FMI a decis: Bulgăroaica Kristalina Georgieva rămâne la conducerea Fondului

13 Oct. 2021, 03:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Oct. 2021, 03:37 // Actual //  Lupu Eduard

Board-ul executiv al Fondului Monetar Internaţional a decis să o păstreze pe Kristalina Georgieva în poziţia de managing director al instituiei şi a anunţat că are „încredere deplină” în capacitatea ei de a-şi duce mai departe mandatul, în ciuda acuzaţiilor conform cărora ar fi manipulat datele de la Banca Mondială în favoarea Chinei, potrivit FT, citat de Ziarul Financiar.

Anunţul FMI a venit după un maraton de şedinţe ale board-ului, care a încercat să ajungă cât mai repede la un consens cu privire la soarta bulgăroaicei, în contextul în care scandalul a provocat anumite disensiuni între cei 24 de directori ai instituţiei.

Franţa, Germania, Italia şi Marea Britanie s-au aliat cu China şi Rusia pentru a o susţine pe Kristalina Georgieva, în timp ce SUA şi Japonia au fost mai reticente şi au cerut o verificare mai amănunţită. Cu toate acestea, luni s-a ajuns la un consens.

Într-o declaraţie lansată luni noapte, board-ul FMI a explicat că dovezile prezentate nu au demonstrat cu certitudine că Georgieva ar fi avut un rol în manipularea datelor atunci când conducea Banca Mondială.

Georgieva a respins în mod repetat acuzaţiile conform cărora ar fi îmbunătăţit artificial cifrele legate de China în ediţia din 2018 a raportului Doing Business publicat de Banca Mondială.

Realitatea Live

13 Aug. 2022, 19:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Aug. 2022, 19:22 // Actual //  Lupu Eduard

Kremlinul le propune agenților FSB salarii de opt ori mai mari decât în mod normal, dar majoritatea refuză să fie detașați în zonele ocupate de ruși în Ucraina. O situație asemănătoare se regăsește și în armata rusă, unde se caută voluntari din rândul civililor care nu au nicio pregătire militară.

În ciuda salariilor de opt ori mai mari decât în mod normal, agenții FSB ruși refuză, categoric, să fie detașați în zonele din Ucraina ocupate de Rusia.

Moscova are nevoie urgentă atât de agenți de informații regulate, cât și de agenți de informații militare pentru a-și impune dominația în cele două „republici populare” din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, dar și în regiunile Kherson, Zaporozhzhia și Harkov.

Pentru a evita astfel de detașări, agenții FSB obțin certificate medicale de la medici, ceea ce le permite să rămână în localitățile de origine.

O sursă din FSB a declarat că nu există niciun interes pentru o detașare în zonele ocupate de ruși în Ucraina. „Am sunat 200 de oameni [pensionari] și doar trei au spus că se vor gândi la asta. Asta în ciuda promisiunilor de plăți și beneficii uriașe”, a declarat sursa.

În ciuda salariului ce poate ajunge până la 5.000 de lire sterline pe lună, majoritatea agenților refuză oferta venită din partea Kremlinului. „Departamentele de personal îi cheamă în mod activ pe foștii angajați, chiar și pe cei concediați pe motive de discreditare”, se arată în raportorul Kremlinului.

Lipsa de loialitate față de Vladimir Putin din partea agenților de informații reflectă clar o reticență din partea lor de a fi transferați în teritoriile cucerite de ruși.

Unii dintre cei care au acceptat oferta venită de la Moscova susțin că sunt „epuizați”, după ce timp de jumătate de an au avut sarcini intensive, iar vacanțele lor au fost anulate în timpul războiului. De altfel, Kremlin a recrutat prizonieri neantrenați și civili, care au fost trimiși să lupte, pe front, împotriva armatei ucrainene, scrie mirror.co.uk.

La începutul lunii iulie, închisorile și companiile din Rusia au anunțat că recrutează voluntari care vreau să lupte în Ucraina. Deținuții care acceptă acest lucru pot beneficia de amnistii, dar și de bani în plus.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău