Se obține mai ușor licența de antrenor la Chișinău? Dezvăluirile lui Dănuț Oprea

01 Sept. 2021, 19:20
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
01 Sept. 2021, 19:20 // Actual //  MD Bani

În ultimii ani, tot mai mulți fotbaliști români aleg să-și ia licențele de antrenori de la Școala Federală de Antrenori din cadrul Federației Moldovenești de Fotbal. Doar în ultimii ani, Dan Alexa (Licența PRO), Ianis Zicu și Marius Croitoru (Licența A) au făcut naveta la Chișinău pentru a obține diplomele de antrenor. În acest context, au apărut mai multe zvonuri precum că la Chișinău s-ar obține mai ușor licența de antrenor.

La rândul său, Gălățeanul Dănuț Oprea în vârstă de 48 de ani, ajuns șeful Școlii de Antrenori din cadrul FMF, dezminte categoric zvonurile într-un interviu oferit presei din România.

„Categoric, nu! Este o percepție total greșită. Nu este ușor, cursurile sunt structurate conform ultimelor norme de la UEFA. Vreau să vă spun că Școala Federală de Antrenori din cadrul FMF are acreditare de la UEFA și asta după un proces intens de reevaluare. În acest moment, Școala Federală de antrenori din cadrul FMF este acreditată de UEFA pentru următorii trei ani. Suntem monitorizați permanent și lucrăm după Convenția antrenorilor UEFA. Anul trecut am reușit să acredităm cursurile și la Asociația Națională Cultură, Educație și Cercetare a Republicii Moldova (ANACEC). Știu că au fost multe discuții în România, dar nu vreau să intru în polemici cu nimeni. Normal ar fi ca Școala Federală de Antrenori a FMF să primească respectul cuvenit. S-a tot vorbit că noi acceptăm cursanți fără diploma de Bacalaureat. În Republica Moldova, în anii trecuți, după 11 clase se intra direct la facultate fără diplomă de Bacalaureat. Acum, eu nu puteam să le interzic oamenilor să participe la cursuri pentru că nu aveau Bacalaureatul. În același timp, fiecare Asociație afiliată UEFA, conform noii Convenții a antrenorilor, semnată în 2020, are dreptul să facă anumite derogări, asta și în funcție de performanțele obținute de sportivi de a lungul carierei”, explică Dănuț Oprea.

La moment, la Chișinău, alte trei persoane din România sunt cursanți pentru a obține licența de antrenor. Este vorba despre Mihai Iosif, Robert Ilyeș și Romeo Surdu.

 

Realitatea Live

27 Mai 2024, 16:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2024, 16:00 // Actual //  Lupu Eduard

Veniturile bugetului public național al Republicii Moldova au înregistrat o creștere semnificativă în primele patru luni ale anului curent. În perioada ianuarie-aprilie 2024, veniturile au totalizat 34,3 de lei, în creștere cu 9,1% (2,86 miliarde de lei) față de aceeași perioadă a anului 2023.

Pe de altă parte, cheltuielile bugetului public național al Republicii Moldova în primele patru luni ale anului 2024 au însumat 38 miliarde de lei, reflectând o creștere de 5,8% (2 miliarde de lei) față de aceeași perioadă a anului precedent.

Aceste cifre indică un deficit al bugetului public național al Republicii Moldova în ianuarie-aprilie 2024 de 3,7 miliarde de lei, în scădere cu 17,2% față de aceeași perioadă a anului anterior, când deficitul a fost de 4 miliarde 503,1 milioane de lei.

Această creștere a veniturilor și scăderea a deficitului bugetar în primele patru luni ale anului 2024 reprezintă un semn pozitiv pentru economia Republicii Moldova, indicând o îmbunătățire a performanței financiare a statului și o gestionare mai eficientă a resurselor bugetare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău