(FOTO) 5 tendințe de decor pentru casă pe care le vei regreta peste câțiva ani. Sfaturile designerilor de interior

01 Sept. 2021, 20:49
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Sept. 2021, 20:49 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Înainte de a decide cum vrei să arate designul interior al casei tale ai nevoie să faci mai multe cercetări. În cazul în care nu ai idee de design sau ai unele dubii, cel mai bine ar fi să apelezi la serviciile unui specialist. De asemenea, îți prezentăm câteva tendințe de design interior pe care le poți regreta peste câțiva ani.

Oamenii cărora le place să gătească și să petreacă timp în bucătărie nu ar trebui să aleagă blaturi de marmură

Joe Cangelosi, proprietarul Joe Cangelosi Design, a declarat pentru Insider că blaturile din marmură nu sunt cea mai bună opțiune – în special pentru cei care intenționează să petreacă mult timp folosind bucătăria lor.

„Sunt frumoase, dar se deteriorează și se colorează ușor”, a spus el. “În schimb, puteți alege cuarț. Sunt opțiuni care arată exact ca marmura, sau dacă doriți un aspect natural, alegeți granit.”

Mobilierul scund poate avea o anumită estetică, dar nu este întotdeauna funcțional

Mobilierul modern poate fi ieftin și convenabil de cumpărat, dar acordați atenție măsurătorilor sale, în special distanței până la sol.

“Unele companii moderne de mobilier – în special cele din Italia – au scaune prea aproape de podea”, a spus Cangelosi. Pentru o persoană însărcinată, este practic imposibil să se așeze pe scaun fără ajutor sau fără a se rostogoli. Același lucru este valabil și pentru persoanele vârstnice.

În schimb, căutați piese cu o înălțime standard a scaunului de 18 inci.

Covorul alb

Covorul alb ar putea arăta curat și elegant, dar se va pata și este aproape imposibil de întreținut.

„Dacă vrei cu adevărat acel aspect, evită covoarele de la perete la perete și optează pentru podele din lemn și niște covorașe de culoare albă care pot fi trimise periodic la curățătorie”, a declarat Cangelosi pentru Insider.

Dacă totuși optați pentru covoare albe, căutați covoare cu proprietăți rezistente la pete, mai ales dacă aveți copii, animale de companie sau oaspeți frecvenți.

Pardoseala laminată care arată ca lemnul nu-și merită banii

Lisa Modica, proprietara Cherry Tree, nu recomandă să-ți instalezi parchetul laminat cu aspect din lemn.

„Nu arată sau se simte niciodată exact ca lemnul și poate chiar să devină foarte alunecos și periculos în funcție de preț”, a spus ea. “În plus, dacă se deteriorează, nu poate fi refăcut, ci doar înlocuit.”

În schimb, designerul a recomandat investiții în podele din lemn real pentru o valoare mai bună pe termen lung. Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mai durabile, alegeți podele din bambus sau din lemn recuperat.

Instalarea pardoselilor din lemn ultra-întunecat

Lemnul închis la culoare poate fi impresionant, dar este, de asemenea, cunoscut pentru că arată toată murdăria și praful care plutesc în jurul casei.

Optează pentru pardoseli mai durabile, mai ales dacă ai copii, animale de companie sau oaspeți frecvenți.

“Scândura de vinil este cea mai populară alegere de pardoseală în acest moment și este ceea ce am ales pentru casa mea actuală”, a spus Welling pentru Insider. “Este rezistent la apă și foarte durabil, ceea ce este perfect pentru copiii și cățelușul meu.”

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 11:44
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 11:44 // Slider //  Dumitrita Culiuc

La început de noiembrie, trenul Chișinău-București își va relua circulația, după o pauză de 20 de luni. Cursa a fost sistată în martie 2020, din cauza pandemiei COVID-19.

Directorul Căii Ferate din Moldova, Oleg Tofilat, a precizat pentru IPN că, inițial, vor fi două curse pe săptămână, marți și vineri, iar mai târziu, în funcție de numărul de pasageri, numărul curselor ar putea fi suplimentat. Durata călătoriei cu trenul Chișinău-București este în jur de 13 ore.

Oleg Tofilat a spus că relansarea cursei Chișinău-București depinde de mai multe aspecte.

„E nevoie ca CFR (Compania „Căile Ferate Române” – n.red.)  să ne confirme disponibilitatea rețelei. Trebuie să reușim, totuși, cu reparația vagoanelor în termen. Poate să se întâmple ca unele componente n-o să vină la timp”, a specificat directorul CFM.

Oleg Tofilat a adăugat că, tot de la începutul lunii noiembrie, este preconizată și relansarea curselor spre Iași și Odesa, pe trenuri modernizate.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală