul trecut o creştere organică de 10,8%, până la 4,97 miliarde franci, în timp ce profitul net a crescut până la 569,7 milioane franci (612,78 milioane dolari), peste aşteptările analiştilor care mizau pe un rezultat net de 566 milioane franci.

În aceste condiţii, compania a propus un dividend de 1.300 de franci pe acţiune, în creştere faţă de 1.200 de franci anul trecut.

Într-un comunicat de presă, Lindt & Sprüngli a subliniat că este pregătit pentru continuarea actualelor condiţii economice, caracterizate prin inflaţie şi volatilitate ridicată, pe majoritatea pieţelor pe care operează. Compania mizează pe o creştere a vânzărilor cuprinsă între 6% şi 8%, în pofida unui context inflaţionist.

Anul trecut, Lindt & Sprüngli a majorat preţurile cu aproximativ 4% ca urmare a creşterii costurile cu ambalajele şi materiile prime, precum lapte şi zahăr, necesare pentru a produce ciocolată.

În condiţiile în care presiunile pe partea de costuri vor continua să reprezintă o provocare, Lindt ar putea decide o nouă majorare în acest an.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău