FOTO Şoferii de camioane aşteaptă câte 240 de minute doar pentru controlul actelor la Galaţi. Situaţia la vamă vineri

08 Iul. 2022, 14:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iul. 2022, 14:43 // Actual //  Lupu Eduard

Şoferii de camioane așteaptă câte 240 de minute doar pentru controlul actelor la Galaţi, pe sensul de ieșire din România, conform Poliţiei de Frontieră a României. La Albiţa timpul constituie 40 de minute.

La ieşirea din Republica Moldova, TIR-urile așteaptă 30 de minute la Leușeni. Circa 90 de minute aceștia petrec la Giurgiulești până a le fi verificate documentele.

În același timp, camerele de supraveghere instalate la vamă se observă mai multe camioane la Sculeni și la Giurgiulești. Traficul de la Leușeni pare minim.

Amintim că punctul vamal de la Sculeni se află în proces de renovare. Așadar, transportatorii sunt îndemnați să treacă procedurile de control la celelalte posturi vamale.

Problema TIRurilor care stau zile în șir pentru a trece controalele vamale nu este una nouă, iar până la războiul din Ucraina șoferii așteptau circa 48 de ore. Ulterior, această perioadă a ajuns chiar și la cinci zile, iar transportatorii au adresa o solicitare conducerii țării, cerând soluții comune de la Chișinău și București.

Grupul de presă Realitatea a relatat de mai multe ori despre problemă, iar presa de peste Prut a realizat reportaje de la punctele vamale de cealaltă parte a hotarului. Oficialii de la București declarau că problema nu poate fi soluționată peste noapte, din cauza lipsei de infrastructură.

Situația părea să fie rezolvată după ce Natalia Gavrilița și Nicolae Ciucă au convenit despre vămuirea comună. La două săptămâni distanță, însă, au apărut noi imagini cu rândurile de camioane la hotar. Serviciul Vamal preciza pentru Realitatea că acestea se formează din cauza restricțiilor de trafic a vehiculelor de mare tonaj, care nu pot circula pe parcursul zile, în

Realitatea Live

07 Sept. 2024, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Sept. 2024, 10:25 // Actual //  Lupu Eduard

Prețurile europene la gazele naturale și-au extins câștigurile pe măsură ce din Egipt au apărut semne ale unei concurențe mai intense pentru combustibil, relatează BNN Bloomberg.

Contractele futures de referință au crescut cu până la 4% vineri, după ce sesiunea precedentă a stopat o scădere de trei zile. Egiptul dorește să cumpere 20 de încărcături de gaze naturale lichefiate începând cu luna octombrie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când va solicita importuri în perioada premergătoare iernii.

Acest lucru i-a făcut pe comercianți să se îngrijoreze cu privire la echilibrul pieței din Europa, deoarece o creștere a cererii în altă parte ar putea duce la sosirea unei cantități mai mici de combustibil pe țărmurile sale. Deși regiunea este în prezent bine aprovizionată, ea se bazează pe fluxuri continue din întreaga lume după ce Rusia și-a redus livrările prin conducte în 2022.

„Prețurile gazelor din Europa pentru iarnă vor evolua în funcție de creșterea cererii”, a scris Florence Schmit, strateg energetic european la Rabobank, într-o notă din această săptămână. „O iarnă mai rece decât se aștepta în Europa poate adăuga, de asemenea, mai multă presiune ascendentă”.

Pentru Egipt, cumpărarea de încărcături de GNL în această toamnă și iarnă reprezintă o modalitate de a deveni un potențial importator net de gaze. Scăderea rapidă a producției de gaze și o vară neobișnuit de caldă au determinat țara să își crească importurile de GNL în acest an la cel mai ridicat nivel din 2018.

Piața urmărește îndeaproape ultimele evoluții privind încetarea acordului de tranzit dintre Ucraina și Rusia și impactul pe care acesta îl va avea asupra aprovizionării regiunii începând cu luna ianuarie. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat vineri că a fost contactat de Moscova și Kiev pentru a facilita tranzitul de gaze prin Ucraina către Europa.

Separat, săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea în unele părți din nord-vestul continentului, ceea ce ar putea stimula cererea.

Contractele futures olandeze pe o lună, referința europeană în materie de gaze, au crescut cu 3,3% până la 37,40 euro pe megawatt-oră la ora 12:32 p.m. la Amsterdam.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău