(FOTO) Oamenii din spatele afacerilor de succes! Au construit imperii cunoscute pe întreaga planetă

25 Aug. 2021, 12:23
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Aug. 2021, 12:23 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Deși companiile se bucură de renume, despre fondatorii lor se vorbește prea rar. Dovadă că nu întotdeauna popularitatea unei afaceri înseamnă și faima celui care a înființat-o.

Lipton și Thomas Johnston Lipton

Sir Thomas Johnston Lipton a fost întotdeauna aventuros. Înainte de a începe să vândă ceai, a reușit să lucreze ca contabil la plantație și ca asistent de băcănie. După ce a acumulat experiență, își deschide propriul magazin alimentar, apoi devine proprietarul rețelei și apoi se concentrează pe ceai.

Secretul succesului lui Sir Lipton este simplu: „Vindeți cele mai bune produse la cele mai mici prețuri, valorificați puterea publicității și fiți întotdeauna optimist.”

Alexander McQueen

Alexander McQueen este un designer de modă din Londra, care a lucrat inițial pentru Givenchy. În 2004, el și-a lansat propria linie de îmbrăcăminte pentru bărbați. În primii ani, a lucrat cu jumătate de normă într-un atelier care crea costume de teatru și o mare parte din ceea ce a văzut acolo, a reflectat în colecțiile sale.

Adidas și Adolf Dasler

Adolf Dasler, poreclit „Adi”, a fost un cizmar, un inovator în lumea pantofilor sportivi și omul care a fondat una dintre cele mai populare mărci sportive, Adidas. Inițial, Adolf a colaborat cu fratele său Rudolph, dar din 1948 au început să lucreze independent. Apropo, Rudolph era, de asemenea, cizmar și tot a continuat să facă pantofi pentru sportivi. El și-a numit compania „Puma”.

Tiffany&Co și Charles.L. Tiffany

În 1837, Charles Lewis Tiffany deschide primul magazin împreună cu prietenul său de la școală, luând bani de la tatăl său. Prietenii vând articole de papetărie și suveniruri, dar de-a lungul timpului încep să se specializeze în sticlă și porțelan boem și încep să facă bijuterii. Compania a primit numele familiei „Tiffany and Company” în 1853 după reorganizare.

Sursa: Telegram/antreprenor.md

Realitatea Live

19 Mai 2022, 10:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2022, 10:21 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Veronica Dragalin a fost selectată de către Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție, anunță Consiliul Superior al Procuraturii (CSP).

Potrivit deciziei Comisiei speciale, etapa de preselecție în cadrul concursului la funcția de procuror-șef al Procuratura Anticorupție a fost promovată de către candidată Dragalin Veronica.

Veronica Dragalin este Doctor of Law la University of Virginia School of Law şi Assistant US Attorney în biroul procuraturii federale din districtul central al Californiei. Nominalizată la Premiul Național Young Federal Attorney şi la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din justiţia federală. Ea vorbește romană , engleză, spaniolă, rusă, germană şi italiană.

Fostul premier Ion Sturza spune că știe personal familia Dragalin. Potrivit lui familia a obținut un succes științific la nivel mondial.

„Cunosc familia Dragalin de mai mulți ani. Au plecat la începutul anilor ’90 în lume și au reușit o cariera excepțională științifică la nivel mondial. Dar cea mai mare realizare sunt cele doua fete. Una este procurorul Veronica Dragalin!”

Precizăm că, la concursul pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție au participat patru candidați: Dragalin Veronica, Bordianu Adrian, Brînză Victor și Iachimovschi Octavian.

Fișele de evaluare individuale sunt disponibile aici.

Interviurile candidaților pot fi accesate aici.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău