(FOTO) E toamnă în calendar! Cinci dintre cele mai frumoase orașe mici de vizitat în Europa

01 Sept. 2021, 21:05
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Sept. 2021, 21:05 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Deși marile orașe precum Paris, Roma sau Londra au prins până în prezent notorietate, există o mulțime de alte destinații „secrete” care poate nu au fost încă descoperite de publicul larg. Iată 5 cele mai frumoase orașe mici din Europa pe care ar trebui să le adaugi pe lista ta de călătorie, potrivit Travel Leisure.

Zell am See, Austria

Zell am See este pur și simplu unul dintre cele mai frumoase orașe mici din Europa. Așezat între lacul turcoaz Zell și muntele Schmittenhöhe, orașul austriac este renumit pentru activitățile sale de agrement: schi și snowboard în timpul iernii; înot, ciclism și drumeții vara; și plimbarea cu trenul Pinzgauer Lokalbahn prin peisaje alpine maiestuoase în orice sezon. Cei care aleg să se plimbe cu trenul vor putea admira și celebra cascadă Krimml.

Bled, Slovenia

Orașul pitorescu Bled arată ca o scenă mitică visată de un frate Grimm. Cea mai proeminentă caracteristică a sa este o biserică eterică din secolul al XVII-lea, pe o insulă în formă de lacrimă din lacul Bled, la care poți ajunge cu barca. Orașul Bled și împrejurimile sale oferă activități în aer liber pe tot parcursul anului, de la trasee montane, drumeții până la canotaj pe lac sau săniuș.

Rothenburg ob der Tauber, Germania

Rothenburg ob der Tauber este cu siguranță un oraș care îți va rămâne în minte în cazul în care ajungi să îl vizitezi. Acesta se remarcă prin arhitectura sa medievală: arcade de piatră, turnuri cu ceas, taverne și clădiri încadrate din lemn. Orașul este cunoscut mai ales ca fiind inspirația pentru satul din „Pinocchio”, dar și o locație de filmare pentru filmele Harry Potter.

Seydisfjordur, Islanda

Situat la capătul îndepărtat al estului Islandei, micul sat Seydisfjordur este practic ascuns. În fiecare săptămână, portul său întâmpină un feribot care leagă Islanda de Danemarca și Insulele Feroe. Deși populația sa este sub 700, orașul se mândrește cu turismul, fabricile de bere și celebrele restaurante mai ales pentru sushi.

Cadaqués, Spania

Realitatea Live

05 Oct. 2022, 17:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Oct. 2022, 17:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, Guvernul Republicii Moldova, a votat instituirea sărbătorii „𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐏𝐫𝐮𝐧𝐞𝐢”. Festivalul va avea loc, anual, în a treia zi de duminică a lunii septembrie.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), scopul festivalului este de a promova Republica Moldova ca stat cu înalt potențial privind cultivarea, producerea și procesarea prunelor cu gust autohton.

Prin instituirea sărbătorii „Festivalul Național al Prunei”, se urmărește creșterea încrederii între actorii pieței de desfacere a prunelor, apariția noilor oportunități de colaborare și cooperare internațională. Totodată, va constitui drept platformă și imbold pentru implementarea celor mai avansate tehnologii și bune practici de cultivare și procesare a prunelor și nu în ultimul rând, la dezvoltarea social-economică și culturală a țării.

În anul 2021, suprafața totală a livezilor de prun este de circa 21 mii ha și volumul înregistrat al producției acestora s-a ridicat la 136 mii tone. Potrivit datelor BNS, volumul exportului în 2021 constituie aproximativ 45 de mii de tone de prune, dintre care circa 25 de mii de tone au ajuns pe piața din UE, iar alte 19 mii de tone pe rafturile din CSI. În anul curent, până la ziua de astăzi, au fost exportate în jur de 23 mii tone.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău