(FOTO) Destinații turistice mai puțin cunoscute, dar care merită vizitate

10 Iul. 2021, 12:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Iul. 2021, 12:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Când ne gândim la turism pe mapamond, ne vin în minte câteva orașe și destinații turistice la care ne gândim în mod automat, fără să ne strofocăm prea tare: Barcelona, Roma, Paris, poate New York, Las Vegas, de ce nu Londra, Praga sau Atena, dar sunt și alte orașe care au un potențial turistic nevalorificat.

Sapporo, Japonia

Pasionații de sporturi de iarnă s-ar putea să fie ceva mai familiarizați cu această destinație, deoarece orașul din nordul insulei Hokkaido a fost gazda a numeroase întreceri, fiind chiar orașul gazdă al Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1972.

Dacă ar fi fost în Europa, cu siguranță s-ar fi numărat printre cele mai râvnite destinații de schi. Resorturile sale sunt mult peste cele din Europa, iar pasionații de sporturi de iarnă s-ar bucura la maximum de ce facilități pot găsi în aceste stațiuni.

Orașul în sine este un mixt între modernismul al actualei capitale, Tokyo, și stilul tradițional a vechii capitale nipone, Kyoto.

Cea mai bună perioadă în care poate fi vizitat Sapporo este luna februarie, când are loc Festivalul Zăpezii, iar pasionații de sporturi de iarnă ar trebui să se îndrepte către resorturile Teine, Niseko sau Kokusai.

Istria, Croația

Mai aproape de noi, aproape de Marea Adriatică, se regăsește regiunea Istria, o destinație de turism subapreciată, mai ales pentru o țară cum este Croația, care are multe de oferit în ceea ce privește turismul.

Zona este recomandată pentru cei cărora le plac drumețiile, dar și celor care apreciază arhitectura antică. Istria este practic un județ, în care se regăsesc două orașe destul de frecventate de turiști, Rovinj și încă unul cu nume mai greu de spus în română, chiar dacă este numele unei localități.

Regiunea este plină de restaurante care le oferă turiștilor posibilitatea de a se bucura de feluri de mâncare delicioase. Cei care-și doresc să se înfrupte din fructe de mare proaspete sau cei care adoră trufele vor găsi cu siguranță aici ceva care să le placă. Pazin (foto jos) este un oraș foarte frumos și merită vizitat.

Cornwall, Anglia

Recentul summit G7, care a avut loc în Marea Britanie, a atras atenția asupra regiunii Cornwall, o zonă care are ce să le ofere turiștilor care caută destinații noi.

Este o zonă în care este mai bine să renunți la clasicele și monotonele camere de hotel pentru locurile de cazare care pot fi descoperite prin Airbnb sau în zonele de glamping.

Newquay este recomandat pentru cei care vor să meargă undeva împreună cu familia, în timp ce St. Ives i-ar mulțumi pe cei care caută un loc liniștit, lipsit de orice formă de agitație.

Kotor, Muntenegru

O altă destinație relativ aproape de România este Kotor, din Muntenegru, care pare să fi devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani.

Muntenegru este în sine o destinație întrutotul, dar Kotor ar trebui să fie un punct de oprire pe traseul oricui vizitează această țară. Orașul degajă un aer medieval, se află într-o regiune muntoasă, este prin de muzee și palate.

Atmosfera din oraș este întreținută de cei care vizitează cafenelele, barurile și localurile cu muzică live, iar Kotor pare să fie o destinație pentru toate vârstele.

Taroundat, Maroc

Rabat, Casablanca, Marrakesh și Fes sunt de departe cele mai cunoscute și mai des accesate destinații de turism din Maroc, dar Taroundat este un oraș fortificat din sud-estul țării care poate fi o surpriză plăcută pentru turiști.

Nu se află foarte departe de mult mai cunoscutul Marrakesh și oferă o atmosferă mult mai intimă și mult mai autentică.

Este o destinație perfectă pentru cei care nu vor să meargă pe aceleași trasee cunoscute de toată lumea. Localnicii sunt primitori și săritori, iar, în comparație cu alte destinații din Maroc, Taroundat este mult mai primitor cu femeile.

Sursa: Wall Street.ro

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală