Ilegalități la importul, transportarea și comercializarea produselor din carne

20 Mai 2021, 07:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
20 Mai 2021, 07:32 // Actual //  Otilia Cotruța

Un importator de semifabricate și produse din carne de pui congelată a ajuns în vizorul oamenilor legii, fiind suspectat de mai multe ilegalități la importul, transportarea, depozitarea și comercializarea produselor din carne. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor precizează că au fost prelevate probe și transmise la Centrul Republican de Diagnostic Veterinar, cu eliberarea ulterioară a rapoartelor de încercări în cadrul căruia va fi stabilită calitatea și siguranța alimentelor.

Potrivit ANSA, s-a stabilit că produsele alimentare congelate sunt transportate pe teritoriul țării cu mijloc de transport în lipsa autorizației și utilajului frigorific. S-a mai constatat că produsele alimentare importate și comercializate nu sunt produse din carne, dar semifabricate din carne, fapt ce contravine legislației privind siguranța alimentelor, astfel fiind indus în eroare consumatorul final.

Oamenii sunt îndemnați să fie prudenți la procurarea produselor din carne din locurile neautorizate în vederea evitării unor eventuale pericole pentru sănătate, dar și prejudicii economice considerabile.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 17:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 17:29 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Facebook a anunțat că va începe să introducă reclame în realitatea virtuală, pe dispozitivele Oculus.

În primă fază acestea vor fi testate în parteneriat cu mai mulți dezvoltatori de jocuri VR, printre care Resolution Games.

“Deocamdată, acesta este un test cu câteva applicații. Odată ce vom vedea cum funcționează acest test și vom încorpora feedback-ul de la dezvoltatori și comunitate, vom oferi mai multe detalii cu privire la momentul în care anunțurile pot deveni mai disponibile pe platforma Oculus și în aplicație. Oculus mobil, precum și sfaturi pentru companii și dezvoltatori interesat de Oculus “, a declarat Facebook într-un anunț pe site-ul său.

Compania care deține cea mai mare rețea de socializare online din lume este unul dintre cei mai mari investitori în realitatea virtuală. Facebook vrea să extindă principala sa sursă de venituri, publicitatea, care îi asigură 97% din vânzări, inclusiv în acest mediu.

Reclamele vor începe să apară prima dată în jocul Blaston, un shooter dezvoltat de Resolution Games. Vor urma și alte titluri în săptămânile următoare.

Directorul executiv Facebook, Mark Zuckerberg, vede dispozitivele bazate pe realitate virtuală și augmentată ca fiind următoarea mare platformă pentru comunicarea umană, după telefoanele mobile, înlocuind în cele din urmă unele interacțiuni sociale în persoană. Facebook se va confrunta în curând cu o concurență semnificativă atunci când Apple Inc. lansează un dispozitiv VR rival. Ambele companii își dezvoltă propriile ochelari de realitate augmentată, scrie Bloomberg.

Facebook a anunțat că utilizatorii vor avea posibilitatea să ascundă unele reclame și să opteze să nu primească publicitate de la un anumit furnizor.

Compania condusă de Mark Zuckerberg a cumpărat Oculus în 2014 pentru aproximativ 2 miliarde de dolari.

Oculus este de departe cel mai mare jucător de pe piața de headset-uri VR, cu o cotă de peste 50% în 2020.