Generalul Armageddon are o nouă sarcină după atacurile surpriză ale ucrainenilor în Mariupol

28 Feb. 2023, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Feb. 2023, 05:30 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, continuă să remanieze conducerea armatei, în contextul în care ”campania militară specială” din Ucraina stagnează, notează The Moscow Times.

După o serie de atacuri ucrainene în spatele liniei frontului, inclusiv în Mariupol, oraș care a fost capturat în primăvară, Ministerul rus al Apărării a decis să schimbe subordonarea forțelor de apărare aeriană ale armatei.

Potrivit agenției ruse de presă TASS, care citează surse apropiate armatei, sistemul de apărare aeriană a fost transferat din subordinea Forțelor terestre la comanda Forțelor aeriene și spațiale.

Cel care va conduce forța de apărare aeriană, care are sarcina de a escorta și acoperi unitățile de luptă, este generalul Serghei Surovikin. Acesta este supranumit ”Generalul Armageddon” de presa rusă din cauza brutalității sale, fiind cel care a condus forțele ruse de pe frontul din Ucraina din octombrie 2022 până în ianuarie 2023. Sub comanda lui, forțele rusești au lansat atacuri cu rachete asupra infrastructurii energetice ucrainene și s-au retras de pe malul de vest al Niprului, abandonând Hersonul, singurul centru regional capturat de la începutul invaziei.

Remanierea conducerii apărării antiaeriene a fost făcută după ce forțele armate ucrainene au început să lovească ținte rusești în Mariupol, la 80 km de linia frontului.

Săptămâna trecută, orașul, distrus aproape complet de război, a fost lovit de cel puțin 14 ori, potivit informațiilor făcute publice de ministerul britanic al Apărării. Atacurile au vizat depozite de muniții din apropierea aerodromului, depozite de combustibil și o bază militară amenajată la o uzină siderurgică din orașul portuar.

Noile atacuri au îngrijorat Moscova, care era convinsă că Mariupol, care a servit ca un important centru logistic, se afla în afara razei de acțiune a forțelor armate ucrainene, a mai precizat sursa citată.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău