(FOTO) E toamnă în calendar! Cinci dintre cele mai frumoase orașe mici de vizitat în Europa

01 Sept. 2021, 21:05
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Sept. 2021, 21:05 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Deși marile orașe precum Paris, Roma sau Londra au prins până în prezent notorietate, există o mulțime de alte destinații „secrete” care poate nu au fost încă descoperite de publicul larg. Iată 5 cele mai frumoase orașe mici din Europa pe care ar trebui să le adaugi pe lista ta de călătorie, potrivit Travel Leisure.

Zell am See, Austria

Zell am See este pur și simplu unul dintre cele mai frumoase orașe mici din Europa. Așezat între lacul turcoaz Zell și muntele Schmittenhöhe, orașul austriac este renumit pentru activitățile sale de agrement: schi și snowboard în timpul iernii; înot, ciclism și drumeții vara; și plimbarea cu trenul Pinzgauer Lokalbahn prin peisaje alpine maiestuoase în orice sezon. Cei care aleg să se plimbe cu trenul vor putea admira și celebra cascadă Krimml.

Bled, Slovenia

Orașul pitorescu Bled arată ca o scenă mitică visată de un frate Grimm. Cea mai proeminentă caracteristică a sa este o biserică eterică din secolul al XVII-lea, pe o insulă în formă de lacrimă din lacul Bled, la care poți ajunge cu barca. Orașul Bled și împrejurimile sale oferă activități în aer liber pe tot parcursul anului, de la trasee montane, drumeții până la canotaj pe lac sau săniuș.

Rothenburg ob der Tauber, Germania

Rothenburg ob der Tauber este cu siguranță un oraș care îți va rămâne în minte în cazul în care ajungi să îl vizitezi. Acesta se remarcă prin arhitectura sa medievală: arcade de piatră, turnuri cu ceas, taverne și clădiri încadrate din lemn. Orașul este cunoscut mai ales ca fiind inspirația pentru satul din „Pinocchio”, dar și o locație de filmare pentru filmele Harry Potter.

Seydisfjordur, Islanda

Situat la capătul îndepărtat al estului Islandei, micul sat Seydisfjordur este practic ascuns. În fiecare săptămână, portul său întâmpină un feribot care leagă Islanda de Danemarca și Insulele Feroe. Deși populația sa este sub 700, orașul se mândrește cu turismul, fabricile de bere și celebrele restaurante mai ales pentru sushi.

Cadaqués, Spania

Realitatea Live

02 Oct. 2023, 07:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2023, 07:38 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele turc Recepp Tayyip Erdogan reproşează duminică, 1 octombrie, faptul că Turcia şi-a ”respectat toate promisiunile”, spre deosebire de Uniunea Europeană, iar ”dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, n-are decât”.

”Turcia nu mai aşteaptă nimic de la Uniunea Europeană, care ne face să aşteptăm la poarta sa de peste 40 de ani”, a tunat şeful statului turc.

”Noi ne-am respectat toate promisiunile pe care le-am făcut UE, însă ei n-au respectat aproape niciuna de-a lor”, a denunţat Erdogan în sesiunea inaugurală a Parlamentului.

El a subliniat că ”nu va tolera nicio cerinţă nouă sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei.

”Dacă nu dau înapoi în anumite nedreptăţi, ca impunerea de vize, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează toate greşelile (…), atunci ei vor pierde integral dreptul de a-şi exprima aşteptări politice, economice sau militare din partea noastră”, a ameninţat el.

”Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, va fi decizia lor”, a tunat el.

Puciul din 2016

Furia preşedintelui turc provine de la ultima hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a criticat săptămâna aceasta Turcia, căreia-i reproşează că a condamnat un bărbat din cauza apartenenţei la o organizaţie teroristă armată bazându-se pe simpla utilizare a aplicaţiei de mesagerie criptată ByLock.

ByLock este considerată de către Ankara un instrument de comunicare privilegiat al celor care se fac vinovaţi de puciul eşuat din 2016, soldat cu 250 de morţi, urmat de arestări masive şi epurări fără precedent în istoria modernă a Turciei.

Guvernul turc a atribuit puciul uşuat organizaţiei Fetö – acroninul folosit de Ankara pentru a desemna mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, un fost aliat al lui Erdogan.

”Hotărârea CEDO este ultima picătură care umple paharul”, a denunţat Recepp Tayyip Erdogan.

”Membrii organizaţiei teroriste şi suţinătorii lor care sunt încurajaţi de această hotărâre nu trebuie să-şi facă speranţe zadarnice. Această hotărâre nu aduce nici alinare membrilor sceleraţi ai Fetö”, a subliniat el.
”Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut”, a subliniat Erdogan.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău