(FOTO) 5 tendințe de decor pentru casă pe care le vei regreta peste câțiva ani. Sfaturile designerilor de interior

01 Sept. 2021, 20:49
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Sept. 2021, 20:49 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Înainte de a decide cum vrei să arate designul interior al casei tale ai nevoie să faci mai multe cercetări. În cazul în care nu ai idee de design sau ai unele dubii, cel mai bine ar fi să apelezi la serviciile unui specialist. De asemenea, îți prezentăm câteva tendințe de design interior pe care le poți regreta peste câțiva ani.

Oamenii cărora le place să gătească și să petreacă timp în bucătărie nu ar trebui să aleagă blaturi de marmură

Joe Cangelosi, proprietarul Joe Cangelosi Design, a declarat pentru Insider că blaturile din marmură nu sunt cea mai bună opțiune – în special pentru cei care intenționează să petreacă mult timp folosind bucătăria lor.

„Sunt frumoase, dar se deteriorează și se colorează ușor”, a spus el. „În schimb, puteți alege cuarț. Sunt opțiuni care arată exact ca marmura, sau dacă doriți un aspect natural, alegeți granit.”

Mobilierul scund poate avea o anumită estetică, dar nu este întotdeauna funcțional

Mobilierul modern poate fi ieftin și convenabil de cumpărat, dar acordați atenție măsurătorilor sale, în special distanței până la sol.

„Unele companii moderne de mobilier – în special cele din Italia – au scaune prea aproape de podea”, a spus Cangelosi. Pentru o persoană însărcinată, este practic imposibil să se așeze pe scaun fără ajutor sau fără a se rostogoli. Același lucru este valabil și pentru persoanele vârstnice.

În schimb, căutați piese cu o înălțime standard a scaunului de 18 inci.

Covorul alb

Covorul alb ar putea arăta curat și elegant, dar se va pata și este aproape imposibil de întreținut.

„Dacă vrei cu adevărat acel aspect, evită covoarele de la perete la perete și optează pentru podele din lemn și niște covorașe de culoare albă care pot fi trimise periodic la curățătorie”, a declarat Cangelosi pentru Insider.

Dacă totuși optați pentru covoare albe, căutați covoare cu proprietăți rezistente la pete, mai ales dacă aveți copii, animale de companie sau oaspeți frecvenți.

Pardoseala laminată care arată ca lemnul nu-și merită banii

Lisa Modica, proprietara Cherry Tree, nu recomandă să-ți instalezi parchetul laminat cu aspect din lemn.

„Nu arată sau se simte niciodată exact ca lemnul și poate chiar să devină foarte alunecos și periculos în funcție de preț”, a spus ea. „În plus, dacă se deteriorează, nu poate fi refăcut, ci doar înlocuit.”

În schimb, designerul a recomandat investiții în podele din lemn real pentru o valoare mai bună pe termen lung. Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mai durabile, alegeți podele din bambus sau din lemn recuperat.

Instalarea pardoselilor din lemn ultra-întunecat

Lemnul închis la culoare poate fi impresionant, dar este, de asemenea, cunoscut pentru că arată toată murdăria și praful care plutesc în jurul casei.

Optează pentru pardoseli mai durabile, mai ales dacă ai copii, animale de companie sau oaspeți frecvenți.

„Scândura de vinil este cea mai populară alegere de pardoseală în acest moment și este ceea ce am ales pentru casa mea actuală”, a spus Welling pentru Insider. „Este rezistent la apă și foarte durabil, ceea ce este perfect pentru copiii și cățelușul meu.”

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău