Lumea în culori: 13 dintre cele mai „pictate” străzi din lume (FOTO)

01 Iun. 2021, 07:05
 // Categoria: Slider // Autor:  Otilia Cotruța
01 Iun. 2021, 07:05 // Slider //  Otilia Cotruța

Ideea unei străzi colorate te duce cu gândul la un tărâm de poveste. Este și firesc, în condițiile în care suntem obișnuiți cu tonuri neutre pentru clădiri și rigori sociale stricte. Însă astfel de străzi de poveste există în toată lumea și au devenit importante puncte de atracție. Ele sunt fascinante pentru că, în fond, toți avem nevoie de puțină culoare în viețile noastre. Iată 13 dintre cele mai cunoscute străzi colorate din lume, unde realitatea întâlnește povestea.

LA HABANA VIEJA, HAVANA, CUBA

Sit al patrimoniului mondial UNESCO, La Habana Vieja este centrul orașului capitalei cubaneze și este plin de exemple frumoase de arhitectură colonială spaniolă. De-a lungul acestei părți a Havanei, veți găsi mașini clasice colorate care trec pe lângă clădiri colorate, o experiență care merită trăită indiferent de vârstă și care va lăsa culoare veșnică în suflet.

NYHAVN, COPENHAGS, DANEMARCA

Aceste case colorate din Copenhaga, Danemarca sunt iconice pentru Europa și una dintre cele mai fotografiate locații din țară. Zona a fost cândva un port comercial încărcat pentru nave, cu cea mai veche clădire datând din 1681, dar a fost puternic renovată pentru a deveni o zonă ideală pentru turiști și pentru oamenii care o numesc acasă. Nyhavn din Copenhaga este un loc minunat pentru fotografi și pentru cei care doresc să savureze o ceașcă de cafea în timp ce urmăresc soarele apus pe canal.

VILLAJOYOSA, SPANIA

În orașul spaniol Villajoyosa, casele pescărești înalte și înguste de-a lungul plajei au fost pictate în diferite culori, se spune, pentru a-i ajuta pe marinari să le vadă din apă. Numele Villajoyosa înseamnă oraș al bucuriei și este cunoscut pentru mâncarea bună, dar cel mai renumit pentru producția de ciocolată. Fabrica de ciocolată Valor este renumită în toată Spania. Acest oraș colorat se bazează foarte mult pe turism și veți găsi chiar și multe dintre restaurantele lor care oferă bucătărie norvegiană, germană și rusească.

EL CAMINITO, BUENOS AIRES, ARGENTINA

El Caminito este situat în cartierul La Boca din Buenos Aires, Argentina. Străzile sunt pline de case multicolore uimitoare. De asemenea este cunoscut pentru arta sa de stradă și este, de obicei, plin de interpreți, artiști și cafenele în aer liber, unde puteți sta și admira casele ca exponatele unui muzeu.

COLMAR, FRANȚA

Dacă ajungi în Colmar, simți că ai intrat într-un basm. Iar arhitectura acestei cărți de poveste alsaciene franceze nu este totul. Orașul are un canal care îl străbate și care îl tranformă pentru turiști în „Mica Veneție”, după cum este supranumit. Este un loc perfect pentru cupluri să se bucure de plimbări minunate într-un cadru de poveste.

PELOURINHO, SALVADOR, BRAZILIA

Pelourinho este centrul istoric al Salvador din Brazilia și este plin de culoare. Faceți o plimbare pe străduțele pietruite pentru a vedea case frumos colorate și biserici impresionante. Există o minunată biserică numită Biserica Sao Francisco care vă va inspira. Ridicaţi privirea pentru a vedea tavanele acoperite cu aur și lucrări de artă complexe. Casele datează din vremurile coloniale și au fost întreținute extrem de bine.

BALAT, ISTANBUL, TURCIA

Lăsaţi străzile aglomerate din centrul Istanbulului și îndreaptaţi-vă spre Balat pentru a vedea case colorate remarcabile și magazine de antichități. Balat este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri din Istanbul pentru o experiență locală adevărată, unde veți vedea copii care lovesc mingea pe străzi. Există brutării și cafenele care vând mâncăruri tradiționale turcești. Există un număr mare de biserici, moschei și sinagogi și faimosul Muzeu Chora, anterior Biserica Ortodoxă Greacă Bizantină a Sfântului Mântuitor. Este cu adevărat un loc magic.

RAINBOW ROW, CHARLESTON, CAROLINA DE SUD

Linia de 14 case pastelate georgiene este pur și simplu uimitoare. Se spune că aceste case diferit colorate ar fi fost folosite pentru a capta atenția marinarilor beți, care altfel nu ar fi putut să-și găsească drumul spre casă. O altă variantă spune că oamenii care locuiesc în aceste case au folosit culorile pastelate pentru a încerca să scadă temperatura din interior, întrucât Charleston poate deveni extrem de cald. Indiferent care a fost obiectivul, rezultatul vizual este unul de efect.

HAJI LANE, SINGAPORE

Haji Lane este locul perfect pentru călătorul iubitor de artă. Cunoscut pentru magazinele sale de tip boutique, multe dintre ele purtând mărci tinere de design asiatic și bijuterii lucrate manual, arhitectura Peranakan și clădirile colorate de la Haji Lane aduc mai multă viață într-o zonă deja colorată, cu picturi uluitoare care ocupă pereții din afara restaurantelor, cafenelelor, barurilor și magazinelor.

BURANO, ITALIA

Italia nu putea lipsi din această listă. Insula Burano este captivantă cu rândurile sale de case mici, toate pictate în culori strălucitoare diferite, cu un canal care circulă chiar prin mijlocul lor. Pescarii dețin aceste case și veți găsi aici mâncăruri cu fructe de mare proaspete și delicioase. Chiar dacă Burano este cel mai cunoscut pentru dantela, produsă acolo încă din secolul al XVI-lea, nu poți să nu admiri aceste minunate case viu colorate. Se spune că pescarii au început o tradiție de a-și picta casele pentru a-i ajuta să identifice care este casa lor atunci când sunt departe pe lagună.

JELLYBEAN ROW, NEWFOUNDLAND, CANADA

Jellybean Row din provincia canadiană Newfoundland este una dintre cele mai colorate străzi din țară. Casele care au fost pictate în roșu, albastru, galben, verde și portocaliu, făc din acest loc și unul dintre cele mai fotografiate din Canada. Chiar și vitrinele orașului au fost pictate în diferite culori. Un asemenea loc inspiră viață și energie.

BO-KAAP, CAPE TOWN, AFRICA DE SUD

Bo-Kapp din Capetown are, probabil, cele mai viu colorate case de pe planetă. Această zonă este una dintre cele mai populare atracții din Capetown și datorită muzeului istoric Bo-Kaap, care înfățișează o casă tradițională a familiei musulmane din secolul al XIX-lea și permite vizitatorilor să înțeleagă trecutul și cultura acestui cartier Bo-Kaap. Zona are o istorie bogată, înrădăcinată în cultura malaeziană, africană și indiană.

LAS PALMITAS, PACHUCA, MEXIC

Acest cartier sărac a fost transformat literalmente într-o operă de artă când aproximativ 2.000 de case au fost pictate într-un curcubeu învolburat. Ideea a venit de la un grup de artiști care au petrecut aici 14 luni transformând acest cartier al dealului din Las Palmitas. Când îl priviți de departe, casele se combină pentru a forma un design curcubeu coerent și plin de culoare. Designul este un omagiu adus vântului, deoarece orașul este poreclit “la bella airosa”, care se traduce vag în “frumosul oraș cu vânt”. Pictarea caselor a fost, de asemenea, un efort de a schimba imaginea negativă a acestui cartier.

Sursa: RD

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 18:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 18:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primii 1% dintre câştigătorii americani evită impozite de aproximativ 163 miliarde de dolari în fiecare an, au declarat cercetătorii de la Departamentul Trezoreriei într-un raport publicat miercuri, scrie Business Insider.

Acest lucru contează pentru aproximativ 28% din totalul decalajului fiscal din SUA, o măsurare a impozitelor datorate în comparaţie cu impozitele colectate. Decalajul total este de aproximativ 600 de miliarde de dolari anual şi va aduce guvernului pierderi de venituri de 7 trilioane de dolari în următorul deceniu, a declarat departamentul.

O mare parte a disparităţii este determinată de capacitatea americanilor bogaţi de a se proteja de plata impozitelor. Contribuabilii cu venituri mai mari pot recurge la contabili, pregătitori de impozite sau alte servicii pentru a-şi reduce datoria fiscală reală. Aceşti americani ştiu, de asemenea, că guvernul are puţine resurse pentru a contracara o astfel de evaziune, scrie Ziarul Financiar.

Această practică contribuie la alimentarea inegalităţilor economice din întreaga ţară, au declarat reprezentaţii departamentului. Exacerbând decalajul fiscal, americanii bogaţi îi obligă pe parlamentari să aleagă între deficitele bugetare mai mari sau majorările fiscale pentru a putea finanţa programele sociale. Ambele opţiuni sunt din punct de vedere istoric nepopulare şi tind să împiedice Congresul să susţină indemnizaţiile de şomaj, timbrele alimentare şi cheltuielile legate de infrastructură.

Administraţia Biden are un plan pentru a opri decalajul fiscal. Totuşi, convingerea Congresului de a acţiona rămâne o luptă dură.

Casa Albă încearcă să consolideze aplicarea impozitelor pentru a compensa o parte din costul propunerii sale de infrastructură de 3,5 trilioane de dolari. Trezoreria estimează că investiţia  de 80 de miliarde de dolari propusă de Biden pentru IRS (Internal Revenue Service) ar putea aduce încă 700 de miliarde de dolari în decurs a 10 ani.

Finanţarea lui Biden ar pune, de asemenea, un accent mai mare pe decalajele fiscale ale celor mai bogaţi americani. Numărul agenţilor dedicaţi combaterii evaziunilor fiscale a scăzut cu 35% în utlimul deceniu, potrivit Trezoreriei. Bugetul IRS a scăzut cu 20%, în timp ce auditurile au scăzut cu 42% din 2010 până în 2017. Potrivit unei fişe informative de la Casa Albă, din 2011 până în 2018 a existat o scădere cu 80% a ratei de audit pentru cei care câştigă peste 1 milion de dolari pe an.

Măsura de evaziuni fiscale a americanilor bogaţi ar putea fi chiar mai mare decât estimările Trezoreriei. Charles Retting, comisar IRS, a declarat că decalajul fiscal ar putea depăşi 1 trilion de dolari.

Aşteptările din reforma IRS ar putea depăşi estimările iniţiale. Casa Albă a solicitat, de asemenea, utilizarea informaţiilor de la instituţiile financiare pentru a impune impozitele pe venit. Creşterea bugetului IRS şi extinderea setului de instrumente ar putea genera până la 1,6 trilioane de dolari în venituri fiscale neîncasate în următorul deceniu, a declarat Trezoreria, mai mult decât dublul jackpotului de 700 de miliarde de dolari estimat de adminsitraţia Biden.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală