Generalul Armageddon are o nouă sarcină după atacurile surpriză ale ucrainenilor în Mariupol

28 Feb. 2023, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Feb. 2023, 05:30 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, continuă să remanieze conducerea armatei, în contextul în care ”campania militară specială” din Ucraina stagnează, notează The Moscow Times.

După o serie de atacuri ucrainene în spatele liniei frontului, inclusiv în Mariupol, oraș care a fost capturat în primăvară, Ministerul rus al Apărării a decis să schimbe subordonarea forțelor de apărare aeriană ale armatei.

Potrivit agenției ruse de presă TASS, care citează surse apropiate armatei, sistemul de apărare aeriană a fost transferat din subordinea Forțelor terestre la comanda Forțelor aeriene și spațiale.

Cel care va conduce forța de apărare aeriană, care are sarcina de a escorta și acoperi unitățile de luptă, este generalul Serghei Surovikin. Acesta este supranumit ”Generalul Armageddon” de presa rusă din cauza brutalității sale, fiind cel care a condus forțele ruse de pe frontul din Ucraina din octombrie 2022 până în ianuarie 2023. Sub comanda lui, forțele rusești au lansat atacuri cu rachete asupra infrastructurii energetice ucrainene și s-au retras de pe malul de vest al Niprului, abandonând Hersonul, singurul centru regional capturat de la începutul invaziei.

Remanierea conducerii apărării antiaeriene a fost făcută după ce forțele armate ucrainene au început să lovească ținte rusești în Mariupol, la 80 km de linia frontului.

Săptămâna trecută, orașul, distrus aproape complet de război, a fost lovit de cel puțin 14 ori, potivit informațiilor făcute publice de ministerul britanic al Apărării. Atacurile au vizat depozite de muniții din apropierea aerodromului, depozite de combustibil și o bază militară amenajată la o uzină siderurgică din orașul portuar.

Noile atacuri au îngrijorat Moscova, care era convinsă că Mariupol, care a servit ca un important centru logistic, se afla în afara razei de acțiune a forțelor armate ucrainene, a mai precizat sursa citată.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău