7 lecții de viață de la familiile care au reușit în business (INFOGRAFIC)

15 Mart. 2021, 10:52
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Irina Luca
15 Mart. 2021, 10:52 // Oameni şi Idei //  Irina Luca

Puține companii noi se transformă astăzi în giganți globali care își îmbogățesc proprietarii. De fapt, majoritatea afacerilor noi vor eșua în decurs de zece ani de la deschidere, arată datele birourilor de statistică din mai multe țări ale lumii.

Un nou proprietar de afacere trebuie să-și facă temele îmnainte de a se lansa în business. Ei trebuie să înțeleagă piața și jucătorii de pe piață. Aceste decizii sunt importante pentru că în funcție de ele va fi și viitorul buzunarelor. Mulți antreprenori vor investi în afacere și pot chiar împrumuta bani pentru a-și dezvolta ideile.

Începerea unei afaceri de familie poate crea o nouă dinamică. Această infografie utilă arată câte dintre cele mai de succes companii din America s-au născut din colaborarea dintre membrii aceleiași familii.

Familia Walton este exemplul perfect.

Sam Walton a folosit banii familiei pentru a înființa și a dezvolta Walmart, companie care a devenit în timp unul dintre cei mari angajatori din lume

Familiile care își încep propriile afaceri se vor confrunta, fără îndoială, cu multe provocări.

Învățarea de la întreprinderile familiale de succes este una dintre recomandările pe care le-ar oferi și cei mai buni business-traineri ai lumii: Învață din succesul și greșelile altora.

Cât despre e bine sau nu să faci o afacere cu neamurile, la fel ca și în oricare altă situație, există atât plusuri, cât și minusuri.

Este confortabil să lucrezi îndeaproape cu oameni care te cunosc bine. Nivelul de încredere dintre membrii familiei este, probabil, mai mare. Sau așa ar trebui să fie.

Membrii familiei vor lucra mai mult, deoarece au un interes personal în succesul afacerii.

Dezavantajul este că membrii familiei ar putea fi mai greu de gestionat, iar dezacordurile ar putea să te urmărească și acasă. Dinamica familiei poate afecta moralul restului echipei de lucru și poate necesita o gestionare atentă.

Să înveți de oamenii care deja au trecut de provăcări similare, ți-ar putea aduce în câteva clipe – ani de experiență. MNu uitați, timpul este cea mai scumpă resursă, iar din acest motiv, alegeți să învățați, să cunoașteți și să evitați greșelile greiu de reparat.

Așadar, această infografie vă va fi de ajutor.

 

Realitatea Live22 Iun. 2021, 10:49
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 10:49 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Tehnologiile de ultimă generație ne permit astăzi să reciclăm și reutilizăm o bună parte a resturilor și deșeurilor generate de oameni. Cu toate că penele sunt percepute ca deșeuri, în multe țări este o resură valorificată întrucât există o tehnologie ce permite prelucrarea penei de pasăre. De ceva timp această tehnologie a fost implementată cu succes și în Republica Moldova.

Este vorba de un proces inovațional care folosește biotehnologiile si metode specifice de uscare si mărunțire prin activarea moleculelor. Tehnologia asigură o eficienţă maximă de prelucrare a penelor într-un produs uşor asimilabil, folosind doar energie electrică fără emisii poluante și fără a folosi apă în procesul de producţie. Metoda biotehnologică din reactor și cea mecano-fizică din concasor, cu influenţă directă doar asupra produsului prelucrat, exclude poluarea mediului și asigură obţinerea de noi produse proteice şi concentrate de aminoacizi, scrie Cotidianul.

Astfel tehnologia de prelucrare cuprinde două etape:

Prima e legată de biotehnologii, anume aici având loc fermentarea penelor pe parcursul a câteva ore în condiții speciale de temperatură, umiditate și amestecare continuă. La a doua etapă, produsul intermediar fermentat este supus unor condiții de turbulență extremă, aici având loc mărunțirea și uscarea simultană a produsului finit la temperaturi joase.

În urma prelucrării penelor se obține  un concentrat proteic din pană de pasăre, folosit la hrănirea animalelor de fermă, păsări, pești, animale de blană și animale de companie.