(FOTO) E toamnă în calendar! Cinci dintre cele mai frumoase orașe mici de vizitat în Europa

01 Sept. 2021, 21:05
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
01 Sept. 2021, 21:05 // Au Bani //  MD Bani

Deși marile orașe precum Paris, Roma sau Londra au prins până în prezent notorietate, există o mulțime de alte destinații „secrete” care poate nu au fost încă descoperite de publicul larg. Iată 5 cele mai frumoase orașe mici din Europa pe care ar trebui să le adaugi pe lista ta de călătorie, potrivit Travel Leisure.

Zell am See, Austria

Zell am See este pur și simplu unul dintre cele mai frumoase orașe mici din Europa. Așezat între lacul turcoaz Zell și muntele Schmittenhöhe, orașul austriac este renumit pentru activitățile sale de agrement: schi și snowboard în timpul iernii; înot, ciclism și drumeții vara; și plimbarea cu trenul Pinzgauer Lokalbahn prin peisaje alpine maiestuoase în orice sezon. Cei care aleg să se plimbe cu trenul vor putea admira și celebra cascadă Krimml.

Bled, Slovenia

Orașul pitorescu Bled arată ca o scenă mitică visată de un frate Grimm. Cea mai proeminentă caracteristică a sa este o biserică eterică din secolul al XVII-lea, pe o insulă în formă de lacrimă din lacul Bled, la care poți ajunge cu barca. Orașul Bled și împrejurimile sale oferă activități în aer liber pe tot parcursul anului, de la trasee montane, drumeții până la canotaj pe lac sau săniuș.

Rothenburg ob der Tauber, Germania

Rothenburg ob der Tauber este cu siguranță un oraș care îți va rămâne în minte în cazul în care ajungi să îl vizitezi. Acesta se remarcă prin arhitectura sa medievală: arcade de piatră, turnuri cu ceas, taverne și clădiri încadrate din lemn. Orașul este cunoscut mai ales ca fiind inspirația pentru satul din „Pinocchio”, dar și o locație de filmare pentru filmele Harry Potter.

Seydisfjordur, Islanda

Situat la capătul îndepărtat al estului Islandei, micul sat Seydisfjordur este practic ascuns. În fiecare săptămână, portul său întâmpină un feribot care leagă Islanda de Danemarca și Insulele Feroe. Deși populația sa este sub 700, orașul se mândrește cu turismul, fabricile de bere și celebrele restaurante mai ales pentru sushi.

Cadaqués, Spania

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău