INCASO devine prima companie din Moldova care oferă servicii complete de gestiune a creanțelor

02 Feb. 2021, 09:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
02 Feb. 2021, 09:38 // Bani și Afaceri //  MD Bani

După mai bine de 10 ani de la înființarea Companiei de Colectare a Datoriilor INCASO, în anul 2009, perioadă în care am acumulat o vastă experiență, ajungând să fim recunoscuți în prezent drept liderul pieței de colectare a datoriilor din Republica Moldova, a venit timpul să ne reimaginăm viitorul afacerilor și să inovăm instrumentele necesare pentru a susține dezvoltarea pe termen lung a companiilor.

INCASO avansează de la conceptul de companie de colectare a datoriilor, la prima companie din Moldova care oferă servicii complete de gestiune a creanțelor comerciale și financiare – de la formarea creanțelor până la reintegrarea debitorilor în circuitul economic. 

Noua strategie a companiei se bazează pe oferirea serviciilor menite să acopere toate etapele de viață a creanțelor. INCASO va deservi atât creanțe financiare (creanțe generate din credite și împrumuturi bănești), cât și creanțe comerciale (creanțe generate din vânzări bunuri/servicii cu plată amânată).

Ca element de noutate, strategia de upgrade a serviciilor INCASO are în prim-plan o abordare multidimensională, începând de la soluții exclusive destinate prevenirii riscurilor de neplată, produse de securizare, până la servicii clasice de gestiune și colectare a creanțelor.

În limbajul universal al afacerilor predictibilitatea este un cuvânt-cheie, iar pe fondul efectelor crizei pandemice, nevoia de predictibilitate a crescut exponențial cu creșterea riscurilor financiare la care sunt expuși piața și consumatorii. Noua strategie de servicii a Companiei INCASO oferă clienților un concept integrat al predictibilității ce include o serie de instrumente menite să susțină dezvoltarea sustenabilă a companiilor, prin stabilirea unor parteneriate de încredere, construirea unor sisteme de vânzări inteligente, securizarea vânzărilor B2B cu plată amânată, intervenție profesionistă pentru colectarea amiabilă a creanțelor cu restanță timpurie și prevenirea formării creanțelor problematice, inclusiv identificarea oportunităților comerciale în portofoliul de debitori cu istorie de credit reciclatăˮ, a menționat Veaceslav Mîrza, Director General al Companiei INCASO.

Compania INCASO este lider pe piața colectării datoriilor și cumpără creanțe de la operatori de telefonie mobilă, bănci, organizații de creditare nebancară, companii de salubrizare, precum și de la alți prestatori de servicii și furnizori de bunuri cu plata după livrare.

Suma totală a creanțelor restante gestionate de INCASO constituia, la finele anului trecut, peste 2 miliarde de lei. Pe parcursul anului 2020, INCASO semnat contracte de cesiune a creanțelor în valoare totală de peste 200 milioane de lei. În anul 2020, Compania INCASO a contribuit la bugetul public național cu aproximativ 6 milioane de lei, iar fondul de salarizare al companiei a constituit circa 11,2 miloane de lei.

P.

Realitatea Live

04 Mart. 2024, 09:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Mart. 2024, 09:49 // Actual //  Lupu Eduard

Piața neagră a țigaretelor înregistrează o ușoară scădere în luna ianuarie 2024, ajungând la 7,7% din totalul consumului, comparativ cu 8,5% la finele anului 2023, conform unui studiu realizat de compania de cercetare Novel.

„În luna ianuarie, cea mai mare scădere a contrabandei se înregistrează în nord-est, cu 10,5 p.p. până la 19,2%. Cu toate acestea, regiunea continuă să fie cea mai afectată de comerțul ilegal cu țigarete. În ianuarie, singura regiune în care piața neagră crește semnificativ este sud, cu 4,1 p.p. până la 10,4%. Majorarea este corelată cu apariția ca sursă de proveniență a Bulgariei, începând de anul trecut. Ca proveniență, cea mai mare pondere o deține Duty Free (peste 40%), urmată de Moldova (21,6%), Cheap Whites (13%) și Bulgaria (12,8%)”, a declarat Marian Marcu, Director General Novel Research.

Platforma Stopcontrabanda.ro a raportat că peste 10 milioane de țigarete de contrabandă au fost capturate de autorități în zona de sud a țării începând din acest an, reflectând o tendință de creștere a traficului ilicit de produse din tutun din statele din sudul țării, unde prețurile sunt mai mici.

Directorul relațiilor externe al Ariei Europa de Sud Est a British American Tobacco, Ileana Dumitru, a salutat eforturile autorităților în combaterea contrabandei, menționând instalarea primelor două scannere vamale în vămile Giurgiulești și Albița.

În același timp, veniturile din accize au înregistrat o creștere semnificativă în ianuarie 2024, cu 48,1% față de anul anterior, susținute de încasările din accizele pentru produsele din tutun, cu o creștere de 91,4%.

Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications la JTI România, Moldova și Bulgaria, a subliniat necesitatea unui mediu legislativ stabil pentru a menține parteneriatele cu statul, criticând propunerile legislative anti-tutun care ar putea alimenta piața neagră.

Aceste evoluții survin în contextul unei concentrări sporite a eforturilor de combatere a contrabandei cu țigarete, cu rapoarte ale Poliției de Frontieră care indică o creștere a capturărilor și destructurarea a trei grupuri infracționale organizate în 2023.

Anual, companiile de tutun contribuie semnificativ la bugetul statului, vărsând aproximativ 20 miliarde de lei reprezentând accize, TVA și alte taxe și contribuții.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău