7 lecții de viață de la familiile care au reușit în business (INFOGRAFIC)

15 Mart. 2021, 10:52
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
15 Mart. 2021, 10:52 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Puține companii noi se transformă astăzi în giganți globali care își îmbogățesc proprietarii. De fapt, majoritatea afacerilor noi vor eșua în decurs de zece ani de la deschidere, arată datele birourilor de statistică din mai multe țări ale lumii.

Un nou proprietar de afacere trebuie să-și facă temele îmnainte de a se lansa în business. Ei trebuie să înțeleagă piața și jucătorii de pe piață. Aceste decizii sunt importante pentru că în funcție de ele va fi și viitorul buzunarelor. Mulți antreprenori vor investi în afacere și pot chiar împrumuta bani pentru a-și dezvolta ideile.

Începerea unei afaceri de familie poate crea o nouă dinamică. Această infografie utilă arată câte dintre cele mai de succes companii din America s-au născut din colaborarea dintre membrii aceleiași familii.

Familia Walton este exemplul perfect.

Sam Walton a folosit banii familiei pentru a înființa și a dezvolta Walmart, companie care a devenit în timp unul dintre cei mari angajatori din lume

Familiile care își încep propriile afaceri se vor confrunta, fără îndoială, cu multe provocări.

Învățarea de la întreprinderile familiale de succes este una dintre recomandările pe care le-ar oferi și cei mai buni business-traineri ai lumii: Învață din succesul și greșelile altora.

Cât despre e bine sau nu să faci o afacere cu neamurile, la fel ca și în oricare altă situație, există atât plusuri, cât și minusuri.

Este confortabil să lucrezi îndeaproape cu oameni care te cunosc bine. Nivelul de încredere dintre membrii familiei este, probabil, mai mare. Sau așa ar trebui să fie.

Membrii familiei vor lucra mai mult, deoarece au un interes personal în succesul afacerii.

Dezavantajul este că membrii familiei ar putea fi mai greu de gestionat, iar dezacordurile ar putea să te urmărească și acasă. Dinamica familiei poate afecta moralul restului echipei de lucru și poate necesita o gestionare atentă.

Să înveți de oamenii care deja au trecut de provăcări similare, ți-ar putea aduce în câteva clipe – ani de experiență. MNu uitați, timpul este cea mai scumpă resursă, iar din acest motiv, alegeți să învățați, să cunoașteți și să evitați greșelile greiu de reparat.

Așadar, această infografie vă va fi de ajutor.

 

Realitatea Live

26 Iul. 2024, 15:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Iul. 2024, 15:19 // Actual //  Lupu Eduard

În șase luni ale anului 2024, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit cca 31,3 miliarde de lei, înregistrând o creștere de peste 2,3 miliarde de lei sau cu 8,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Date publicate de Ministerul Finanțelor arată că veniturile din impozitul pe venit s-au redus cu 297,5 milioane de lei, la 6,1 miliarde de lei în șase luni le anului 2024 față de perioada similară a anului precedent. Încasările din impozitul  pe proprietate s-au comprimat cu 530 milioane de lei, la 4,7 miliarde de lei.

Totodată, taxa din comerțul exterior s-a redus cu 147,6 milioane de lei, la 1,1 miliarde de lei.

Granturile externe s-au comprimat cu 213,5 milioane de lei, la 500 milioane de lei.

Încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat reprezintă 14,4 miliarde de lei, iar din cele administrate de către Serviciul Vamal – 17,7 miliarde de lei.

Cheltuielile bugetului de stat au constituit 37,5 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2023, acestea sunt mai mari cu 2% sau cu 749 milioane de lei.

Executarea bugetului de stat, la finele lunii mai s-a încheiat cu un deficit în sumă de 6,2 miliarde de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău