Industria care a crescut cu 30% timp de un an. Alta a avut de pierdut la fel de mult

19 Apr. 2021, 13:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
19 Apr. 2021, 13:08 // Actual //  Otilia Cotruța

Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a înregistrat o creștere de peste 35% timp de un an, arată datele Biroului Național de Statistică din Moldova. Datele se referă la luna februarie 2021 și sunt reflectate în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

Potrivit aceleiași surse, în perioada analizată, s-au înregistrat descreșteri în industria extractivă (-28,4%) și în industria prelucrătoare (-5,1%).

În luna februarie 2021, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, s-a micșorat cu 1,1% față de luna februarie a anului precedent, ca efect al descreșterii producției în industria extractivă (-16,9%) și în industria prelucrătoare (-7,3%). Totodată, s-au înregistrat creșteri la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+19,2%).

 

Datele graficului în format .xlsx

În ianuarie-februarie 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, producția industrială (serie brută) a fost mai mică cu 3,3%, ca urmare a descreșterii producției în industria extractivă (38,5%) și în industria prelucrătoare (-8,8%). Totodată, s-au înregistrat creșteri la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+16,1%).

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în ianuarie-februarie 2021, comparativ cu ianuarie-februarie 2020, s-a micșorat cu 4,4%, ca rezultat al descreșterii producției în industria extractivă (-15,9%) și în industria prelucrătoare (-9,4%). Totodată, s-au înregistrat creșteri la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+12,0%).

Realitatea Live22 Iun. 2021, 11:02
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Otilia Cotruța
22 Iun. 2021, 11:02 // Bănci şi Finanţe //  Otilia Cotruța

Promoția e în plină desfășurare începând cu 1 martie 2021 și până la moment peste 2000 de persoane au primit pe lângă un credit gratuit, li s-au transferat și 50 lei pe telefon, nerambursabili.

Ți s-a întâmplat vreodată să mergi în ospeție și să ieși de acolo cu cadouri și cu bani de taxi? Acesta e și cazul primului credit la Credit7.

Întâi de toate, primul credit e gratuit. Asta înseamnă că întorci exact atât cât iei. Ca între prieteni.

Îți respectăm timpul și vrem să ne asigurăm că întreg procesul este cât se poate de confortabil, pentru tine, așa cum e un credit online.

Poți solicita creditul oriunde te-ai afla, dacă ai acces la internet. Completezi formularul online, primești răspunsul prin sms, și aștepți cuminte să-ți vină banii la card, sau îi poți ridica în numerar la sucursalele Victoriabank, oficiile Poșta Moldovei, stațiile Petrom, la fel putem să ți-i transferăm în portofelul electronic Runpay/Bpay/Paynet. Nu mai pierzi timpul pe drumuri sau la stat în coadă.

Nu e mare creditul, poți solicita până la 7.000 de lei, și nu e mare câștigul, sunt 50 de lei, dar întreg procesul e făcut cu gândul la tine, fiecare detaliu e pentru comoditatea ta și asta contează. Detaliile fac diferența, iar plus cu plus se adună.

La Credit7 primești mai mult decât plătești.

Durata promoției: 1 martie 2021 – 30 iunie 2021

Ce înseamnă credit gratuit?

Un credit gratuit este un împrumut pentru care nu plătești % dobândă. Suma contractată este exact cea pe care o întorci în termenii stabiliți.

Cum primesc cei 50 de lei?

Indiferent de operatorul care te deservește, fie Orange, Moldcell sau Unite, noi îți suplinim contul cu 50 de lei, nerambursabili, timp de câteva minute după contractarea creditului.

Pot să depun cererea pentru credit offline?

Ne face plăcere să interacționăm cu clienții noștri. Puteți să ne vizitați în oricare dintre cele 12 oficii în țară, 4 în mun. Chișinău, restul în regiuni: Florești / Bălți / Fălești / Drochia / Comrat  / Rîșcani / Orhei și să depuneți cererea offline, dacă preferați.

Ce fac dacă nu am card?

Dacă nu aveți un card activ puteți să ridicați banii de la oficiile Poșta Moldovei, sucursalele Victoriabank și stațiile Petrom, sau vă putem face transferul în Portofelul Electronic Bpay / Runpay / Paynet.

P.