(FOTO) E toamnă în calendar! Cinci dintre cele mai frumoase orașe mici de vizitat în Europa

01 Sept. 2021, 21:05
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Sept. 2021, 21:05 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Deși marile orașe precum Paris, Roma sau Londra au prins până în prezent notorietate, există o mulțime de alte destinații „secrete” care poate nu au fost încă descoperite de publicul larg. Iată 5 cele mai frumoase orașe mici din Europa pe care ar trebui să le adaugi pe lista ta de călătorie, potrivit Travel Leisure.

Zell am See, Austria

Zell am See este pur și simplu unul dintre cele mai frumoase orașe mici din Europa. Așezat între lacul turcoaz Zell și muntele Schmittenhöhe, orașul austriac este renumit pentru activitățile sale de agrement: schi și snowboard în timpul iernii; înot, ciclism și drumeții vara; și plimbarea cu trenul Pinzgauer Lokalbahn prin peisaje alpine maiestuoase în orice sezon. Cei care aleg să se plimbe cu trenul vor putea admira și celebra cascadă Krimml.

Bled, Slovenia

Orașul pitorescu Bled arată ca o scenă mitică visată de un frate Grimm. Cea mai proeminentă caracteristică a sa este o biserică eterică din secolul al XVII-lea, pe o insulă în formă de lacrimă din lacul Bled, la care poți ajunge cu barca. Orașul Bled și împrejurimile sale oferă activități în aer liber pe tot parcursul anului, de la trasee montane, drumeții până la canotaj pe lac sau săniuș.

Rothenburg ob der Tauber, Germania

Rothenburg ob der Tauber este cu siguranță un oraș care îți va rămâne în minte în cazul în care ajungi să îl vizitezi. Acesta se remarcă prin arhitectura sa medievală: arcade de piatră, turnuri cu ceas, taverne și clădiri încadrate din lemn. Orașul este cunoscut mai ales ca fiind inspirația pentru satul din „Pinocchio”, dar și o locație de filmare pentru filmele Harry Potter.

Seydisfjordur, Islanda

Situat la capătul îndepărtat al estului Islandei, micul sat Seydisfjordur este practic ascuns. În fiecare săptămână, portul său întâmpină un feribot care leagă Islanda de Danemarca și Insulele Feroe. Deși populația sa este sub 700, orașul se mândrește cu turismul, fabricile de bere și celebrele restaurante mai ales pentru sushi.

Cadaqués, Spania

Realitatea Live

18 Sept. 2021, 15:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Sept. 2021, 15:22 // Actual //  Lupu Eduard

În trei ani Republica Moldova urmează să importe curent electric din România și să scape de dependența de la Cuciurgan, care este unica sursă de achiziție a energiei electrice. Vicepremierul, Andrei Spânu declară că în câteva luni urmează să fie semnat contractul cu compania care va construi linia de înaltă tensiune de 400 kV Vulcănești-Chișinău.

”Este preconizată construirea unei stații de conversie back-to-back în Vulcănești, modernizarea și extinderea în Chișinău și în Vulcănești a stațiilor de 400 kV. proiectul de interconectare asincronă a sistemelor de energie electrică dintre Moldova și România va fi finalizat până în 2024”, a mai punctat Spânu la TVR Moldova.

Costul total al proiectului este estimat la 260 mil. de euro și este finanțat BERD, BEI și Banca Mondială.

Anterior, implementarea proiectului de interconectare asincronă a sistemelor de energie electrică dintre Moldova și România a fost împiedicată de autoritățile predecesoare, din cauza interesele acestora în domeniul energiei și implementarea anumitor scheme pentru achiziționarea de energie electrică dintr-o singură sursă prin companii interpuse.

Autoritățile de la Chișinău au transformat importul de energie electrică într-o formă de finanțare a separatismului de la Tiraspol – peste 70% din electricitatea importată, 2 miliarde Kwh, se cumpără de la centrala electrică de la Cuciurgan, aflată pe teritoriul transnistrean și controlată de concernul rus „Inter RAO EES”. Curentul electric este produs din gazul care nu este plătit, iar datoria în prezent este peste 7 miliarde USD. Periodic sunt pronunțate hotărâri ale instanțelor internaționale pentru legalizarea datoriile la gaz, puse în cârca Moldovagaz.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală