(FOTO) Mama sa l-a aruncat la gunoi, iar acum el este milionar. Povestea tânărului abandonat la doar două zile

07 Iun. 2021, 09:07
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iun. 2021, 09:07 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Freddie Figgers a avut un viitor pe care puțini i l-ar fi prezis. Copilul a fost abondonat de mama sa la gunoi la doar două zile de la naștere, iar acum, la vârsta de 31 de ani, Freddie a devenit milionar.

Copilul a fost părăsit de mama sa lângă un tomberon, într-o zonă rurală din Florida. Copilul a fost adoptat de un cuplu care i-a oferit educația necesară.

Dragostea lui Freddie pentru tehnologie a început când a primit primul său computer. Era vechi, dar a fost începutul care l-a transformat într-un inventator, antreprenor și milionar al telecomunicațiilor – un viitor pe care puțini i l-ar fi prezis, scrie BBC.

„Nu lăsa împrejurările să decidă cine ești”, acesta e singurul sfat pe care antreprenorul vrea să-l transmită și altora.

Când avea opt ani, Freddie l-a întrebat pe tatăl său, Nathan, despre împrejurările în care s-a născut, iar răspunsul a fost unul de neuitat.

„Mi-a spus, ascultă, îți voi spune direct, Fred, mama ta biologică, te-a aruncat, iar eu și Betty Mae, nu am vrut să te luăm prin asistență maternală și te-am adoptat, tu ești fiul meu”, povestește inventatorul american.

Prima invenție a tânărului este datorită tatălui său adoptiv. Când Nathan s-a îmbolnăvit de Alzheimer și a început să dispară de acasă, Figgers și-a folosit pasiunea pentru computere pentru a crea un dispozitiv de urmărire prin GPS plasat în talpa pantofilor. După ce Nathan a murit în 2014, la vârsta de 81 de ani, tânărul a reușit să-și vândă invenția cu 2,2 milioane de dolari.

Ulterior, când o rudă a murit în urma unei come diabetice, Figgers, la doar 22 de ani, a creat un glucometru care transmitea nivelurile glicemiei către o rudă apropiată, astfel încât familia să poată fi alertată și să poată chema o ambulanță.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.