Prețurile petrolului au crescut joi cu peste 3%. Trendul scumpirilor la carburanți în Moldova va continua

27 Mai 2022, 07:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 07:44 // Actual //  Lupu Eduard

Preţurile petrolului au crescut joi cu aproximativ 3%, până la maximele ultimelor două luni, din cauza semnelor de ofertă limitată înainte de sezonul de vară din SUA, în timp ce Uniunea Europeană (UE) este în conflict cu Ungaria din cauza planurilor de a interzice importurile de ţiţei din Rusia, din cauza invadării Ucrainei, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în iulie au crescut cu 3,37 dolari, sau cu 3%, la 117,40 dolari pe baril.

Cotaţia ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 3,76 dolari, sau cu 3,4%, la 114,09 dolari.

Preţul petrolului Brent a crescut pentru a şasea zi consecutiv şi a consemnat cel mai ridicat nivel de închidere după 25 martie. WTI a închis la cel mai ridicat nivel din 23 martie.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a spus că este încrezător că se poate ajunge la un acord pentru interzicerea achiziţiilor de petrol rusesc înainte de următoarea reuniune a consiliului din 30 mai.

Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a declarat că UE poate ajunge la un acord privind un embargo petrolier în câteva zile, sau poate căuta ”alte instrumente”.

Ungaria rămâne un obstacol, deoarece sancţiunile UE necesită sprijinul unanim al statelor membre.

Budapesta face presiuni pentru aproximativ 750 de milioane de euro (800 de milioane de dolari), pentru a-şi moderniza rafinăriile şi a extinde o conductă din Croaţia.

Chiar şi fără o interdicţie oficială, este disponibil mult mai puţin petrol rusesc, deoarece cumpărătorii şi casele comerciale au evitat furnizorii din această ţară.

Producţia de petrol a Rusiei ar urma să scadă la 480-500 de milioane de tone în acest an, de la 524 de milioane de tone în 2021, a raportat agenţia de presă de stat RIA, citându-l pe viceprim-ministrul Alexandr Novak.

OPEC+ se întruneşte pe 2 iunie şi este aşteaptată să respecte un acord de producţie de petrol convenit anul trecut şi să ridice ţintele de producţie pentru iulie cu 432.000 de barili pe zi, au declarat şase surse OPEC+ pentru Reuters, respingând apelurile occidentale pentru o creştere mai rapidă a livrărilor, pentru a ţine sub control preţurile.

Alţi factori susţin, de asemenea, preţul petrolului.

”Shanghai se pregăteşte să se redeschidă după un blocaj de două luni, în timp ce sezonul de vârf din SUA începe cu weekendul Memorial Day”, a declarat Sugandha Sachdeva, vicepreşedinte pentru cercetarea mărfurilor la Religare Broking.

Statele Unite sărbătoresc Ziua Memorialului luni.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 12:55
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 12:55 // Oameni şi Idei //  Lupu Eduard

Fostul președinte american, Donald Trump, a emis un avertisment ferm către potențialii săi donatori, rugându-i să „țină mâinile departe de Trump Tower”. Declarația lui Trump vine în contextul în care acesta se confruntă cu presiuni financiare semnificative, iar una dintre cele mai prețioase proprietăți imobiliare ale sale riscă să fie confiscată.

Într-un mesaj adresat susținătorilor săi, Trump a solicitat sprijin pentru plata unei cauțiuni uriașe de 175 de milioane de dolari, impusă în procesul de fraudă inițiat de procurorul general al New York-ului, Letitia James. Fostul președinte american s-a mobilizat pentru a strânge fondurile necesare și a cerut ajutorul susținătorilor săi pentru a face față acestui nou obstacol financiar.

În ciuda problemelor juridice, Trump a avut parte și de vești bune recent. O curte de apel a redus drastic suma cauțiunii sale, de la 454 de milioane de dolari la 175 de milioane. În plus, compania sa de social media a avut o debut impresionant pe bursă, iar acțiunile au crescut cu 16%, contribuind la creșterea spectaculoasă a averii sale.

Cu toate acestea, situația financiară a lui Trump rămâne sub semnul întrebării. Chiar dacă pare să se bucure de o creștere a averii sale pe hârtie, dificultățile financiare sunt departe de a fi depășite. Problemele juridice, cum ar fi procesul de fraudă din New York, reprezintă doar o parte din provocările cu care se confruntă fostul președinte american.

În ciuda acestor dificultăți, Trump își păstrează speranța și caută soluții pentru a face față situației financiare delicate. Prin intermediul investițiilor în companii și susținerea din partea susținătorilor săi, el încearcă să găsească modalități de a depăși aceste obstacole și de a-și menține influența în sfera politică și economică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău