Iubita, precum şi fosta soţie a lui Putin au fost sancţionate de guvernul britanic

14 Mai 2022, 06:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Mai 2022, 06:17 // Actual //  Lupu Eduard

Alina Kabaeva, o femeie care are legături romantice cu Vladimir Putin, precum şi fosta soţie a liderului rus, Lyudmila Ocheretnaya, au fost incluse în cea mai recentă listă de sancţiuni ale guvernului britanic împotriva Rusiei, anunţă CNN.

Într-un comunicat de presă publicat vineri, guvernul britanic a precizat că sancţiunile au fost menite să vizeze „reţeaua financiară a lui Putin, înăsprind menghina asupra preşedintelui şi a cercului său intim”.
Potrivit comunicatului, Marea Britanie a sancţionat în prezent peste 1.000 de persoane şi 100 de entităţi din Rusia în urma invaziei din Ucraina.

„Demascăm şi vizăm reţeaua dubioasă care susţine stilul de viaţă de lux al lui Putin … Vom continua cu sancţiunile împotriva tuturor celor care ajută şi instigă la agresiunea lui Putin până când Ucraina va învinge”, a declarat ministrul de externe Liz Truss.

Kabaeva, o fostă gimnastă olimpică care a fost legată pentru prima dată de Putin în urmă cu mai bine de un deceniu, a fost inclusă, de asemenea, în cel de-al şaselea pachet de sancţiuni propus de Uniunea Europeană, potrivit a două surse diplomatice europene. Putin a negat că are sau a avut o relaţie personală cu ea.

Ministerul britanic de Externe a precizat că Kabaeva „a ajuns să fie preşedinte al consiliului de administraţie al National Media Group, despre care se spune că este cea mai mare companie media privată din Rusia” şi „a fost anterior deputat în Duma pentru Rusia Unită a lui Putin”.

Ocheretnaya, care a divorţat de Putin în 2014, a fost inclusă în cele mai recente sancţiuni britanice deoarece „a beneficiat de relaţii de afaceri preferenţiale cu entităţi deţinute de stat” de la divorţ, potrivit comunicatului de presă al guvernului.

Printre ceilalţi incluşi în ultimele sancţiuni din Marea Britanie se numără verii primari ai lui Putin, Igor Putin şi Mihail Şelomov, şi vărul primar al preşedintelui, Roman Putin.
„Sancţiunile de astăzi îi izolează pe membrii familiei şi pe finanţatorii din cercul intim al lui Putin, sporind presiunea asupra lui Putin în timp ce acesta îşi continuă invazia fără sens în Ucraina”, se arată în comunicatul de presă.

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:02 // Actual //  Lupu Eduard

Maia Sandu susține că a aflat de reținerea fostului președinte Igor Dodon când a ajuns în SUA, la Boston. „Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, iar dacă domnul vizat în acest caz (n.r. Igor Dodon) crede că este cinstit nu are de ce să-și facă griji”.

Maia Sandu a spus că, „acest dosar trebuie să fie transparent la maxim, pentru a nu discredita Procuratura și reformele inițiate” și speră că „nu sunt jocuri politice ale cuiva”.

„Eu îmi doresc să avem o justiție independentă și profesionistă, care respectă legea în primul rând. Pentru asta am militat, pentru asta și-au dat votul cetățenii, pentru asta m-au susținut și la asta lucrez eu și colegii mei. Corupția este o problemă majoră în Republica Moldova. Din cauza corupției am ajuns să avem sărăcie, un stat slab, subminat. Din cauza corupției au ajuns atâția cetățeni să plece din țară, pentru că nu au avut opțiuni economice acasă. Așa cum am spus, lupta cu corupția și reforma justiției sunt extrem de importante pentru noi. O justiție corectă și independentă este soluția. Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, pentru că orice joc politic, orice abuz, orice încălcare a legii, indiferent dacă vine din partea presiunii publice sau din alte motive ar duce la discreditarea Procuraturii reformelor și a parcursului nostru european. Apelul meu ca de fiecare dată este ca Procuratura și celelalte instituții să-și facă lucrul în strictă conformitate cu legea”, a spus Sandu în cadrul unei conferințe de presă după ședința CSS.

Totodată, șefa statului, a precizat că, după cum scrie realitatea.md, Procuratura trebuie să investigheze modul cum a fost gestionat acest dosar pornit pe numele lui Igor Dodon, dar și a probelor și dovezilor scurse în presă.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău