Franţa, prima mare ţară europeană care a autorizat operaţiunile platformei de criptomonede Binance

05 Mai 2022, 11:32
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
05 Mai 2022, 11:32 // Actual //  bani.md

Franţa a devenit prima ţară europeană mare care a autorizat operaţiunile platformei de criptomonede Binance, care este cea mai mare din lume.

Compania este acum înregistrată ca furnizor de servicii de active digitale înregistrat de către autoritatea franceză de supraveghere a pieţei de valori, AMF, ceea ce îi permite să ofere servicii de tranzacţionare şi custodie pentru bitcoin şi alte criptomonede.

Binance este cea mai mare platformă de tranzacţionare de criptomonede la nivel global. Compania gestionează volume de tranzacţionare spot de peste 14 miliarde de dolari şi un volum de instrumente derivate de aproape 50 de miliarde de dolari într-o singură zi, potrivit datelor de la CoinGecko.

Autorizarea face din Franţa prima naţiune europeană importantă care a dat undă verde Binance. Compania este supravegheată în Lituania de autorităţile de reglementare împotriva spălării banilor din ţară şi solicită, de asemenea, înregistrarea la organul de supraveghere a sectorului financiar suedez.

Binance nu are un sediu oficial şi cândva s-a mândrit cu acest fapt. Dar compania încearcă acum să facă pace cu autorităţile de reglementare, după o reacţie de anul trecut din partea autorităţilor din numeroase ţări, inclusiv Regatul Unit, Italia şi Singapore.

Binance a căutat să atragă sprijinul Franţei, în ultima vreme. Fondatorul şi CEO-ul companiei, Changpeng Zhao, a susţinut o prezentare la un eveniment al industriei cripto la Paris, luna trecută, pentru a lansa un nou program de accelerare pentru aşa-numitele start-up-uri ”Web3”.

Firma s-a angajat, de asemenea, să investească 100 de milioane de euro în ţară. Changpeng Zhao, CEO-ul şi fondatorul Binance, a descris Franţa ca fiind ”foarte progresistă” în adoptarea cripto. ”În interacţiunile noastre cu ei, sunt mult mai avansaţi în înţelegerea lor şi sunt, de asemenea, mult mai progresişti în atitudinile lor. Sunt foarte stricti, Franţa are un organism de reglementare foarte strict. Dar au înţelegerile avansate pentru a merge cu asta”, a spus el pentru CNBC.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

22 Iul. 2025, 16:36
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
22 Iul. 2025, 16:36 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat un nou cadru legislativ menit să protejeze investitorii de retail de riscurile asociate instrumentelor financiare speculative. Modificările aduse legii privind piața de capital prevăd interzicerea opțiunilor binare și impun restricții stricte asupra contractelor pentru diferențe (CFD), cu efect de levier.

Noile reglementări vizează în special interzicerea promovării și vânzării agresive a acestor produse către persoane fizice care nu sunt investitori profesioniști. Astfel, devin ilegale: publicitatea înșelătoare și promisiunile de câștiguri rapide, utilizarea bonusurilor condiționate, atragerea de clienți prin call-centere, social media, radio și TV și modelele de business în care furnizorii câștigă din pierderile clienților.

Opțiunile binare – comparate de autorități cu pariurile – sunt complet interzise, iar în cazul CFD-urilor este limitată promovarea produselor care implică efect de levier ridicat, adesea prezentate drept oportunități rapide de îmbogățire.

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) are acum competența de a bloca publicitatea înșelătoare și de a emite alerte publice, iar încălcarea noilor prevederi constituie infracțiune penală.

Măsurile nu afectează accesul investitorilor la instrumente derivate tranzacționate pe piețe reglementate sau platforme MTF, însă CNPF avertizează populația să verifice dacă furnizorii sunt autorizați, fie de CNPF, fie de autorități internaționale, înainte de a investi.

Republica Moldova se aliniază astfel practicii europene de protecție a investitorilor individuali, punând capăt promovării agresive a produselor speculative care au generat pierderi masive pentru mii de persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | DIPLOME DE LICENŢĂ ȘI MASTER PENTRU 508 ABSOLVENŢI AI FACULTĂŢII DE DREPT
NO COMMENT | DIPLOME DE LICENŢĂ ȘI MASTER PENTRU 508 ABSOLVENŢI AI FACULTĂŢII DE DREPT
NO COMMENT | 35 DE ANI DE LA PROCLAMAREA SUVERANITĂȚII REPUBLICII MOLDOVA
NO COMMENT | 35 DE ANI DE LA PROCLAMAREA SUVERANITĂȚII REPUBLICII MOLDOVA