(FOTO) Nu toți producătorii auto se orientează spre electrificare. Hypercar de 1100 cai putere, alimentat cu hidrogen

03 Mai 2021, 09:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Mai 2021, 09:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O companie britanică a anunțat că va lansa un hypercar cu sistem de propulsie alimentat cu hidrogen. Denumit Apricale, acesta ar urma să fie produs într-un număr limitat de exemplare.

În timp ce majoritatea producătorilor de automobile îmbrățișează electrificarea, mai sunt unele companii care pariază pe sistemele de propulsie alimentate cu hidrogen.

Viritech, o companie britanică, tocmai a anunțat că lucrează la un hypercar alimentat cu hidrogen, care ar urma să fie produs într-un număr limitat de exemplare. Numele său este Apricale și când va fi lansat pe piață ar urma să coste aproximativ 1.5 milioane de lire sterline.

Britanicii o construiesc pentru a arăta avantajele unui vehicul alimentat cu hidrogen (comparativ cu unul electric) și au anunțat că intenționează să ofere tehnologia din spatele lui Apricale și altor producători de automobile.

Nu au oferit prea multe detalii despre specificațiile tehnice ale acestui hypercar, dar au precizat totuși că versiunea de producție ar urma să ofere 1.100 de cai putere.

În ceea ce privește rezervoarele de hidrogen, acestea au fost încorporate în șasiu pentru a reduce masa proprie a mașinii și costurile.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 11:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 11:22 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În fiecare zi Întreprinderea Municipală Piața Centrală publică pe pagina de Facebook prețurile afișate la Piața Centrală la fructe, legume, verdeață, dar și legume. Astăzi, prețurile la cireșe și căpșuni au scăzut. De exemplu un kilogram de cireșe poate fi cumpărat și cu 8 lei pentru un kilogram, iar căpșunii cu 15 lei pe kilogram.

De câteva zile au apărut în vânzare și primele caise. Astăzi, un kilogram de caise costă 25 de lei. De asemenea, în vânzare sunt și păstăi, prețul cărora diferă în funcție de sort. Un kilogram de castraveți se vinde cu 8 lei, iar prețul roșiilor variază.