La mulți ani, dragi copii! MECC: „Vă rog să nu uitați să visați îndrăzneț, și să aveți un zâmbet veritabil pe chip” 

01 Iun. 2021, 09:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iun. 2021, 09:42 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În fiecare an, în prima zi de vară,  este celebrată Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului. Cu aceată ocazie ministrul Educației, Culturii și Cercetării,  Lilia Pogolșa, a avenit cu un mesaj tuturor copiilor. 

În mesajul să de felicitare, Lilia Pogoșla îndeamnă părinții, buneii, dar și întreaga societatae să se implice în  crearea unui mediu prietenos copiilor.

Dragi părinți, bunei, stimați concetățeni, în calitate de ministru al Educației, Culturii și Cercetării, dar și de părinte, îndemn societatea întreagă și fiecare adult în parte să se implice în   crearea unui mediu prietenos copiilor, un mediu fără violență, abuz și  neglijare. Doar prin implicarea asumată a noastră, a adulților putem să oferim copiilor condițiile optime pentru dezvoltare. Copilul trebuie tratat cu respect, iar statul este obligat să-i respecte drepturile.

De asemenea, ministra a menționat că copiii reprezintă valoarea centrală a societății și îndeamnă copii să fie mereu dornici de cunoștință și de implicare.

Dragi copii, știu că atât părinții, cât și profesorii v-au vorbit despre drepturile voastre, cum ar fi dreptul la familie și un mediu fără violență, accesul la educație, sănătate, precum și dreptul la opinie și libera exprimare. Voi, copiii, reprezentați valoarea centrală a societăţii. Societatea se poate considera dezvoltată multilateral în măsura în care asigură, inclusiv copiilor, posibilitatea să participe în viaţa ei şi să o construiască cu demnitate. Acesta este temeiul pentru care vă încurajez să vă implicați în procesul de luare a deciziilor la nivel de familie, școală, comunitate, să conștientizați dreptul de a fi ascultat, de a fi consultat și  de a vă exprima liber opinia. Vă îndemn să fiți mereu setoși de cunoaștere, de implicare, să aveți poftă de viață și de realizări care să vă facă mândri. Voi sunteți resursa preţioasă a noutății și progresului!

Într-un final minstra a felicitat toți copii cu Ziua Internațională a Copiilor.

Scumpi copii, cu voi vine și fericirea în fiecare familie! Adesea, datorită vouă, noi adulții, ne găsim împlinirea pe această lume! De 1 iunie și în fiecare zi ne dorim să aveți parte de o viață cu adevărat fericită, să creșteți sănătoși, înconjurați de dragostea părinților. Iar pe măsură ce o să creșteți, vă rog să nu uitați să visați îndrăzneț, să păstrați mereu sufletul curat, să aveți lumină în privire și un zâmbet veritabil pe chip.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.