(FOTO) TOP 5 idei pentru un city break de Hramul Chișinăului

12 Oct. 2022, 12:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Oct. 2022, 12:26 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

În această săptămână, bugetarii vor avea parte de un weekend prelungit, întrucât se sărbătorește Hramul Orașului, ceea ce înseamnă că, vineri, 14 octombrie va fi zi liberă. În acest context, vă sugerăm 5 idei pentru un city break în Europa.

1. Atena

Un city break de toamnă la Atena, este o idee formidabilă. Cetatea vechilor zei eleni și a celei dintâi democrații a lumii, îți impune un ritm dinamic, pe care-l accepți fără ezitare. Orașul te așteaptă să-i descoperi istoria. Pe lângă toate acestea, Atena a fost desemnat și cea mai ieftină destinați de city break. 

2. Amsterdam

Toamna la Amsterdam își varsă lumina și culorile într-un mod atât de special asupra orașului încât experiența unui city break în această perioadă a anului este mai mult decât necesară.

La Amsterdam vei avea posibilitatea să descoperi cultura și stilul de viață a locuitorilor plimbându-te pe străzile din oraș și admirând canalele. Nutrebuie să rateze piețe, muzeele, palatele și monumentele istorice. Și cel mai important, nu uita de celebrele coffeeshop-uri.

3. Bologna

Bologna este o destinație superbă pentru un city break de toamnă în inima istoricei regiuni Emilia-Romagna din nordul Italiei. Aerul medieval și decorul elegant te vor duce cu gândul la un vis frumos de toamnă.

Turnuri, piețe, palate vechi și cele mai vechi universități din lume te așteaptă la Bologna.

4. Berlin

Toamna la Berlin vremea nu este atât de rece încât să-ți alunge planurile unui city break. Orașul care a cunoscut, de-a lungul istoriei, înflorirea și decăderea, separarea și reunificarea, evenimente care au marcat destinul și și-au lăsat amprenta asupra Capitalei de azi a Germaniei, dinamică și multiculturală, artistică și expresivă, trăiește o nouă glorie.

Berlin este recunoscut ca fiind orașul muzeelor, așa că te te așteaptă să le descoperi.

Să nu ratezi: Noua Sinagogă, Tränenpalast, Reichstag, Checkpoint Charlie, Bebelplatz.

5. Barcelona

Un city break în Barcelona, în perioada unei superbe toamne mediteraneene, se dovedește o alegere perfectă pentru a descoperi orașul ce vibrează, la malul mării, în Catalonia istorică.

Operele arhitecturale ale lui Gaudi, cartierul gotic, palatele și fântânile magice, mănăstirile și bulevardele celebre, piețele aglomerate, districtele pline de viață, te așteaptă în această toamnă.

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău