(FOTO) +10 troilebuze noi cu autonomie. Unitățile de transport se află în proces de asamblare

21 Apr. 2021, 17:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Apr. 2021, 17:34 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În curând pe străzile capitalei vor mai apărea 10 troleibuze noi cu autonomie. La moment, unitățile de transport se află în proces de asamblare la Î.M “Regia Transport Electric Chișinău”.

Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban pe pagina sa de facebook. Potrivit acestuia, troilebuzele sunt de tip AKSM, de ultimă generație, noi, fabricate la uzina din Minsk și asamblate la Atelierul de asamblare și reparații mecanice al Î.M. „Regia transport electric”.

Toate unitățile de transport sunt dotate cu:
  • sistem de aer condiționat;
  • sistem de supraveghere video în interior și exterior;
  • 10 prize USB destinate călătorilor, pentru încărcarea dispozitivelor electronice;
  • blocuri optice pe bază de LED;
  • oglinzi cu reglaj electric;
  • podea joasă, cu platformă retractabilă, pentru accesul utilizatorilor de scaun rulant.

În ultima perioadă pe străzile capitalei au mai fost puse în circulație 5 troleibuze noi, articulate, produse în Belarus, 20 troleibuze clasice AKSM, 5 troleibuze articulate, de model Solaris, achiziționate din Riga și 10 troleibuze clasice, de model Škoda, menționează Ion Ceban.

 

 

 

 

Realitatea Live

01 Iun. 2023, 11:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iun. 2023, 11:57 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Mondială a aprobat o finanțare de 55 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea prestării serviciilor agricole publice, stimularea creșterii orientate spre piață și asigurarea, în același timp, a mecanismelor eficiente de răspuns la crizele emergente, potrivit unui comunicat al instituțiței financiare.

Proiectul va sprijini, de asemenea, oportunitățile de creștere în cadrul lanțurilor valorice pentru lactate, carne, producția horticolă de legume și produse de nișă. Aceste subsectoare oferă un potențial semnificativ pentru antreprenoriat și crearea de locuri de muncă în zonele rurale, în special pentru femei, și pot contribui la realizarea obiectivelor țării în materie de sustenabilitate a mediului și de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în agricultură, într-un mod compatibil cu cerințele de finanțare ale UE pentru sistemele de producție agricolă.

„Sectorul agricol este vital pentru economia Moldovei și mă bucur că, datorită sprijinului acordat de Banca Mondială, țara va îmbunătăți prestarea serviciilor agricole publice, va stimula creșterea orientată spre piață și va spori reziliența beneficiarilor”, a declarat Inguna Dobraja, Directoarea de Țară al Băncii Mondiale pentru Moldova. „De asemenea, proiectul va ajuta Moldova să răspundă prompt și eficient la crizele sau urgențele eligibile, în cazul producerii acestora”.

Pe lângă obiectivele menționate mai sus, Proiectul AGGRI va contribui la îmbunătățirea sistemelor esențiale de elaborare și implementare a politicilor, de monitorizare și evaluare a cheltuielilor publice. De asemenea, proiectul prevede digitalizarea serviciilor și instituțiilor de bază, îmbunătățirea practicilor de gestionare a cunoștințelor și consolidarea conexiunilor dintre furnizorii de servicii pentru întreprinderi și fermierii care solicită sprijin pentru respectarea legislației UE.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău