Furnizorii de monede crypto se scaldă în bani! BCE ridică din umeri: Nu-i putem supraveghea

14 Nov. 2022, 14:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Nov. 2022, 14:39 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele consiliului de supraveghere financiară al Băncii Centrale Europene (BCE), Andrea Enria, a avertizat că autorităţile de reglementare vor avea dificultăţi să supravegheze furnizorii de active cripto, care ”nu se gândesc niciodată la riscurile financiare”, nu respectă graniţele naţionale şi reprezintă ”o problemă uriaşă de protecţie a consumatorilor”, relatează Financial Times, citat de News.ro .

”Sunt îngrijorat pentru colegii mei care vor trebui să efectueze această supraveghere în viitor, deoarece acestea sunt animale cu care este dificil să lucrezi”, a spus Enria.

Autorităţile de reglementare globale s-au străduit să răspundă la prăbuşirea platformei pentru criptomonede FTX, care a depus vineri cerere de intrare în faliment faliment în SUA, după ce nu a reuşit să compenseze un deficit de finanţare de 8 miliarde de dolari şi a lăsat clienţii din întreaga lume să se confrunte cu pierderi mari.

Prăbuşirea FTX a dat o lovitură puternică unei industrii cripto care scăpa de un şir de eşecuri produse în sector în acest an, inclusiv ale unor monede stabile, precumTerraUSD, şi creditorii în criptomonede Celsius Network şi Voyager Digital.

UE finalizează legislaţia pentru a aduce furnizorii de cripto-active pentru prima dată într-un cadru de reglementare, cunoscut sub numele de Markets in Crypto-Assets, care va înlocui un mozaic de reguli naţionale.

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău