Fostul premier Chicu dezvăluie de unde vine valiza cu bani la partidul pe care-l conduce

06 Apr. 2023, 13:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Apr. 2023, 13:01 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei este asigurată din banii alocați din bugetul de stat, din cotizațiile de membru și din donații. Alte surse de finanțare nu există. O spune liderul PCDM, Ion Chicu. Potivit ex-premierului dezvoltarea structurilor teritoriale nu necesită fonduri, iar spre deosebire de alte formațiuni, membrii PDCM nu primesc plicuri cu bani pentru activitatea partinică, scrie REALITATEA.MD.

„La noi nu-i sistemul cu funcționari partinici care așteaptă în fiecare lună plicul ca să fie finanțați. Cheltuielile sunt minime. Avem un oficiu în centrul Chișinăului și atât. Alte cheltuieli nu avem. Nu avem niciun sediu în afară de Chișinău. În raioane este important să creăm întâi organizațiile, să vedem că ele sunt funcționale, ulterior dacă funcționează structura, atunci ne vom gândi la oficiu și alte cheltuieli. Niciun leu nu cheltuim acum pentru structurile din teritoriu. Înțeleg geneza întrebării, pentru că la noi așa e obișnuit că valiza cu dolari vine de la Moscova sau București și partidele au bani. La noi nu e așa. Nu ne descurcăm doar din banii alocați din bugetul de stat, plătim cotizații, colegii fac donații”, a spus președintele PDCM, Ion Chicu, în timpul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Potrivit deciziei Comisiei Electorale Centrale, în anul 2023 pentru Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei din bugetul de stat a fost alocată suma de 64.646 lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău