Investitorii Twitter îl dau în judecată pe Elon Musk și platforma de socializare pentru gestionarea ofertei de 44 de miliarde de dolari a miliardarului pentru companie, transmite BBC.
Șeful Tesla este învinuit de „comportament greșit”, deoarece „declarațiile sale false și manipularea pieței au creat „haos” la sediul Twitter din San Francisco”.
Acțiunile Twitter sunt cu aproximativ 27% mai mici decât prețul de ofertă de 54,20 USD al domnului Musk.
De asemenea, Musk este acuzat că a beneficiat din punct de vedere financiar prin amânarea dezvăluirii participației sale semnificative în Twitter și a planului său de a deveni membru al consiliului de administrație al companiei.
Unii consideră că,mai multe tweet-uri postate de Musk, care este un utilizator Twitter cu peste 95 de milioane de urmăritori, au fost „înșelătoare”.
Aceasta a inclus o postare în care Musk a spus că oferta sa de preluare pentru firma de social media a fost suspendată din cauza îndoielilor sale cu privire la numărul de conturi false de pe platformă.
Tweet-ul din 13 mai „a constituit un efort de a manipula piața acțiunilor Twitter, deoarece știa despre conturile false”, se spune în proces.
De asemenea, a mai spus că Musk a „dublat” acuzațiile sale patru zile mai târziu, declarând pe Twitter că înțelegerea „nu poate merge mai departe”.
Vineri, Frank Bottini, care este unul dintre avocații care îi reprezintă pe investitorii Twitter, a declarat pentru BBC că procesul a fost intentat deoarece Musk „continuă să disprețuiască compania pe care vrea să o cumpere pentru 44 de miliarde de dolari în efortul de a renegocia prețul de cumpărare”.
„Plângerea pe care am depus-o la San Francisco urmărește să-l tragă la răspundere pe Musk pentru comportamentul său ilegal”, a spus Bottini.
Analiștii au speculat că Musk ar putea căuta modalități de a-și reduce oferta de preluare sau de a renunța la înțelegere. El a postat pe Twitter de mai multe ori că era îngrijorat de numărul de conturi false, sau de boți, pe Twitter.
Un bot este un program software care trimite postări automate și este adesea asociat cu informații greșite pe platformele de social media.
Musk a mai sugerat că ar putea încerca să plătească mai puțin pentru Twitter decât cei 44 de miliarde de dolari conveniți cu consiliul companiei în martie.
Vorbind la o conferință de tehnologie la începutul acestei luni, el a spus că încheierea unei înțelegeri la un preț mai mic „nu este exclusă”.
Acțiunea colectivă propusă a fost depusă săptămâna aceasta la Tribunalul Districtual SUA pentru Districtul de Nord al Californiei de către investitorul William Heresniak, care a spus că acționează „în numele său și al tuturor celorlalți aflați în situații similare”.
La începutul acestei luni, Twitter a confirmat că doi dintre șefii săi, care conduceau operațiunile sale de consum și venituri, părăseau compania.
Firma a întrerupt, de asemenea, majoritatea angajărilor, cu excepția „rolurilor esențiale pentru afaceri”.