(FOTO) CCI a RM a participat la ceremonia de lansare a inițiativelor prietenoase familiei la locul de muncă

27 Apr. 2022, 17:35
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Apr. 2022, 17:35 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

La data de 27 aprilie 2022, la Chișinău a fost organizată Ceremonia de lansare a inițiativelor prietenoase familiei la locul de muncă, în cadrul proiectului UNFPA Moldova „Mai multe oportunități: Politici familiale sensibile la gen pentru sectorul privat din Balcanii de Vest şi Moldova”, la care a participat Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) Natalia Calenic.

Natalia Calenic a mulțumit partenerilor internaționali pentru implementarea unui proiect atât de important pentru țara noastră și a felicitat companiile membre ale CCI, care au devenit beneficiare și campioane în domeniul politicilor favorabile familiei.

„Camera, în calitate de partener al proiectului, s-a implicat activ în realizarea acestuia și ne bucurăm că astăzi vom asista la înmânarea certificatelor companiilor ce au demonstrat deschidere și capacitatea de a crea locuri de muncă mai bune pentru angajații săi. Datorită investițiilor și eforturilor susținute, companiile campioane vor asigura locuri de muncă mai bune pentru circa 5000 de angajați. Suntem siguri, că investiția respectivă se va materializa în creșterea productivității și a eficienței acestor companii, la un mediu intern mai favorabil dar și crearea noilor locuri de muncă”, a declarat vicepeședinta CCI.

Potrivit UNFPA, Orange Moldova, Panilino, Premier Energy și Asena sunt patru companii din Moldova care vor crea, în următoarele luni, spații prietenoase familiei la locul de muncă. Fiecare inițiativă este cofinanțată de UNFPA cu câte 5000 de dolari, iar companiile urmează să dubleze contribuția.

Companiile respective au beneficiat de sprijin continuu, ghidare și instruire din partea UNFPA și a Experților CCI a RM.

Evenimentul poate fi urmărit aici.

Proiectului „Mai Multe Oportunități: Politici Familiale Sensibile la Gen pentru Sectorul Privat din Balcanii de Vest și Republica Moldova”, realizat de Fondul ONU pentru Populație, cu suportul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare.

Realitatea Live

19 Mai 2022, 10:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2022, 10:21 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Veronica Dragalin a fost selectată de către Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție, anunță Consiliul Superior al Procuraturii (CSP).

Potrivit deciziei Comisiei speciale, etapa de preselecție în cadrul concursului la funcția de procuror-șef al Procuratura Anticorupție a fost promovată de către candidată Dragalin Veronica.

Veronica Dragalin este Doctor of Law la University of Virginia School of Law şi Assistant US Attorney în biroul procuraturii federale din districtul central al Californiei. Nominalizată la Premiul Național Young Federal Attorney şi la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din justiţia federală. Ea vorbește romană , engleză, spaniolă, rusă, germană şi italiană.

Fostul premier Ion Sturza spune că știe personal familia Dragalin. Potrivit lui familia a obținut un succes științific la nivel mondial.

„Cunosc familia Dragalin de mai mulți ani. Au plecat la începutul anilor ’90 în lume și au reușit o cariera excepțională științifică la nivel mondial. Dar cea mai mare realizare sunt cele doua fete. Una este procurorul Veronica Dragalin!”

Precizăm că, la concursul pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție au participat patru candidați: Dragalin Veronica, Bordianu Adrian, Brînză Victor și Iachimovschi Octavian.

Fișele de evaluare individuale sunt disponibile aici.

Interviurile candidaților pot fi accesate aici.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău